I zubaři mají své strachy

ceho-se-boji-zubar-perex
Daniel Čechura je nejen autorem knížky pro děti Pohádkov, ale také zubařem ve výslužbě. Není se tedy čemu divit, že své zajímavé zážitky nechal znovu oživit prostřednictvím nové povídkové sbírky…

Knížka Čeho se bojí zubař autora Daniela Čechury s ilustracemi Petra Zdeňka nabízí 30 krátkých povídek z prostředí zubní ordinace i běžného života a samostatnou povídku Vám všem, která zachycuje vznik divadelního scénáře ke konverzační komedii ze současnosti Záměna. Autor v knize zavádí nový prvek Krátkost. Každá povídka je psaná jako literární groteska.

 

Čeho se bojí zubař

Autor: Daniel Čechura
Ilustrace: Petr Zdeněk

Počet stran: 110
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-270-1718-8
Doporučená cena: 200 Kč

Knihu Čeho se bojí zubař vydalo nakladatelství Pohádkov s.r.o..

 

Ukázka z knihy

Mí rodiče vlastnili auto Favorit. Klíček od zapalování se začal ohýbat a z obavy, aby se ve startéru nezlomil, si otec nechal udělat nový. Stálo ho to 90 Kč. Byl již rok 1994. Příští den chtěl někam jet. Nasedl do auta, zastrčil klíček a otočil a nic. Po nějaké době pochopil, že s tím nic nenadělá a zavolal Žlutého anděla. Sebevědomý automechanik po dotazu: „Co to dělá?“ vyslechl stručnou odpověď: „Nic.“ Otočil klíčkem a opravdu, nic. Že prý to bude asi pojistka, vyměnil postupně všechny. Tak co svíčky, vyměnil všechny, hm kabely, pak rozdělovač a začal auto postupně rozebírat.
Po dvou hodinách pohlédl na klíček a řekl: „Vypadá nově, to je původní?“
„Ne, včera jsem si nechal udělat nový.“
„Bezpečnostní kartu s nahraným bezpečnostním kódem na klíčku máte?“
Otec vytasil svou Mastercard, kód na něm neměl.

Do 26. června 2017 si můžete o knihu zasoutěžit.

 

Daniel Čechura

Daniel Cechura2Daniel Čechura (* 1953) je zubní lékař ve výslužbě a autor povídek ze života, které vydává v květnu 2017 ve sbírce Čeho se bojí zubař. Narodil se v Praze, vyrůstal na Žizkově. V Kutnohorsku, jeho oblíbeném kraji, tvořili nejlepší čeští spisovatelé, mj. Jaroslav Vrchlický, Josef Kajetán Tyl, Karel Havlíček Borovský a nyní také sám Daniel Čechura. V roce 2009 vydal knížku pro děti Pohádkov, v současnosti připravuje k vydání její volné pokračování s názvem Školákov. Na podzim 2016 založil se synem rodinnou společnost Pohádkov s.r.o. a Galerii Pohádkov. Více informací naleznete na stránkách www.pohadkov.com.

Přečtěte si také autorovy povídky na našich stránkách: Plavba, Mazlíčci, první a druhou část povídky Ve znamení raka a také povídku Vina, kterou napsal spolu se synem Davidem.


Pohádkov s.r.o. je rodinné vydavatelství, které v roce 2016 založil David Čechura pro knížky svého otce Daniela Čechury. Společnost je pojmenovaná podle Danielovy prvotiny, povídkové knížky pro malé děti Pohádkov. Pro Pohádkov s.r.o. kreslí a maluje Petr Zdeněk, umělec který nazpíval píseň Jako jed pro stejnojmenný film se Zdeňkem Svěrákem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeho se bojí zubař

Čechura, Daniel

Pohádkov s.r.o., 2017

Napsat komentář