Vyrobte si sami doma

Tvorive knihy
S našimi tvořivými tipy pobavíte sebe i své potomky! Vytvořte si hezké papírové dekorace, darujte blízkému muži oblíbenou kuchařku a vybarvěte si obrazy Vincenta van Gogha.

Papír je levný a dostupný, přitom si z něj můžete poskládat hotová umělecká díla! S knížkou Helen Hiebert to zvládnete snadno a zabavíte i své děti.

Pop-up skládanky

Prostorové pohyblivé papírové modely
Autorka: Helen Hiebert
Přeložila: Silvie Elmoujahid

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 215×255 mm
ISBN: 978-80-7413-361-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Pop-up skládanky vydalo nakladatelství Zoner Press.

Fascinující a zábavné skládání z papíru. Když otevřete stránku knihy a něco se na ní hýbe, vždycky to vzbudí úžas. Je to překvapující… vzrušující… jednoduše kouzelné! A baví to děti, stejně jako dospělé. Vstupte do kouzelného světa pop-up skládanek a dalších ručně vyráběných papírových výtvorů. Autorka knihy Helen Hiebert vás provede materiály, pomůckami a základními principy pop-up skládanek a pohyblivých modelů. Poznáte např. souběžné sklady, šikmé sklady a otočná kolečka. Budete se bavit výrobou pop-up náušnic, papírového akordeonu, panoramat, kolotoče, tunelové knihy, loutky štěněte a moha dalších projektů. Papír je snad nejdostupnějším a nejobyčejnějším materiálem k tvoření. Přesto z něj mohou vzniknout fascinující díla. Kniha Pop-up skládanky vás naučí, jak vyrobit interaktivní papírová díla, která se budou všem líbit. Ke každému projektu najdete v knize šablonu k okopírování nebo vystřižení. Kniha také zahrnuje jedinečný přehled výrobků slavných pop-up umělců, jejichž krásné skládanky vám budou inspirací pro vaše vlastní úžasné pohyblivé papírové modely. Nebojte se zapojit do tvorby i děti, dětská představivost skýtá množství nevšedních nápadů.

 

Ukázka z knihy

Pop-up skladanky_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Máte rádi omalovánky a výtvarné umění? Spojte tyto dvě věci v jednu! Relaxujte s obrazy Vincenta van Gogha díky tvořivé knížce Davida Jonese a Daisy Seal.

Vincent van Gogh: Vytvořte si vlastní umělecká díla

Autoři: David Jones, Daisy Seal
Přeložila: Katarína Belejová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 255×254 mm
ISBN: 859-40-504-2365-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Vincent van Gogh: Vytvořte si vlastní umělecká díla vydalo nakladatelství CPress.

Vytvořte si vlastní umělecká díla a nechte se při tom vést a inspirovat slavnými van Goghovými díly. Užijte si odpočinek a zkuste se odreagovat při umění. Vytrhněte pomalované stránky knihy a sdílejte svou radost s přáteli a blízkými.

 

Ukázka z knihy

Vincent van Gogh_ukazka

Stáhněte si celou ukázku a zkuste také omalovánky proti stresu.

 

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh, jeden z předních post-impresionistů a předchůdce expresionistů, byl nejdříve zaměstnán ve společnosti, která prodávala umění. Když však rozpad vztahu ovlivnil jeho schopnost pracovat, byl propuštěn. Po krátkém období, kdy působil jako učitel, se stal laickým kazatelem v belgické hornické oblasti. I z této pozice ho však brzy propustili, protože se příliš horlivě snažil pomáhat chudým. Díky tomu, že tam začal kreslit místní venkovany a zaznamenávat tak jejich nelehké podmínky, propracoval se ke svému pravému poslání.
Van Gogha nejdříve nejvýrazněji inspiroval Millet, když se ale v roce 1886 přestěhoval do Paříže, jeho styl se výrazně proměnil. Pod vlivem impresionismu a japonských tisků jeho barvy viditelně zesvětlaly a začal využívat značné zjednodušování forem. Podobně jako Gauguin používal barvy spíše symbolicky, než aby se snažil věrně kopírovat skutečnost. Díky finanční podpoře od bratra Thea se van Gogh přestěhoval na jih Francie. Na čas se k němu přidal i Gauguin, ale dvojice se záhy rozhádala, což výrazně přispělo k van Goghovu duševnímu zhroucení. Navzdory nemoci však zapáleně pracoval a maloval až do své sebevraždy v červenci roku 1890. Za celý život prodal van Gogh pouze jediný obraz, ale jeho práce se časem staly nejvyhledávanějšími a nejoblíbenějšími ze všech modernistických umělců.

