S komiksem za dobrodružstvím!

Komiksova-dobrodruzstvi
Detektivem se může stát každý – stačí si jen vybrat některý z nabízených komiksů a vžít se do hlavní postavy. První případ vás zavede do středověkých Čech, při druhém poznáte magií nadaného policistu, a do třetice pak dostanete šanci vytvořit vlastní zápletku!

České dějiny mají své kouzlo, zvlášť když jsou okořeněné detektivní zápletkou s nádechem mystična. Vydejte se do časů, kdy údajní čarodějové končili na plápolajících hranicích a náhodná rodina významně zasáhla do osudů obyvatel hradu Libštejn. To vše ve skvělém komiksovém zpracování od českých autorů.

Taven Bachtale – Buďte šťastni!

V tomto komiksovém příběhu najdete všechno, co má správná detektivka z období středověku mít: mystiku, čarodějnictví, magii a akční scény. Údolím podél toku Berounky prochází rozvětvená rodina cikánů. Při neplánované zastávce pod hradem Libštejn zasáhne nečekaně významně do osudů jeho majitelů a stane se součástí pátrání po ztraceném dědici hradu. Jedná se o fiktivní příběh, odehrávající se v Čechách 16. století, v kulisách skutečných reálií a skutečných osob.

Autor: Gutwirth
Ilustroval: Michal Kocián

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-266-1093-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Taven Bachtale – Buďte šťastni! vydalo nakladatelství Edika.

Ukázka z knihy

ukazka-z-knihy-Taven-Bachtale

Několik dalších ukázkových stránek najdete v souboru pdf, který nakladatel poskytl ke stažení.

O autorech

Gutwirth je dítětem zapadlých pražských uliček, kde za nejbližším rohem číhá Široko a v podvečer se prochází doktor Faust, dny tráví nad křivulemi s páchnoucími lektvary a čpavými výpary kyselin a v noci za svitu svíčky píše.

Michala Kociána rozčiluje bílý papír, a tak kreslí, kreslí a kreslí…

Mimo dnes představené knihy má tato autorská dvojice na svědomí také steampunkový komiks Serpens Levis.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek Albatros Media.

————————————————

Příběhy o Peteru Grantovi si získaly své příznivce téměř po celém světě. Svědčí o tom nejen čtyři vydané díly zdaleka nekončící detektivní série s nádechem fantasy, ale i komiksové zpracování zbrusu nového případu! Neváhejte a prohlédněte si policistu obdařeného magií v akci.

Řeky Londýna – Čarojízda

Další magický případ Petera Granta – tentokrát v KOMIKSU! Grant patří k velmi zvláštní londýnské policejní jednotce. Je na plný úvazek policistou, na částečný čarodějem. Pracuje na velmi neobvyklých zločinech – na těch, které zavánějí magií a nejrozmanitějšími podivnostmi, které vyhřezávají z temného londýnského podsvětí. Zatím poslední případ začíná na první pohled dokonale neškodným autem a jeho záhadným vražedným řáděním – bez řidiče. A než se stihnete vzpamatovat, je na scéně bosenský uprchlík, nejstrašidelnější auto v Anglii, partička teenagerů sjetých ketaminem a zejména – prostá dřevěná židle s nepěkně temnou minulostí…

Autor: Ben Aaronovitch
Ilustroval: Lee Sulliavan
Přeložil: Richard Klíčník

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 158×232 mm
ISBN: 978-80-257-2131-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Řeky Londýna – Čarojízda vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

ukazka-z-knihy-Reky-Londyna-komiks ukazka-z-knihy-Reky-Londyna-komiks-2

O autorovi

Ben Aaronovitch (* 1964) jako dospělý rychle zjistil, že má talent pouze pro psaní a vcelku rychle se prosadil jako televizní scenárista. Pracoval pro proslulý anglický seriál Doctor Who či pro levnou space operu Jupiter Moon a posléze se pustil i do knižních dobrodružství proslulého Pána času. V 90. letech tak publikoval romány z řady Doctor WhoRemembrance of the Daleks (1990), Transit (1992), The Also People (1995) a So Vile a Sin (1997, ve spolupráci s Kate Ormanovou). Ve druhé polovině 90. let se jeho literární kariéra dostala do slepé uličky, která ho dovedla k zaměstnání v síti knihkupectví Waterstones, což se ovšem ukázalo jako ideální šance začít psát vlastní příběhy. Vznikla tak úspěšná série městských fantasy s policejním konstáblem Peterem Grantem, započatá románem Rivers of London (2011, česky Řeky Londýna) a pokračující díly Měsíc nad SohoŠepot podzemí a zatím posledním česky vydaným románem Prokleté domovy. Připravuje se další díl, jenž ponese název Záludné léto. Vznikl taktéž komiks Řeky Londýna – Čarojízda.

Informace o autorovi byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Argo.

————————————————

Poslední kniha pořádně zaměstná nejen oči, ale také vaše ruce. Pokud jste se ještě nenabažili detektivních a magických zápletek, můžete vymyslet svoji vlastní – a také si ji nakreslit! Christopher Hart, mistr ve svém oboru, vám krok za krokem poradí, jak na to.

Naučte se kreslit Manga – Svět hrůzy a temné magie

Okultní a hororový styl mangy se od všech ostatních naprosto liší. V amerických hororových komiksech se vyskytují jen ohavné a odpudivé postavy, manga ale nabízí vysoce atraktivní styl, ve kterém zlo vypadá lépe než kdy předtím. Specifický pro tento žánr je výběr postav, kostýmů, nadpřirozených sil a místa děje. Všechny prvky pak společně vytvářejí jeden z nejpůsobivějších, nejsložitějších a nejpřitažlivějších stylů mangy. Cílem této knihy je podrobně a krok za krokem ukázat, jak kreslit obličeje i detailní výrazy všech vašich oblíbených charakterů ze světa temné magie a hororu. Kromě obličejů se naučíte kreslit také těla a akční pozice. Nezapomeneme ani na detaily: upíří křídla všech druhů a velikostí, přeměna upíra v netopýra a člověka v bestii, tajemství návrhů kostýmů, návod jak využít světlo a stín k vytvoření působivých okamžiků a jak používat barvy zla. Od svůdných upírů přes zkažené samuraje až po bezbožné vlkodlaky – všechny postavy okultního a hororového žánru vás vítají ve svém zkaženém světě. Celosvětově oblíbená kniha autora bestsellerů Christophera Harta ze série Manga Mania vás pomocí hříšně jednoduchých pokynů a dekadentně svěžích barevných ilustrací provede krok za krokem světem hrůzy a temné magie.

Autor: Christopher Hart
Přeložila: Iveta Chadimová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 210×278 mm
ISBN: 978-80-7413-000-7
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Naučte se kreslit Manga – Svět hrůzy a temné magie vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

ukazka-z-knihy-Naucte-se-kreslit-Manga

Prolistujte si celou ukázku.

Chrostopher Hart není v kreslení komiksů a dalších motivů žádným nováčkem. I proto jsou jeho naučné příručky velmi oblíbené. Níže si můžete prohlédnout několik dalších, které v nakladatelství Zoner Press vyšly.

   


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTaven Bachtale – Buďte šťastni!
Středověká detektivka v komiksu

Gutwirth, – Kocián, Michal

Edika, 2017

zobrazit info o knizeŘeky Londýna – Čarojízda

Aaronovitch, Ben – Cartmel, Andrew

Argo, 2017

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit Manga – Svět hrůzy a temné magie

Hart, Christopher

Zoner Press, 2017

Napsat komentář