Knižní tipy pro mládež

Young adult
V dnešních knihách naleznete mladé hrdiny, kteří se musí vypořádat se svými problémy. Jamie se snaží překonat rodinné problémy, Mira získat prostředky pro nezávislost a Etta se musí mít na pozoru, aby neohrozila budoucnost.

Hlavní hrdina Jamie má problémy nejen doma, kde se mu rozpadá rodina, ale také ve škole, kde ho posadí do jedné lavice s muslimkou. Inspiruje se svým hrdinou Spider-Manem a najde odvahu vše vyřešit?

Stěhování mělo představovat příležitost, jak se odstřihnout od toho, co se stalo před pěti lety, a začít znovu. Jenže i v novém domově se desetiletému Jamiemu zdá, že je vše při starém – táta pije, máma dál žije s cizím pánem, sestra Jas nejí, kocoura Rogera to nezajímá a sestra Rose je pořád na krbové římse. A k tomu ho ještě posadí do lavice s jedinou muslimkou ve škole! Jak z toho ven? Sebere Jamie odvahu zdolat útrapy tak jako jeho oblíbený Spider-Man?
Vtipný i křehký příběh o klukovi, který se snaží zachránit svou rodinu, a o superhrdinství všedního dne.

Ukázka z knihy

Moje sestra Rose žije na krbové římse. Teda částečně. Tři prsty, pravý loket a čéšku má pohřbené na hřbitově v Londýně. Když policie našla deset částí jejího těla, máma s tátou se strašně pohádali. Máma chtěla hrob, který by mohla navštěvovat. Táta chtěl kremaci a pak popel rozprášit do moře.Tak mi to aspoň vyprávěla Jasmine. Pamatuje si toho víc než já. Bylo mi teprve pět, když se to stalo. Jasmine bylo deset. Byla Rosino dvojče. A podle mámy a táty pořád je. (str. 7)
Zaujal vás příběh? Tak neváhejte si přečíst pokračování ukázky.

Moje sestra žije na krbové římse

moje_sestraAutorka: Annabel Pitcherová
Přeložila: Lucie Horáková

Počet stran: 199
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-395-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Moje sestra žije na krbové římse vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Mira není jen tak obyčejná dívka, která by se lehce vzdala. Od ostatních dívek u Třpytného dvora se liší už jenom tím, že se rozhodla bojovat s nespravedlností a závislostí. Navíc jí do života vstoupila láska… Pro co se rozhodne – pro svobodu, nebo pro lásku?

Ve druhém dílu série Třpytný dvůr poodhaluje Richelle Mead svět temných intrik na pozadí dokonalosti, krásy a bohatství…
Mira není jako ostatní dívky ze Třpytného dvora. Z domova ji vyhnala válka a ani útěk do jiné země jí nepřinesl štěstí. I tam byla vystavena příkořím a nespravedlnostem, a tak utíká dál, až ke Třpytnému dvoru, kde se z chudých dívek stávají dokonalé dámy a vhodné manželky pro bohaté muže v daleké Adorii.
Miřino prokletí jako by ale nemělo konce: také tady se pro svůj původ stává terčem posměchu a ponížení. Ona se ale nehodlá vzdát! S vizí lepšího budoucího života přes den společensky konverzuje s bohatými nápadníky, zatímco po nocích se pouští do mnohem nebezpečnějších dobrodružství…
S maskovanou tváří se vydává do města, aby tam svým vlastním způsobem bojovala s nespravedlností a zároveň získala prostředky, které jí pomůžou k nezávislosti. Společníkem je jí při tom nejen legendární vůdce místních pirátů, ale také cynický Grant Elliot, jehož počáteční opovržení vůči Miře rychle vystřídá obdiv. A po obdivu se dostaví ještě docela jiný cit…
Také Mira je do něj zamilovaná. Co teď? Všechno, o co v životě usilovala, má konečně na dosah. Bylo by od ní rozumné riskovat vytouženou svobodu kvůli lásce?

