Zlodějka v Křišťálovém zámku

Hotova zlodejka
Lee je zlodějka přežívající na ulici. Domovem jsou jí vrakoviště a opuštěné továrny. Jednou ale najde útočiště, které se zdá být něčím lepším. Bohužel nic není takové, jak to vypadá na první pohled…

Tichá a uzavřená dívka, žijící s egocentrickou matkou a jejím přítelem, která už jako malá začala krást, nemohla skončit jinak než na ulici. Přežívá ve světě squatů, vrakovišť a temných opuštěných továren, ale nevzdává se touhy dostat se z bezútěšného přežívání k něčemu lepšímu. Útočiště, které najde v tzv. Křišťálovém zámku, však není tím, čím se zdá, a tak je čtenář vtažen do napínavého úniku a boje s tajným společenstvím s mnoha dramatickými zápletkami, v nichž nejde o nic menšího než o život. Ocitá se ve skrytých prostorách muzeí, stane se svědkem alchymistických pokusů a hledání „svatého grálu“ současné vědy – stroje zvaného Nevěsta svlékaná svými mládenci, který před mnoha lety stvořil a záměrně nedokončil francouzský konceptuální umělec Marcel Duchamp.

 

Hotová zlodějka

Autor: Augustus Rose
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 392
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 9788073069315
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Hotová zlodějka vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

Lee bylo teprve šest let, když poprvé něco ukradla. Matka ji odložila na nějaké oslavě narozeniny, aby se spřátelila s dětmi, které sotva znala a k nimž neměla žádný vztah. Během hry na schovávanou se ukryla do skříně v ložnici rodičů oslavenkyně. Lee byla maličká, velice, tichá a vůbec skoro neviditelná, takže schovat se bylo snadné a hra skýtala výbornou příležitost k samotě. V té skříni zůstala velice dlouho – setrvávala tam ještě v době, kdy ostatní děti přešly k jiným hrám, a objevila tam krabici potaženou zeleným sametem a převázanou starým provázkem. Když jí zatřásla, uvnitř něco zarachotilo. Neměla v úmyslu ji otevřít, ale pak zachytila prstem o smyčku a provázek se prostě uvolnil. (str. 16)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Augustus Rose

Augustus Rose je oceňovaným scenáristou a kniha Hotová zlodějka je jeho prvním románem. Knihy píše již dávno, ale jak sám říká, zatím zůstávaly v krabicích, šuplících a počítačích.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.


Nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHotová zlodějka

Rose, Augustus

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

Napsat komentář