Tipy na lepší život nejen pro ženy

Tipy_Kdyz pisi zeny
Dnešní tipy vás naučí jednat s lidmi a být lepšími rodiči, pomohou vám získat sebevědomí a štěstí a vašim dětem zase rozvíjet empatii. Zametou s nahromaděnými věcmi a také poradí v manželství. Neváhejte a rozšiřte si obzory!

Občas nastane situace, která vyžaduje pohotovou reakci. Jenže nás v tu chvíli žádná vhodná odpověď nenapadne, a tak jen mlčíme nebo plácneme něco hloupého. To už se ale víckrát opakovat nebude, protože odteď budeme mít k dispozici cenného rádce, Slovní sebeobranu a asertivitu pro ženy od Nicole Staudinger.

Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy

Jak s noblesou a vtipem reagovat na slovní útoky a provokace
Autorka: Nicole Staudinger
Přeložila: Iva Michňová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 142×207 mm
ISBN: 978-80-271-0708-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy vydalo nakladatelství Grada.

Známe to všechny! Každý den přicházejí situace, na které bychom měly pohotově zareagovat, ale vhodná odpověď nás napadne až o tři hodiny později. A tak jen mlčíme a jsme naštvané, nebo naopak odpovídáme moc zbrkle. S touto knížkou se vám to už nestane! Naučíte se sebevědomě reagovat na různé jízlivé poznámky, pošťouchnutí nebo slovní útoky v práci, rodině nebo kdekoliv na veřejnosti. Zbavíte se perfekcionismu, budete umět účinně využívat řeč těla, poznáte více samy sebe, své přednosti a slabší stránky, na kterých je třeba zapracovat. Nenechte se už nikdy zaskočit a nedržte se stranou. Trefně reagovat může být i zábava!

 

Ukázka z knihy

Slovni sebeobrana a asertivita pro zeny

Prolistujte si celou ukázku.

 

Nicole Staudinger

Nicole Staudinger řadu let úspěšně pracovala v prodeji, pak se rozhodla, že bude působit jako trenérka na volné noze. Od nové kariéry ji neodradila ani rakovina prsu. Pro ženy pořádá populární semináře věnované umění slovní sebeobrany. Napsala rovněž knihu o svém boji s rakovinou. S manželem a dvěma syny žije v Erftstadtu u Kolína nad Rýnem v Severním Porýní-Vestfálsku.

Informace byly čerpány z knižní ukázky.

————————————————

Podpořte pocit radosti a štěstí pomocí efektivních cvičení. Zbavte se fyzických i duševních problémů díky meditacím, masážím a inspirativním životním příběhům. To vše a mnohem víc najdete v knize Léčivá energie pro ženy Keitha Sherwooda a Sabine Wittmannové.

Léčivá energie pro ženy

Autoři: Keith Sherwood, Sabine Wittmann
Přeložila: Markéta Jansová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-647-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Léčivá energie pro ženy vydalo nakladatelství Omega.

Meditace, mudry a čakry pro posílení ženství. Obnovte svou sílu, štěstí a pocit radosti prostřednictvím nového chápání svého energetického pole. Kniha poskytuje efektivní cvičení pro léčbu fyzických i duševních zranění a obnovení celistvosti na všech úrovních pomocí čaker, karmy, správného dýchání, masáží, muder a meditací. Každá kapitola je věnována energetickým problémům jiného druhu, například problémům s otěhotněním, citovými problémy, vitalitou, sebevědomím nebo odvahou. S pomocí životních příběhů, ukázek z historie a cvičení zjistíte, jak:

  • se nebát vyjádřit svou ženskou energii;
  • zvýšit své sebevědomí tím, že budete své tělo milovat takové, jaké je;
  • se povznést nad omezení a bariéry strachu;
  • překonat negativní archetypy žen a nahradit je novými životními modely;
  • vylepšit svou intuici, tvořivost, a smyslnost.