Ukázka z knihy

„Hej, ty! Ještě jeden krok, holka, a probodnu tě!“
Na místě jsem ztuhla. Stála jsemn uprostřed schodů vedoucích do katedrály Kyriel.
Za sebou jsem uslyšela hlasitý dupot těžkých bot a v příštím okamžiku mi cestu zastoupil mladý člen stráže. Byl snad o třicet centimetrů vyšší než já a tmavé vlasy měloholené téměř až na lebku stějně jako většina ostatních příslušníků hlídky. (str. 5)

Jak to bude pokračovat, prozrazuje zbytek ukázky.

Do 23. listopadu máte šanci tuto knihu vyhrát v naší soutěži.

Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot

Autorka: Richelle Mead
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7498-246-0
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot vydalo nakladatelství Domino.

O autorce

Richelle-MeadRichelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Vystudovala umění a komparativní religionistiku, ale v současnosti je spisovatelkou na plný úvazek. Celosvětovou slávu si získala především Vampýrskou akademií, na kterou volně navazují Pokrevní pouta, obrovský ohlas získala i série Sukuba. V češtině všechny Richelliny knihy vydalo nakladatelství Domino. A co vaše oblíbená autorka dělá, když zrovna nepíše? Sleduje pokleslé reality show, cestuje, ochutnává neobvyklé koktejly a kupuje si oblečení. Spoustu oblečení. Svědomitým pitím kafe se dopracovala k závislosti na kofeinu. S tou už se smířila. Nadále se však snaží bojovat s tendencí odkládat věci tak dlouho, jak je to jenom možné. Přečtěte si také ukázku z jejího samostatného románu Neslyšno či z prvního dílu Třpytný dvůr.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino

————————————————

Další hlavní hrdinka Etta není vůbec obyčejná, dokáže totiž cestovat časem do minulosti. Obnáší to ale velkou zodpovědnost. Navíc její nepřátelé si přejí její smrt, zatímco přátelé se ji snaží najít… Překoná Etta všechny nástrahy?

Cestování časem může změnit svět!
Etta byla vytržena ze svého života a vhozena do minulosti, kde jakákoli její chyba může změnit budoucnost. Poté, co je unesena a probudí se na neznámem místě a v neznámém čase, ji ohrožují dvě mocné skupiny nepřátel, které si přejí její smrt. A tak se jí dostane pomoci od někoho, od koho to nikdy nečekala. Od někoho, kdo by měl být dávno mrtvý. Mezitím Nicholas a Sophia sledují Ettinu stopu a snaží se ji vypátrat, i když jim v tom Ironwoodovi snaží ze všech sil zabránit.

Ukázka z knihy

Kdysi měla panenku s natištěným úsměvem a světlýma očima i světlými vlasy, které se podobaly těm jejím. Na dlouhou dobu jí panenka byla stálou společnicí, kamarádkou k čaji, když Alice s otcem zrovna cestovala, důvěrnicí, která si musela vyslechnout všechna letmo zaslechnutá tajemství zašeptaná rodičovskými ústy, věrnou duší, která jí nabídla trpělivé ucho, když se všichni ostatní odvraceli. (str. 11)

Podívejte se na pokračování ukázky.

Cestovatelka

Autorka: Alexandra Brackenová
Přeložila: Magdaléna Stárková

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 160×213 mm
ISBN: 978-80-7544-384-7
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Cestovatelka vydalo nakladatelství CooBoo.

O autorce

Alexandra Brackenová, autorka mnoha bestsellerových knih, se narodila a vyrostla v Arizoně. Poté se kvůli studiu historie a angličtiny  do Virgine na východní pobřeží USA. V současnosti žije v New Yorku, kde byste ji mohli spatřit v malém bytě plném knih během tvrdé práce na dalším románu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje sestra žije na krbové římse

Pitcherová, Annabel

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeTřpytný dvůr 2: Půlnoční klenot

Mead, Richelle

Domino, 2017

zobrazit info o knizeCestovatelka

Brackenová, Alexandra

CooBoo, 2017

Napsat komentář