Jméno růže s filmovou obálkou

Jmeno ruze
Když se řekne jméno Umberto Eco, všem se pravděpodobně vybaví jeho nejslavnější román Jméno růže. Autor ho několikrát revidoval. Nakladatel tentokrát přichází s brožovaným vydáním s motivem filmové obálky. 

Na sklonku života vzpomíná mnich Adso na události, jichž byl svědkem, když v roce 1322 pobýval se svým mistrem, učeným františkánem Vilémem z Baskervillu, v jistém severoitalském opatství. Mělo zde dojít k jednání mezi stranou císařskou a papežskou, ale klid kláštera narušila série záhadných vražd.
Tak začíná proslulý román Umberta Eca Jméno růže, který nyní vychází v doplněné verzi. Lze jej číst jako detektivku nebo jako historické vyprávění, Eco se však inspiruje i románem gotickým či iniciačním. Pátrání po neznámém vrahovi, vrcholící v bludišti klášterní knihovny, je pro autora navíc záminkou, aby podal neobyčejně plastický obraz evropského středověku, vztahem křesťanského intelektuála k nekřesťanské učenosti počínaje a kacířskými učeními a inkviziční praxí konče.

Ukázka z knihy

Několik měsíců poté jsem se rozhodl v Paříži své pátrání do konce. Z té trochy údajů, které francouzské vydání obsahovalo, mi zůstal výjimečně podrobný a přesný odkaz na pramen.
…..
Vetera anelecta jsem v knihovně Sante Geneviéve našel sice hned, k mému velkému překvapení se však údaje ve dvou bodech lišily; vydavatelem byl Montalant, ad Ripam P.P. Augustinianorum (prope Pontem S. Michaelis), a datum vydání bylo o dva roky pozdější. (str. 12)

Jméno růže

Autor: Umberto Eco
Přeložil: Zdeněk Frýbort

Počet stran: 552
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-257-2435-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Jméno růže vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Umberto Eco vystudoval středověkou filosofii a literaturu, působil jako vysokoškolský učitel, pracoval v televizi, v nakladatelství, psal sloupky pro avantgardní časopisy, v roce 1971 se stal prvním profesorem sémiotiky a ve čtyřiceti osmi letech vydal svůj první a hned bestsellerový román Jmého růže (naše recenze).

Spisovatel Umberto Eco je významným představitelem postmoderny a avantgardy 60. let 20. století a držitelem řady prestižních ocenění i několika čestných doktorátů. Také jeho románová tvorba je nesena širokým rozpětím jeho odborných zájmů, i přes svou intelektuálnost je však celosvětově populární. Mezi jeho další knihy patří Od stromu k labyrintu (naše recenze), Pražský hřbitov (naše recenze), Vytváření nepřítele (naše recenze) či Od hlouposti k šílenství (naše recenze). Zemřel v roce 2016, kdy podlehl rakovině (náš článek).

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJméno růže

Eco, Umberto

Argo, 2018

Napsat komentář