Fantazii se meze nekladou

Tipy_Fantazii se meze nekladou
Dnes představíme fanouškům dobrodružných a kouzelných příběhů nové vydání šestého Pottera, souborné vydání proslulých děl Davida Eddingse a český román Rod.

Šestý díl populární čarodějné série o Harrym Potterovi vychází v nové podobě s krásnou obálkou, již vytvořil ilustrátor Jonny Duddle. Harryho čeká další školní rok plný nebezpečí. Lord Voldemort totiž nabírá na síle…

Harry Potter a princ dvojí krve

Autorka: Joanne Kathleen Rowlingová
Přeložil: Pavel Medek

Počet stran: 672
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-0004-977-9
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Harry Potter a princ dvojí krve vydalo nakladatelství Albatros.

Moc Lorda Voldemorta stále roste a smrtijedi působí spoušť ve světě mudlů i kouzelníků. Když Harry Potter objeví starou učebnici lektvarů patřící tajemnému princi dvojí krve, spoléhá na její kouzla i přes varování svých kamarádů. Profesor Brumbál poodhaluje Voldemortovu minulost a s Harryho pomocí se snaží odkrýt tajemství jeho nesmrtelnosti. Jenže zlo se dere k moci stále silněji, neštěstí se blíží a Bradavice už nikdy nebudou jako dřív.

 

Ukázka z knihy

Pomalu se blížila půlnoc, ministerský předseda seděl ve své pracovně sám a četl rozvleklé vnitřní sdělení, jež mu proplouvalo mozkem, aniž by v něm zanechávalo sebemenší smysluplnou stopu. Čekal na  telefonát prezidenta jisté vzdálené země, netrpělivě přemítal, kdy ten zatracený chlap konečně zavolá, a úporně se snažil potlačit nepříjemné vzpomínky na vleklý, únavný a obtížný týden. Na nic jiného už mu v hlavě prakticky nezbývalo místo. Čím víc se pokoušel soustředit na text, který držel v ruce, tím zřetelněji viděl triumfálně se usmívající obličej jednoho ze svých politických oponentů. Konkrétně šlo o oponenta, který právě toho dne vystoupil ve zprávách, nejen aby vypočítal všechny ty hrůzy, k nimž v uplynulém týdnu došlo (jako by snad bylo nutné je někomu připomínat), ale také aby vysvětlil, že za všechny, od první do poslední, nese odpovědnost vláda. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

 

J. K. Rowlingová

J. K. Rowlingová je autorkou série knih o Harrym Potterovi, která vycházela v letech 1997–2007. Knihy vyšly ve dvou stovkách zemí, přeloženy byly do desítek jazyků. Na základě série vzniklo několik úspěšných velkofilmů. Spisovatelka je nositelkou mnoha ocenění včetně Řádu Britského impéria, který jí udělila královna Alžběta II. za zásluhy o dětskou literaturu, španělské Ceny prince asturského, francouzského Řádu čestné legie a nejvyššího ocenění pro autory dětských knih, ceny Hanse Christiana Andersena. Angažuje se v mnoha charitativních hnutích včetně podpory znevýhodněných dětí. Pro dospělé čtenáře napsala román Prázdné místo a pod pseudonymem Robert Galbraith vydává detektivní sérii s hlavním hrdinou Cormoranem Strikem: Volání kukačkyHedvábníkVe službách zla. A vrací se i do kouzelnického světa – například scénářem k filmu Fantastická zvířata a kde je najít.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Tamuli je návratem mistra fantasy žánru Davida Eddingse k jeho nejznámějšímu příběhu. Hrdinové možná trochu zestárli, ale to neznamená, že byste se neměli těšit na napínavé souboje mečů i kouzel.

Tamuli

Autor: David Eddings
Přeložila: Adéla Bártlová

Počet stran: 984
Vazba: vázaná
Formát: 175×240 mm
ISBN: 978-80-755-3344-9
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu Tamuli vydalo nakladatelství Triton.

