Vyhrajte některou z knih rozličných žánrů

sulc-svarc-knihy-dle-vyberu-perex
Milovníky historie, románů i poezie jistě potěší náš dnešní výběr knih, které vyšly v nakladatelství Šulc-Švarc. Podívejte se, o jaké tituly si můžete tentokrát zasoutěžit, a vyberte si ten, který bude nejvíce bavit právě vás.

César a gladiátor

Marcus Aurelius byl poslední velký imperátor, který nastolil po markomanských válkách mír v Podunají a zajistil rozkvět celé Panonie. Tehdy poznal při cestách hraničními horami Bohemie keltskou kněžku Lugionu, svoji osudovou lásku.
Po smrti Marka Aurelia zůstala Lugiona věrná svému věšteckému a léčitelskému poslání, ale velké starosti ji čekají s dcerou Aurou, pozvanou mladým césarem z provincie do Říma. O jejím narození v Bohemii nevěděl nic ani její otec Marcus Aurelius, a zprvu ani jeho nástupce Commodus.

Starší Commodova sestra Lucilla, přítelkyně Lugiony, se zapletla do spiknutí senátorů, kteří se pokusí v Koloseu Commoda zavraždit, a Aura v jeho blízkosti je ve smrtelném nebezpečí. Naštěstí tu je Titus Glaber, Kelt s římským občanstvím, rádce mocných a znalec jejich tajemství, a také mladý Řek Kalixt, kterého si Aura oblíbila, když se ocitla v zajetí Commodova šílenství.

Autorka: Anna Bauerová

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2018
ISBN: 978-80-7244-406-9

Přečtěte si více o knize César a gladiátor.

 

Přemyslovci – Z milosti Boží

Král Přemysl I. byl dítě štěstěny, ale vedle něj i mladý císař Fridrich II., přezdívaný Dítě z Apulie. Když ze scény zmizeli nejagresivnější římští císaři Fridrich Barbarossa a jeho syn Jindřich Šestý, otevřela se Přemyslovi cesta k trvalejšímu povznesení České země. Nejpravděpodobnější datum jeho korunovace je konec října 1198.

Dva římští králové zvolení proti sobě potřebovali vojenskou podporu a Přemysl stejně jako jiní si kladl podmínky. Jeho cena byla vysoká a úměrná významu Českého království. Přemyslova královská koruna byla v římské říši jediná po té nejvyšší, císařské. Jako český král byl od první chvíle nejvýznamnější panovník římské říše, doba mu nahrávala, a to je v českých dějinách vskutku nezvyklé.

Autorka: Ludmila Vaňková

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 528
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-80-7244-417-5

Přečtěte si o knize Přemyslovci – Z milosti Boží více.

 

Café Robinson

V kavárně člověk tráví čas sám se sebou a při tom se potkává s lidmi a situacemi, ve kterých je ještě kus neopotřebovaného života. Každá kavárna je pro Jiřího Žáčka jedinečná, žádnou nápodobu by do své sbírky nepřijal, a odráží se to i v názvech básní: Kavárna Mezi řádky, Café Mañana, Kavárna Na půl cesty, Café Moby Dick, Espresso Dolce vita, Kavárna Rendez-vous, Kavárna Na věčnosti. Jsou to přístavy, kde člověk může zakotvit se svým trápením, radostí nebo čekáním na naději a může tady v bezpečí prožívat vzrušené představy i barevné sny jako v titulní básni Café Robinson.

Básně doprovázejí fotografie Františka Dostála, který umí zachytit skutečný, nenaaranžovaný život. Z jeho fotek je cítit, že má rád lidi, které spatřil právě v kavárnách.

Autor: Jiří Žáček

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 72
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-7244-418-2

Přečtěte si více o knize Café Robinson, ze které si můžete také prohlédnout ukázku.

 

Nohama napřed

Divoký humoristický román Borise Pralovszkého vypráví příběh rodiny, která provozuje pohřební ústav. Při netradičním pohřbu cikánského barona v něm dojde ke zničujícímu požáru. Způsobené škody donutí Horáčkovy sáhnout k poněkud nekorektním metodám podnikání a musí zabrousit i do jiných oborů, aby svůj podnik zachránili. Využívají k tomu funebrácké vlohy a jsou úspěšní až na to, že se jejich rodina nebezpečně rozrostla na panoptikum různých existencí, které si jdou občas po krku, když jsou v úzkých. Ale díky nim se rodině začne nevídaně dařit a zdá se, že vše je zalito sluncem. S jídlem roste chuť a přímo úměrně také nebezpečí. Pod povrchem to začíná pěkně vřít.

Autor miluje nadsázku a používá ji jak pro jemná citová dramata, tak pro situace, kdy jde o život. Magnet černého humoru protáhne čtenáře komickými, hrůzostrašnými a groteskními zápletkami tuningovou rychlostí – a k tomu všemu autor ještě nakreslil několik desítek burleskních karikatur.

Autor: Boris Pralovszký

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 288
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-80-7244-412-0

Přečtěte si o knize Nohama napřed více.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Ponořte se do historie a navštivte starověký Řím, nebo se vraťte do éry Přemyslovců s některou z knih českých autorek Anny Bauerové a Ludmily Vaňkové. V případě, že máte raději odlehčené romány, doporučujeme sáhnout po humorném příběhu rodiny Horáčkových z pohřebního ústavu. Nebo vás baví spíše poezie? A co třeba básně od Jiřího Žáčka věnované kavárnám? Bude právě tento titul váš šálek kávy? Zkrátka nabízíme pro každého něco, tak neváhejte a vyberte si žánr, který preferujete právě vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Šulc-Švarc vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si postupně zvolí jeden z titulů César a gladiátor, Přemyslovci – Z milosti Boží, Café Robinson a Nohama napřed. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu dle vlastního výběru
probíhá od 12. do 25. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy z nabídky nakladatelství Šulc-Švarc dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCésar a gladiátor

Bauerová, Anna

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizePřemyslovci – Z milosti Boží

Vaňková, Ludmila

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizeCafé Robinson

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizeNohama napřed

Pralovszký, Boris

Šulc-Švarc, 2018

Napsat komentář