O školácích pro školáky

Skolakov-perex
I ve škole se dá zažít pořádné dobrodružství! Nevěříte? Pak byste si měli přečíst nové příběhy našich hrdinů ze Školákova. Možná zjistíte, že jejich příhody a zážitky se od těch vašich až tak neliší…

Mohou malí čtenáři prožívat dobrodružství jako žáci prvé, druhé a třetí třídy? Jsou jejich vlastní prožitky tolik odlišné od příběhů našich hrdinů z nové knihy pro děti z nakladatelství Pohádkov? No, to zjistíte až po přečtení Školákova. Ke čtení už přece nepotřebujete ani mámu ani tátu. Děti patří do školy a Školákov dětem.

Školákov

Autor: Daniel Čechura

Počet stran: 60
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-270-2999-0
Doporučená cena: 230 Kč

 

Knihu Školákov vydalo nakladatelství Pohádkov s.r.o.

 

Ukázka z knihy

A je to tady. První den v měsíci září vždy zve děti do školy. Všechny se těší. Jak a co bude nového? Přibude někdo do třídy? Kde, kdo v létě byl? Trošku se budou všichni vytahovat a překřikovat, já byl tam a já zas tady. Bude to ten správný mumraj. Paní učitelka je nebude moci vůbec uklidnit. Ale tak to prvý den školy prostě chodí, ať si myslí, kdo chce, co chce.
Jeden kluk a jedna holka jdou do školy vůbec poprvé. Nemůže se přece o nich už říkat chlapeček a holčička, protože do školy přece žádní prckové nechodí. Kluk se jmenuje David. Od malička se mu říká Davča. To mu zůstalo. A proč by ne. Na jménu zase až tak moc nezáleží. To vám řekne každý, kdo má pod čepicí. A Davča pod čepicí určitě má.
Nu a na tu holku volají Týnko. Je to holka jako lusk, ale co je na lusku tak pěkného? Na Týnce všechno. Děda ji jednou nakreslil k svátku obrázek copaté holčiny a napsal k tomu „Ať je horko nebo zima, ty buď Týnko pořád príma“. Týnka si to vzala k srdci. Usmívá se jako sluníčko a strašně ráda vtipkuje. Vymýšlí všelijaké neplechy. Jednou si udělala z oblečení a polštářů velkého vycpaného panáka, nasadila mu na hlavu čepici, na tepláky tenisky a posadila ho rovnou na záchodovou mísu. Mámu tak polekala, že ten den ani nemohla jít do práce. Takový to je, jak říká její děda: uličníček, rošťáček a Mahulena.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Daniel Cechura2Daniel Čechura (* 1953) je zubní lékař ve výslužbě a autor povídek ze života, které vydal v květnu 2017 ve sbírce Čeho se bojí zubař. Narodil se v Praze, vyrůstal na Žizkově. V Kutnohorsku, jeho oblíbeném kraji, tvořili nejlepší čeští spisovatelé, mj. Jaroslav Vrchlický, Josef Kajetán Tyl, Karel Havlíček Borovský a nyní také sám Daniel Čechura. V roce 2009 vydal knížku pro děti Pohádkov, v současnosti vychází její volné pokračování s názvem Školákov. Na podzim 2016 založil se synem rodinnou společnost Pohádkov s.r.o. a Galerii Pohádkov. Více informací naleznete na stránkách www.pohadkov.com.

Přečtěte si také autorovy povídky na našich stránkách: PlavbaMazlíčci, Mezi opicemi, Psaní a čtení, Kritika, Televizeprvní a druhou část povídky Ve znamení raka a povídku Vina, kterou napsal spolu se synem Davidem.


Pohádkov s.r.o. je rodinné vydavatelství, které v roce 2016 založil David Čechura pro knížky svého otce Daniela Čechury. Společnost je pojmenovaná podle Danielovy prvotiny, povídkové knížky pro malé děti Pohádkov. Pro Pohádkov s.r.o. kreslí a maluje Petr Zdeněk, umělec který nazpíval píseň Jako jed pro stejnojmenný film se Zdeňkem Svěrákem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠkolákov

Čechura, Daniel

Pohádkov s.r.o., 2018

Napsat komentář