Informace byly čerpány z knižní ukázky.

————————————————

Dámy, hledáte perfektní dárek pro svého muže? Pořiďte mu nové vydání populární kuchařky Veroniky Zemanové, do které budete moci vepsat věnování a u každého receptu i oslovení.

Kuchařka pro mého muže

Ideální dárek pro partnera, kamaráda, bratra, tatínka, dědečka
Autorka: Veronika Zemanová

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 204×266 mm
ISBN: 978-80-87049-98-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kuchařka pro mého muže vydalo nakladatelství Smart Press.

Tento čtivý průvodce obsahuje skvělé recepty na polévky, hlavní chody, přílohy i sladká jídla. Předkládá jak podrobné a spolehlivé recepty a návodné fotografie, tak užitečné rady a zajímavé suroviny, a nevyhýbá se ani rozmanitým úskalím, na které muž neuvyklý vaření dříve či později narazí. Kniha je psaná s nezaměnitelným vtipem a lehkostí, které potěší už při samotném čtení. Navíc je možné vepsat do ní svému muži osobní věnování, do každého receptu pak oslovení. Ideální dárek pro partnera, kamaráda, bratra, tatínka, dědečka! Právě tato skutečnost, spolu s ohlasy z mnoha domácností, vedly ke 2. vydání knihy, která se představuje v novém kabátku!

 

Ukázka z knihy

Veronika Zemanova_Kucharka pro meho muze

Přečtěte si také náš článek k prvnímu vydání knihy.

 

Veronika Zemanová

Veronika Zemanová je spisovatelkou a překladatelkou z francouzštiny a angličtiny. Přispívala do časopisů MF Plus, F.O.O.D., Marianne, Food Service, La Cucina Italiana a dalších. V roce 2008 se se svým mužem Filipem odstěhovala z Prahy na venkov, kde svou pozornost obrátila k péči o velkou bylinnou zahradu a postupně se narodivší dva syny.

Zanedlouho zjistila, že její přirozené nadšení pro vaření je tlumeno nutností vařit častěji, než jí bylo po chuti. Na manželovu nabídku, že občas také rád uvaří, proto bez váhání kývla. Jediným zádrhelem byla skutečnost, že muž vařit neuměl a recepty v kuchařkách, jež našel doma, mu pomocnou ruku nepodaly – rozuměl jim totiž jen ten, kdo vařit už uměl. Tehdy se Veronika rozhodla, že recepty na pokrmy, které má její muž rád a nebrání se je sám připravit, mu vlastnoručně napíše tak, aby jim dokonale porozuměl a jídlo podle nich úspěšně uvařil. Postupně se tak zrodilo šedesát hustě popsaných listů a následně i šedesát výtečných pokrmů, které muž úspěšně a hrdě dokončil.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Smart Press.

————————————————

Vyrobte si díky nové knize Margarete Schrüfer pěkné papírové dekorace do bytu, např. foto rámečky, čajové motýlky, barevné vázy, rozličné nádobky, věnečky a mnoho dalšího.

Rafinovaně skládaný papír

Chytré nápady ve 3D
Autorka: Margarete Schrüfer

Počet stran: 64
Vazba: šitá
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-0456-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Rafinovaně skládaný papír vydalo nakladatelství Grada v edici Šikovné ruce.

Vyrobte si stylové předměty z papíru – stínidlo na lampu, vázy, papírové ovoce, svícny na čajové svíčky, chrániče na sklo a další. Z levného, recyklovatelného materiálu vznikají skládáním působivé trojrozměrné modely – vzdušné stínidlo na lampu, originální vázičky, „diamantové“ dekorace na stěnu, papírové ovoce, svícny na čajové svíčky a další krásné a přitom užitečné skládanky, které budou ozdobou každého pokoje!

 

Edice Šikovné ruce

V této edici již vyšla řada zábavných titulů pro vaše kreativní tvoření. Jmenujme např. knížky Vikingské copy a copánkyPleteme copy a copánky 2Svíčky: Výroba a zdobeníSvíčky: Nové techniky nebo Zdobíme květináče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další zábavné knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tvořivé tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePop-up skládanky
Prostorové pohyblivé papírové modely

Hiebert, Helen

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeVincent van Gogh: Vytvořte si vlastní umělecká díla

Jones, David – Seal, Daisy

CPress, 2017

zobrazit info o knizeKuchařka pro mého muže
Ideální dárek pro partnera, kamaráda, bratra, tatínka, dědečka

Zemanová, Veronika

Smart Press, 2017

zobrazit info o knizeRafinovaně skládaný papír
Chytré nápady ve 3D

Schrüfer, Margarete

Grada, 2018

Napsat komentář