„Mrazivá“ četba na víkend

zima
Vybavte se na chladné podzimní večery teplou dekou, horkým čajem a některou z dnes představovaných knih a zpříjemněte si tak toto nevlídné roční období.

I. Q. vypátrá každého. Tentokrát se pokusí přijít na kloub záhadnému pokusu o vraždu drogově závislého rappera. Jak jeho pátrání dopadne? Co se stane, když se spojí dvě postavy s temnou minulostí?

Isaiah Quintabe je mladý černoch s ošklivou minulostí a dobrodušnou současností. Kdo potřebuje v L. A. nějak pomoct nebo poradit, něco vypátrat nebo někoho najít, zajede za Isaiahem a ten mu vyhoví. Lidé ze sousedství mu přezdívají I. Q. Za své služby bere honorář, ale kde není co brát, tam pracuje zadarmo. S tímhle přístupem je brzy na dně, a tak vezme práci pro nechvalně proslulého, věčně zdrogovaného rappera, kterého se někdo pokusil zabít, a to ne zrovna šetrným způsobem: poslal na něj bojového psa velkého jako menší kůň a ten rappera málem roztrhal. I. Q. brzy přijde na to, kdo to mohl být, ale nemá důkaz a musí se s tím člověkem setkat tváří v tvář. I s jeho psem. Se všemi jeho bojovými psy.

IQ

Autor: Joe Ide
Přeložil: Jiří Popel

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-257-2228-2
Doporučená cena: 328 Kč

Knihu IQ vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka

Milý čtenáři,
vyrůstal jsem v Jižním centrálním Los Angeles. Naši ulici lemovaly, stejně jako dnes, sešlé barabizny, vypelichané trávníky a za drátěnými ploty se vztekali psi. Byla tam vysoká míra zločinnosti, spousty drog a vždy přítomné gangy.
Moji prarodiče tam žili, protože odtamtud neměli daleko do Malého Tokia. Rodiče tam zůstali, protože jsme třeli bídu s nouzí. Naši se snažili ze všech sil vzbudit ve mně hrdost na naše kulturní dědictví, ale často jsem je zklamal. Z japonské školy mě vykopli, protože jsem klimbal při vyučování a do sešitů si kreslil znaky gangů. Staršího bratra vyrazili z japonského skautského oddílu, protože místo plnění odborných zkoušek si jednoduše kupoval jejich nášivky.

O autorovi

Joe Ide je americký scenárista japonského původu. Prošel několika profesemi, ale vždy ho nejvíc přitahovala detektivní a kriminální literatura, především Sherlock Holmes. Učarovala mu jeho schopnost napravovat svět jen pomocí své brilantní mysli. Joe Ide tedy vytvořil černého „Holmese“, ale navíc ho obdařil temnou kriminální minulostí, rychlým vozem audi a fenomenálními řidičskými schopnostmi. Autor žije v Santa Monice v Kalifornii.

Zdroj: Kosmas

————————————————

V Medvědím brodu se umírá. Už zase. Povídačky o krutých sériových vrazích nemusejí být pouhými povídačkami. Kdo a proč vraždil?

Někdy zkrátka vůbec nezáleží na tom, jak rychle utíkáte… Některá místa mají špatnou pověst nezaslouženě. Medvědí brod mezi ně ale nepatří, ten si zlověstnou reputaci zasloužil. Zde totiž příběhy o sériových vrazích nejsou pouhými legendami. Ne, v Medvědím brodu se opravdu vraždí a umírá. Už zase. Tentokrát se vrah skrývá v nočních stínech a sleduje místní teenagery. Vyčkává na správný okamžik, na správnou oběť. Někdy zkrátka vůbec nezáleží na tom, jak rychle utíkáte…
Některá místa mají špatnou pověst nezaslouženě. Medvědí brod mezi ně ale nepatří, ten si zlověstnou reputaci zasloužil. Zde totiž příběhy o sériových vrazích nejsou pouhými legendami. Ne, v Medvědím brodu se opravdu vraždí a umírá. Už zase. Tentokrát se vrah skrývá v nočních stínech a sleduje místní teenagery. Vyčkává na správný okamžik, na správnou oběť.
Detektiv Regan Pescoliová mezitím počítá dny, kdy bude moci odejít na mateřskou. Je naprosto vyčerpaná, cloumají s ní emoce, a poslední, co potřebuje, je další sériový vrah. Zvláště teď, když se její dcera Bianca ocitla uprostřed mediální bouře.
Je nalezeno další tělo… a další. Pescoliová cítí, že se smrtící hrozba přibližuje k jejich domu, a tak se rozhodne jít nebezpečí naproti. Neexistuje jiný způsob, jak vraha zastavit. V temném lese je však příliš mnoho míst, kde se dá skrýt… a ještě více míst, kde se dá zemřít.

Čekání na smrt

Autorka: Lisa Jackson
Přeložil: Jakub Volný

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-232-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Čekání na smrt vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také delší ukázku.

Ukázka

Už teď byla mrtvá.
Zabije ji. On ji zabije.
Podívala se na těhotenský test. Ano, bylo to tak. Byla tě­hotná. Potom na sebe v restauraci Walgreens pohlédla do zrcadla nad umyvadlem. Zkoumala svůj odraz. Zpod světlé ofiny na ni zíraly vyděšené modré oči.
Ty. A matka. V sedmnácti. Dobře, v osmnácti, až se dítě narodí.

