Závěrečný díl fantasy trilogie Smrtná zima

Kate Boormanova_Ohen srdce
Oheň srdce, dlouho očekávaný třetí díl oblíbené fantasy série, uzavírá dobrodružství plné nebezpečí a napětí. Hrdinka Emmeline se musí postavit svým démonům z minulosti, jestliže si chce zajistit budoucnost.

Oheň srdce jasně zaplane. Emmeline a její přátelé konečně dorazili do Matisina údolí, ale strasti je neopouštějí ani tady. Z neznámých důvodů tu lidé umírají na krvácení a zdá se, že tajemství, které jim po generace zajišťovalo mír, je ohroženo. Co hůř, vojáci Dominia se snaží zabrat jejich území a používají při tom tak brutální zbraně, že jim Matisini lidé nejspíš nedokážou čelit. Aby získali převahu a mohli si opět vyjednat mír, budou muset Dominiu nabídnout něco výjimečného: lék na smrtící chorobu, který je doposud chránil – alespoň Matisa i Emmeline jsou o tom přesvědčené. Sny obou dívek však odhalí nečekané řešení, které dovede Em zpátky na místo, odkud se snažila celý život uniknout. Se sílící válečnou hrozbou na obzoru se Emmeline musí postavit své minulosti a riskovat život pro vytouženou budoucnost.

Fanoušci této série mohou s potěšením sledovat, jak Em dospívá a jak se z utlačované dívky žijící v dystopické společnosti stává silná vůdkyně komunity. Působivé, jasné a stále aktuální je téma přijetí v rámci různých společenství a kultur.

School Library Journal

 

Oheň srdce

Smrtná zima 3
Autorka: Kate A. Boormanová
Přeložila: Markéta Polochová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7577-179-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Oheň srdce vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Les hladoví.
Rozevírá čelisti a celé nás polyká.
Stromy se slévají jeden do druhého, do jediné šmouhy. Stíny krvácejí, jsou temné a černé. Není odsud vidět slunce ani nebesa. Jenomže kromě hrozeb – praskání větviček a vrčení neviděných šelem – nám temný les nabízí ještě jedno:
Možnost utéct.
Svaly se napínají, plíce hoří. Obíhám propletenec křovisek a schovávám se pod zelené větve stromů. Nemocnou nohu táhnu za sebou. Ve spáncích mi buší.
Cítím za sebou pronásledovatele. Jako by mi někdo horce dýchal na krk. Když se dostanu přes spadlý kmen, tenká větvička mě prudce uhodí do tváře. Musím se kousnout do rtu, abych nevykřikla. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Kate A. Boormanová

Kate BoormanovaKate A. Boormanová je spisovatelka z kanadských prérií. Narodila se v Nepálu a vyrůstala v malém městečku Rimbey v provincii Alberta, kde jsou dlouhé zimy a jarní tání je vysoce očekávanou událostí. Magisterské vzdělání získala v oboru divadelní teorie a kritika a věnovala se řadě zaměstnání od květinářky až po asistentku výzkumu. V současné době žije se svou rodinou v Edmontonu v provincii Alberta a svůj volný čas tráví posezením s přáteli pod oblohou plnou hvězd a plánováním cest do vzdálených zemí. Je autorkou úspěšné fantasy trilogie. Po prvním dílu Smrtná zima (Winterkill), který byl zároveň autorčinou prvotinou, za niž v roce 2016 získala Cenu R. Rosse Annetta za literaturu pro děti a mládež, vyšla kniha Temná tání (Darkthaw). Oheň srdce (Heartfire) je třetím a posledním dílem série.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOheň srdce
Smrtná zima 3

Boormanová, Kate A.

Host, 2017

Napsat komentář