 

Keith Sherwood

Keith Sherwood je zakladatelem onewholelove.com. Narodil se v Brooklynu v New Yorku. Již více než třicet let dělá workshopy v Evropě, Americe a Africe. Pravidelně pracuje s lidmi, kteří jsou připraveni převzít plnou zodpovědnost za svůj duchovní život a jejichž nejvyšší prioritou je jejich transcendence. Jeho schopnost poznat a zakusit energetické pole byla nápomocná lidem při dosahování jejich duchovních cílů. Je autorem sedmi knih o metafyzice a vztazích. Také napsal články pro četné časopisy včetně Psychologie Heute a Visionen. Jeho poslední kniha In Bed with Shiva vyšla na jaře 2012 (Kosel Verlage).

Informace byly čerpány ze stránek onewholelove.com.

 

Sabine Wittmann

Sabine Wittmann se narodila v Salcburku. Po absolvování praxe alternativní medicíny v Německu založila v roce 1997 v Berlíně vlastní praxi pro energetické léčebné metody. Její dvacetileté zkušenosti s energetickými léčebnými metodami, homeopatií a integrační tělesnou prací jsou zvláště užitečné pro lidi, kteří kladou důraz na osobní osvobození a práci v oblasti vědomí. Stále více se specializuje na složité problémy žen a gynekologické poruchy. Jejím cílem je pomoci moderním ženám dosáhnout větší volnosti, tvořivosti a radosti. Pořádá přednášky a semináře v Německu, Rakousku, Slovinsku a Istanbulu. Publikovala několik článků v německém časopise newsage.

Informace byly čerpány ze stránek autorky.

————————————————

Zbavit se hromady nepotřebných věcí se může zdát náročné, ale věřte, že to bude i velmi osvěžující. Jak na to? Rady a návody najdete v knize Životní úklid od zkušené Margarety Magnussonové.

Životní úklid

Do hrobu si ten nepořádek přeci nevezmete
Autorka: Margareta Magnussonová
Přeložila: Jana Ejemová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-271-0877-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Životní úklid vydalo nakladatelství Alferia.

Ve Švédsku existuje způsob, jak se zbavit letitého nepořádku. Švédové ho nazývají döstädning: dö znamená smrt a städning znamená úklid. Ač může takový název vyvolávat chmury, jedná se o překvapivě povzbuzující proces zbavení se nepotřebných věcí a lze jej uskutečnit v kterémkoli období života. Každopádně je lepší začít dříve, nežli později, kdy už to za vás musejí udělat druzí. V knížce Životní úklid švédská umělkyně Margareta Magnussonová se skandinávským humorem a moudrostí inspiruje čtenáře, aby podlehli kouzlu minimalismu. Její radikální i zábavná metoda může Vám pomoci se pustit do citlivých rozhovorů na téma „co se všemi těmi nashromážděnými věcmi“, díky ní se celý proces vyklízení může namísto zdrcující zkušenosti stát něčím povzbudivým. Margareta napovídá, kterých předmětů se lze zbavit lehce (nenošené šatstvo, nechtěné dárky, nepoužívané talíře) a které si spíš budete chtít ponechat (fotografie, milostné dopisy, několik uměleckých výtvorů vašich dětí). Do probírání se nářadím zesnulého manžela i svou vlastní tajnou zásuvkou ukrývající drobné neřesti se Margaretě podařilo vnést prvek humoru, ukazuje, že döstädning nemusí být jen skličující. Čtenáři postupně nahlédnou do jejího života ve Švédsku, mohou se nechat inspirovat severským pohledem na věc a snáze se rozloučit s některými svými věcmi.

 

Margareta Magnussonová

Margaretě Magnussové je, jejími vlastními slovy, něco mezi osmdesáti a stem. Vyklidila několik pozůstalostí. Narodila se ve Švédsku, s manželem žila na různých místech po celém světě. Vystudovala Beckmanovu vyšší odbornou školu designu a své práce vystavovala v galeriích od Hongkongu po Singapur. Má pět dětí a žije ve Stockholmu, obklopená pouze věcmi, které má ráda.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

————————————————

Občas je pro manžele těžké uchovat si ve vztahu vzájemnou lásku a odolávat škodlivým vlivům okolí. S knihou Křehké vztahy? od Gilberta Gilliniho a Mariateresy Zattoni to bude o něco snazší.

Křehké vztahy?

