Vydejte se do světa fantasy

Tipy_pro_milovniky_sci-fi_a_fantasy
Magie, nebezpečí, fantastické světy a nezapomenutelná dobrodružství, to vše na vás čeká na stránkách následujících knih. Neváhejte a ponořte se do nich! Poznáte nové hrdiny, kteří vás provedou svými příběhy a dají vám nahlédnout do neuvěřitelných světů žánru fantasy.

Tento svět v daleké budoucnosti, kde probíhá boj mezi lidmi a zvířaty, můžete poznat formou komiksu. Zjistěte, jak válka odehrávající se v daleké budoucnosti dopadne!

Divočina II.

Exodus
Autor: Mikuláš Podprocký
Přeložil: Richard Klíčník

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-257-2339-5
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Divočina II. vydalo nakladatelství Argo.

Děj se, stejně jako v první části, odehrává v daleké budoucnosti, kde se věčný konflikt mezi zvěří – Divočinou a lidmi dostává do kritického bodu. Monstrum z pustiny vtrhlo se záměrem naplnit svůj žaludek do lidského megaměsta. Nerozumně tak upozornilo na přítomnost zvířat žijících v jeho zapomenutých a dávno neobývaných částech. Všechny plány na tajné poražení lidstva a navrácení slávy Divočině se zdají být pro inteligentní zvířata ztracené. Jedinou šancí na záchranu je útěk – exodus – a živoření v pustině. Bez boje se ale nechtějí vzdát všichni. Nový konflikt se tak rozhoří přímo mezi zvířaty. Zůstat, či utéct? To je oč tu běží. Mají zvířata vůbec nějakou šanci proti postupující lidské armádě? Kolik „Divočiny“ je ukryto přímo v lidech? Může ji zvěř využít ve svůj prospěch?

divocinaII

————————————————

Dva královi zajatci se snaží vymyslet, jak přežít a dostat se pryč, ačkoli mají jen pramalou naději. Vypravte se s nimi do nebezpečí a sledujte, jak si se vším poradí.

Zrádné srdce

Kroniky pozůstalých – kniha druhá
Autorka: Mary Pearsonová
Přeložila: Jana Jašová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7544-476-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zrádné srdce vydalo nakladatelství CooBoo.

V zajetí barbarského krále Vendy mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. A tak je jejich jedinou nadějí spoléhat na to, že král bude příliš zaujat Liiným údajným darem, než aby je oba nechal popravit. A samozřejmě je tu i Kaden, který jí lhal, ale který zároveň tuší, že Lia jediná dokáže zvrátit kola osudu.

S Kadenem jsme se drželi ve stínu pod sloupy zatímco vůdci zdravili chievdara i jeho pobočníky nespoutanými výkřiky a plácáním po zádech. Nabízely se poháry, rozdávaly se příchozím spolu s halekáním, ať někdo přinese další pivo. Viděla jsem Ebena, menšího než někteří chlapci, kteří tu pracovali jako sloužící, jak zvedá cínový pohár ke rtům stejně jako všichni navrátilci.

Neváhejte si přečíst kompletní ukázku.

————————————————

Malou naději na záchranu mají i hrdinové knihy Oheň srdce. Čelí válečné hrozbě, kterou od nich může odvrátit jen dívka Emmeline. Ta se bude muset postavit své minulosti, aby je všechny zachránila.

Oheň srdce

Smrtná zima 3
Autorka: Kate Boormanová
Přeložila: Markéta Polochová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7577-179-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Oheň srdce vydalo nakladatelství Host.

Oheň srdce jasně zaplane.

Emmeline a její přátelé konečně dorazili do Matisina údolí, ale strasti je neopouštějí ani tady. Z neznámých důvodů tu lidé umírají na krvácení a zdá se, že tajemství, které jim po generace zajišťovalo mír, je ohroženo. Co hůř, vojáci Dominia se snaží zabrat jejich území a používají při tom tak brutální zbraně, že jim Matisini lidé nejspíš nedokážou čelit. Aby získali převahu a mohli si opět vyjednat mír, budou muset Dominiu nabídnout něco výjimečného: lék na smrtící chorobu, který je doposud chránil – alespoň Matisa i Emmeline jsou o tom přesvědčené. Sny obou dívek však odhalí nečekané řešení, které dovede Em zpátky na místo, odkud se snažila celý život uniknout. Se sílící válečnou hrozbou na obzoru se Emmeline musí postavit své minulosti a riskovat život pro vytouženou budoucnost.

Zoufale se rozhlédnu po lese, který mě obklopuje. Mokřad po mé pravici několik kroků ode mě ustupuje a země se svažuje do prudké rokliny. Ke svahu se tiskne skupinka smrků s nízkými hustými větvemi. Není kam dál běžet, svah je příliš příkrý, a kdybych se zřítila dolů, něco bych si zlomila, to je jisté. Když se tam schovám, ocitnu se v pasti.
Nemám už čas.

Neváhejte si přečíst celou ukázku.

O knize se můžete více dozvědět v našem článku.

————————————————

Svět pravděpodobně zešílel a někteří lidé s ním. Proč, to bude muset zjistit hlavní hrdina, než dojde v tomto šílenství řada i na něj. Kniha potěší především milovníky seriálu Doctor Who, neboť se v knize setkají s některými jeho postavami.

Jízda

Ze světa seriálu Doctor WHO
Autor: Guy Adams
Přeložila: Lucie Podhorná

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-335-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jízda vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Poppy je tichá dívka. Až do chvíle, kdy ukradne auto a projede s ním výlohou sázkové kanceláře. Max je hodný kluk, ale jednoho dne vyvraždí celou svou rodinu. Jen tak, pro zábavu. Amar byl vždycky plný radosti ze života, tak proč se chce zabít skokem ze školní střechy? Někteří studenti z Coal Hill nejsou tak úplně sami sebou. Někteří z nich umírají. Ram se právě vzbudil v cizím těle, a pokud nepřijde na to proč, může být na řadě právě on.
Ve zběsilém románu Jízda se setkáváme s Charliem, Ramem, Quillovou a dalšími postavami populárního britského seriálu Class, situovaném do světa kultovní seriálové ságy Doctor Who (Pán času). Scenáristou seriálu Class je Patrick Ness, který vytvořil i námět k románu.

Poppy vždycky bývala pečlivá. Přátelé si z ní utahují kvůli posedlosti, s níž si v pokoji udržuje pořádek,všechno musí mít své místo. Když ale Poppy visí z rozbitého předního skla auta, zakrvácená, posetá krystalky rozdrceného skla a s hlavou jako rozdupaný marmeládový koblih, po pečlivosti u ní není ani památky. Pokud ji konfety ze sázenek, které okolo ní v okamžiku její smrti krouží, rozčilují, nedává to najevo.

Nahlédněte do knihy v delší ukázce.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDivočina II.
Exodus

Podprocký, Mikuláš

Argo, 2017

zobrazit info o knizeZrádné srdce
Kroniky pozůstalých – kniha druhá

Pearsonová, Mary E.

CooBoo, 2017

zobrazit info o knizeOheň srdce
Smrtná zima 3

Boormanová, Kate A.

Host, 2017

zobrazit info o knizeJízda
Ze světa seriálu Doctor WHO

Adams, Guy

#BOOKLAB, 2017

Napsat komentář