O autorce

Lisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí.

Zdroj: Domino

Další knihy autorky:

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

————————————————

Špatné dětství, špatný život. Alespoň tak by se dala popsat hlavní hrdinka knihy Hotová zlodějka. V Křišťálovém zámku se dějí podivné věci, před kterými se neschová nikdo. Ani ona.

Tichá a uzavřená dívka, žijící s egocentrickou matkou a jejím přítelem, která už jako malá začala krást, nemohla skončit jinak než na ulici. Přežívá ve světě squatů, vrakovišť a temných opuštěných továren, ale nevzdává se touhy dostat se z bezútěšného přežívání k něčemu lepšímu. Útočiště, které najde v tzv. Křišťálovém zámku, však není tím, čím se zdá, a tak je čtenář vtažen do napínavého úniku a boje s tajným společenstvím s mnoha dramatickými zápletkami, v nichž nejde o nic menšího než o život. Ocitá se ve skrytých prostorách muzeí, stane se svědkem alchymistických pokusů a hledání „svatého grálu“ současné vědy, stroje zvaného Nevěsta svlékaná svými mládenci, který před mnoha lety stvořil a záměrně nedokončil francouzský konceptuální umělec Marcel Duchamp.

Hotová zlodějka

Autor: Augustus Rose

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 9788073069315
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Hotová zlodějka vydanou nakladatelstvím Pavel Dobrovský – BETA si můžete prohlédnout v ukázce.

Více o knize se dozvíte v našem podrobnějším článku.

Ukázka

Lee bylo teprve šest let, když poprvé něco ukradla. Matka ji odložila na nějaké oslavě narozeniny, aby se spřátelila s dětmi, které sotva znala a k nimž neměla žádný vztah. Během hry na schovávanou se ukryla do skříně v ložnici rodičů oslavenkyně. Lee byla maličká, velice, tichá a vůbec skoro neviditelná, takže schovat se bylo snadné a hra skýtala výbornou příležitost k samotě.

O autorovi

Augustus Rose je oceňovaným scenáristou a kniha Hotová zlodějka je jeho prvním románem. Knihy píše již dávno, ale jak sám říká, zatím zůstávaly v krabicích, šuplících a počítačích.

Zdroj: BETA

————————————————

Kamion plný mrtvých těl čeká na patoložku Margaret, která se právě vrací do Spojených států. Kdo stojí za obchodem s nelegálními čínskými migranty?

Margaret Campbellová a Li Jen ve čtvrtém díle čínských thrillerů.
Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených státu, kde ji však čeká kamion plný mrtvých Číňanů a konfrontace s vlastní minulostí. Pekingský detektiv Li Jen působící na čínském velvyslanectví ve Washingtonu má zjistit, proč se jeho krajané udusili v uzavřeném chladicím voze v jižním Texasu. Navíc se opět setká se ženou, která utekla z Číny i z jeho života. Společně dostanou za úkol odhalit, kdo stojí za obchodem s ilegálními čínskými imigranty, který vedl k texaské tragédii. Zjistí, že imigranti se stali nedobrovolnými přenašeči smrticího nákladu. Li a Margaret, zápasící s démony společné minulosti, závodí s časem, aby zneškodnili biologickou časovanou bombu, která hrozí, že zničí nejen jejich budoucnost, ale i budoucnost celého lidstva.

Hadohlavec

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-140-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Hadohlavec vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Více o knize se dozvíte v našem podrobnějším článku.

Ukázka

Ještě před půlhodinou svítilo na jasně modré obloze mrazivé slunce. Zrůžovělé tváře se před okolní teplotou čtyřicet stupňů
pod nulou choulily v kapucích, drobné barevné částečky ledu tančily v obláčcích jejich dechu. Obloha potemněla, náhle a nečekaně,
a vítr se opřel do dvacetimetrových vrcholů ledových hřebenů vzniklých po střetu ker. Paleta počasí se s nepředvídatelnou polární zimou zúžila. Pohyby přítomných působí naléhavě. Ledová plocha se hemží lidmi obalenými deseti kilovými vrstvami zářivě červených ochranných oděvů. Mrtví můžou totiž čekat navěky a živí vědí, že život je krátký.

O autorovi

Peter May (nar. 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětové renomé získal šestidílnou sérií čínských thrillerů s mladým čínským komisařem Li Jenem a americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou. Do češtiny byla přeložena také Mayova úspěšná trilogie z ostrova Lewis a romány Ostrov Entry (2015), Útěk (2016) a Umrlčí cesta (2016). Vedle série čínských thrillerů vydává nakladatelství Host také detektivní sérii Akta Enzo, odehrávající se ve Francii.

Zdroj: Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIQ

Ide, Joe

Argo, 2017

zobrazit info o knizeČekání na smrt

Jackson, Lisa

Domino, 2017

zobrazit info o knizeHotová zlodějka

Rose, Augustus

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

zobrazit info o knizeHadohlavec

May, Peter

Host, 2017

Napsat komentář