Viry a antiviry v manželství
Autoři: Gilberto Gillini, Mariateresa Zattoni
Přeložila: Helena Tůmová

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 135×195 mm
ISBN: 978-80-7195-932-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Křehké vztahy? vydalo Karmelitánské nakladatelství v edici Familia.

Dnes se stále častěji hovoří o křehkosti párů. Dovoláváme se jí natolik, až se z ní postupně stává klišé, za něž se schováváme. Je ale pravda, že jsou současné páry slabší? Nebo se naopak děje cosi epochálního, takže můžeme říct, že jsou jistým způsobem „nuceny“ být samy sobě oporou, zárukou, záštitou, aby vytrvaly a dokázaly udržet fungující rodinu? Dnešní páry nebyly nikdy tak „málo křehké“, jsou naopak silné. K tomu, aby manželé svou lásku zachovali, jsou doslova nuceni bojovat jako o život. Musí se postavit intenzivním útokům jistých virů, které jsou produktem společenského prostředí, identifikovat je a vypěstovat si příslušné antiviry, a tak se zákeřným útokům virů bránit. Na konkrétních příbězích manželských párů může čtenář snáze pochopit, jak vzniká a jak se projevuje určitý virus a jak lze k němu nalézt „kompatibilní“ antivirus.

 

Gilberto Gillini

Gilberto Gillini je mezinárodně uznávaný pedagog a konzultant pro rodinné otázky. Působí v Národní radě pro rodinu při Italské biskupské konferenci. Vyučuje na Papežském institutu Jana Pavla II. pro studium manželství a rodiny Lateránské univerzity v Římě, kde přednáší o manželství a rodině. Na tato témata sepsal s Mariateresou Zattoni množství publikací, např. Il grande libro dei genitori (Velká kniha pro rodiče, 2004); La famiglia nel giardino delle Scritture (Rodina v zahradě Písma, 2008); Quattro settimane in coppia (Čtyři týdny v páru, 2011); Come si diventa coppia (Jak se tvoří pár, 2013); Il Padre nostro della famiglia (Otčenáš rodiny, 2014).

Informace byly čerpány ze stránek Karmelitánského nakladatelství.

————————————————

Poznejte lépe své děti a staňte se tak schopnějšími a šťastnějšími rodiči. Díky příručce Otevřená rodina od Shefali Tsabaryové najdete ve svém rodinném životě potřebnou rovnováhu a váš vztah s dětmi jen pokvete.

Otevřená rodina

Cesta, během níž vyrostou děti i rodiče
Autorka: Shefali Tsabaryová
Přeložil: Viktor Jurek

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 169×225 mm
ISBN: 978-80-265-0734-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Otevřená rodina vydalo nakladatelství BizBooks.

Odhalte, kým vaše děti doopravdy jsou. Hledejte, co vás jako rodiče svazuje a osvoboďte celou rodinu. Otevřete se a rozkveťte. Rodičem se nerodíme, rodičem se stáváme v okamžiku, kdy do našeho života vstoupí děti. Rodičovství je postupná a někdy dost obtížná cesta, na které dostáváme šanci otevřít se lásce, naučit se vzájemnému respektu a bezpodmínečnému přijetí, sbíráme moudrost, rozkvétáme. Společně s dětmi získáváme odvahu, upevňujeme emoční inteligenci a budujeme vztah, kterým neotřese ani puberta našich potomků. Vztah, kde se nikdo nemusí stydět za svoje myšlenky nebo se bát, že bude za své nápady a názory odsouzen či zesměšněn.

Kniha Otevřená rodina

  • vás vezme na cestu, během níž překonáte strach, iluze a vlastní omezení týkající se rodičovství, abyste se mohli stát rodiči, jakými si skutečně přejete být;
  • vám ukáže, že pěstovat blízký vztah s dětmi je možné a že v takovém vztahu mohou kvést děti i rodiče;
  • vám pomůže zklidnit se a najít rovnováhu v rodině i životě;
  • je plná praktických strategií a příkladů z vlastní praxe autorky, které vám pomohou ovládnout vědomé rodičovství.