Bůh Azaš byl poražen a elénská království se těší z míru a prosperity. Náhle však přichází znepokojivé zvěsti z dalekého Tamulského císařství. Sparhawk se starými přáteli musí opět obléct zbroj a vyrazit do boje s temnou magií… Hrdinové slavné trilogie Elénium trochu zestárli, ale neztratili nic na své zábavnosti. Opět se můžeme těšit na jiskrné dialogy, bleskové souboje chladných mečů i žhavých kouzel, na odzbrojující šarm hrdinů i záludné intriky padouchů. David Eddings se vrátil ke svému nejslavnějšímu příběhu v oslňující formě a znovu dokázal, jak podmanivá může být fantasy v rukou mistra! Souborné vydání románů Duhové paláce, Zářící a Skryté město.

 

Ukázka z knihy

V ten moment bylo císařské radě poměrně jasné, že říše stojí proti nejstrašlivější hrozbě, hrozbě, které vláda Jeho císařského Veličenstva není připravena čelit. Říše se dlouho spoléhala na atanské armády, které bránily její zájmy během pravidelně propukajících občanských nepokojů, jež jsou normální a v různorodé říši ovládané silnou centrální autoritou se dají očekávat. Situace, kterou musela vláda Jeho Veličenstva řešit nyní, však nevzešla ze spontánní demonstrace několika nespokojených výtržníků, kteří vyráželi do ulic z různých univerzit během volna po závěrečných zkouškách. S takovými demonstracemi není těžké si poradit a pořádek bývá nastolen bez zbytečného krveprolití.

Přečtěte si celou ukázku.

 

David Eddings

Americký spisovatel fantasy literatury David Eddings společně se svou ženou Leigh napsal několik sérií epických románů. V letech 1954–1956 sloužil v americké armádě, v roce 1961 dokončil univerzitu v Seattlu. Pracoval jako obchodník pro společnost Boeing a nějakou dobu učil angličtinu. Současně žije v Carson City v Nevadě. V 2007 Eddingsova žena zemřela. Mezi populární fantasy série patří např. Malloreon, Belgariad či Snící.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Na závěr tu máme něco z české tvorby. Rod je příběhem muže, jenž byl obdařen nadlidskými schopnostmi, aby mohl bojovat s běsnícími stvůrami, které se začnou objevovat na Zemi.

Rod

Nebezpečné stvůry jsou všude…
Autor: Martin Láníček

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-0738-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Rod vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Mladý muž jménem Rod se cestou z hudebního klubu setká se zástupcem mimozemské civilizace, který ho obdaří mimořádnými schopnostmi. Ve stejnou dobu se na Zemi začínají zjevovat běsnící jedinci, kteří mají neustálé nutkání škodit lidem, a to i těm, co si to vůbec nezaslouží… Rod tak musí bojovat s okřídlenými, pokrčenými nebo dokonce s nehmotnými tvory, kteří se dokážou vtělit do živé či mrtvé lidské bytosti a začnou ji plně ovládat. Za činy těchto záhadných postav se často skrývají ošklivé lidské skutky… Ovládne Rod běsnící stvůry, nebo ovládnou ony jeho?

 

Ukázka z knihy

Jsou dvě hodiny ráno a v jedné pražské ulici je relativní klid. Občas se tady potuluje někdo s dobrou náladou. Tu lze vyčíst z úsměvu vykresleného na tvářích dvojic, které se tudy procházejí. Do tichého večera se vměstnává řev jednoho chlapa, jenž vychází z nonstop baru. Je to muž ve věku 46 let, střední, trochu zavalité postavy, který celý život páchá jen zlo. Na první pohled je vidět, že hodně přebral, ale to ho neopravňuje k momentálnímu vulgárnímu řevu na lidi, které během chůze potkává.
Je agresivní a po cestě rozkopává dva koše. Rozhlíží se, v ulici není v tento okamžik ani živáčka, ačkoli něco si k němu hledá cestu skrz zem. Agresor stojí jak opařený, protože vedle sebe slyší hluk, jak se něco vedle chodníku dostává ven. Dere se to s takovou vervou, že i ten chodník trochu praská. (str. 3)

Prolistujte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete zajímavé knížky za skvělé ceny.

Líbily se vám naše fantasy tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRod
Nebezpečné stvůry jsou všude…

Láníček, Martin

Cosmopolis, 2018

zobrazit info o knizeTamuli

Eddings, David

Triton, 2018

zobrazit info o knizeHarry Potter a princ dvojí krve

Rowlingová, Joanne K.

Albatros, 2018

Napsat komentář