 

Ukázka z knihy

„Hodné“ jsou podle měřítek společnosti ty děti, které příliš nečeří vodu, chovají se slušně a dokážou se dobře ovládat. Hodné děti jsou poslušné a pilně se učí, dokážou sedět v klidu a dávat pozor. Jinými slovy „hodné“ dítě je takové, které nám svým chováním usnadňuje náš život. Někteří lidé označují takové děti jako pohodové, protože jejich výchova je pro jejich pohodlné rodiče skutečně pohoda. Chválíme děti, které „jdou s davem“, protože my jsme ten dav. Je přirozené, že pro rodiče bude pohodlnější vychovávat poddajné a poslušné děti. Právě proto, často nevědomky, tíhneme k dětem, které se nevzpírají našim vlastním způsobům, hluboce zakořeněným názorům ani přesvědčením. Je snadné milovat „hodné“ děti, protože nám dávají pocit, že je můžeme ovládat. Nenutí nás čelit nepříjemným situacím, a tak je odměňujeme zvláštním zacházením. (str. 74)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Shefali Tsabaryová

Shefali Tsabaryová, Ph. D. je klinická psycholožka, která se specializuje na propojování východní filozofie se západní kulturou a psychologií a předává svým klientům účinnou syntézu toho nejlepšího z obou směrů. Napsala tři bestsellerové knihy a za sebou má tisíce spokojených klientů, kterým pomohla najít sebe samotné ve vlastní rodině. O svém přístupu k rodičovství přednáší také na konferencích TEDx.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Poslední kniha je určena přímo dětem. Napsala ji psycholožka Judith Glasser spolu s pedagožkou Jill Menkes Kushner. Jmenuje se Jak přežít, když nerozumím emocím a naučí vaše potomky porozumět pocitům svým i ostatních dětí.

Jak přežít, když nerozumím emocím

Pomocník k rozvíjení empatie
Autorky: Judith Glasser, Jill Menkes Kushner
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1309-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jak přežít, když nerozumím emocím vydalo nakladatelství Portál.

Každý den se děti učí něco nového. Čtení, jízdě na kole, hře na hudební nástroj… A jsou tu i jiné věci, které je možné se učit, třeba pochopení toho, co druzí cítí a co si myslí. Této schopnosti se říká empatie. Když se ti podaří zlepšit svou empatii, budeš lépe vycházet s ostatními lidmi a budeš se také mnohem lépe cítit. Tato kniha, ve které najdeš spoustu úkolů, tipů a zábavných aktivit, ti pomůže dívat se na věci z různých úhlů pohledu, pochopit, že různí lidé projevují své pocity různým způsobem, a také díky ní budeš věnovat větší pozornost svým vlastním pocitům. Zjistíš, co ti napoví, jak se druzí lidé cítí, uvědomíš si souvislosti mezi tím, co si myslíš a co cítíš, a také více porozumíš tomu, proč různí lidé dávají své pocity najevo různým způsobem.

 

Ukázka z knihy

Jak prezit kdyz nerozumim emocim

Přečtěte si další ukázky.

 

Judith Glasser a Jill Menkes Kushner

Judith M. Glasser je klinická psycholožka s více než třicetiletou praxí s dětmi a rodinami. Specializuje se na terapii ADHD a ADD. Jill Menkes Kushner je pedagožka a editorka.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete plno zajímavých knih za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy pro dokonalý život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlovní sebeobrana a asertivita pro ženy
Jak s noblesou a vtipem reagovat na slovní útoky a provokace

Staudinger, Nicole

Grada, 2018

zobrazit info o knizeLéčivá energie pro ženy

Sherwood, Keith – Wittmann, Sabine

Edice Knihy Omega, 2018

zobrazit info o knizeŽivotní úklid
Do hrobu si ten nepořádek přeci nevezmete

Magnussonová, Margareta

Alferia, 2018

zobrazit info o knizeKřehké vztahy? – Viry a antiviry v manželství

Gillini, Gilberto – Zattoni, Mariateresa

Karmelitánské nakladatelství, 2018

zobrazit info o knizeOtevřená rodina
Cesta, během níž vyrostou děti i rodiče

Tsabaryová, Shefali

BizBooks, 2018

zobrazit info o knizeJak přežít, když nerozumím emocím
Pomocník k rozvíjení empatie

Glasser, Judith M. – Kushner, Jill Menkes

Portál, 2018

Napsat komentář