Česká současná povídková tvorba

kniha
Dny se prodlužují a s nimi i čas na čtení! Není nic lepšího, než si jít sednout s knihou do parku pod strom a celý večer číst. Zpestřete si proto svůj repertoár knih a rozšiřte ho o některou z povídkových sbírek, které vám dnes představíme.

Milé a vtipné příhody ze života vyprávěné s nadhledem jsou příjemným počtením do horkých letních dní. Přečtěte si knihu Do žížal se nekouše!

Do žížal se nekouše

Autorka: Alena Hrachovcová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-87409-35-0
Doporučená cena: 197 Kč

Knihu Do žížal se nekouše vydalo nakladatelství Eroika.

Soubor krátkých próz Do žížal se nekouše! se podobně jako jiné autorčiny tituly řadí mezi vtipné, žensky laskavé a autobiograficky laděné knihy. Alena Hrachovcová nyní přichází s krátkými povídkami, z nichž některé byly jako fejetony publikovány v přílohách deníku MF DNES. Svěřuje se v nich s trefnými postřehy z každodenního života, s grácií řeší trampoty, které ji potkávají, těší se s vnoučaty i domácími mazlíčky, ať už s vlastními nebo svěřenými, a raduje se ze života. S vtipem líčí soužití se svým mužem, s rozhodností sobě vlastní řeší běžné lidské problémy a směje se s rodinou či s přáteli. Zkušenosti a autorčin smysl pro humor vnáší do povídek neocenitelný nadhled a vzbuzují čtenářské sympatie.

Pravila jsem k manželovi: „Nátěry oken a dveří je nutné za čas obnovit!“ Manžel předstíral, že je hluchý. A tak jsem koupila lak a natřela v koupelně okénko od světlíku. Okénko pak vypadalo, jak když ho někdo posmrká. Inu – učený nespadl z nebe. Přelakovala jsem okénko na záchodě. To už bylo lepší. Povzbuzena úspěchem jsem se rozhodla, že přelakuji skříň. I ta se povedla. Vrhla jsem se na dveře v koupelně s rozhodnutím, že nepřestanu, dokud nepřelakuji všechny dveře v bytě. Byl to závazek! Manžel mou práci pouze kritizoval, sám se nehodlal zapojit. Až jedno ráno.

Můžete si stáhnout celou ukázku na stránkách nakladatelství!

————————————————

Hledáte-li něco náročnějšího a těžšího na čtení, povídková sbírka Bílá zvířata jsou velmi často hluchá je tím pravým pro vás.

Bílá zvířata jsou velmi často hluchá

Autorka: Ivana Myšková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-067-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Bílá zvířata jsou velmi často hluchá vydalo nakladatelství Host.

Jsou uvězněni ve svých životech jako jelení šíje ve zpuchřelé pneumatice, chřestí garnýžemi, rozkrajují hálky a budí žlabatky, sestrojují lapače času, a hlavně srdnatě pojídají nahnilá jablíčka pravdy. Ženy zaplavují muže tirádami a muži na ženy sesílají mlčení. Postavy této knihy jsou si dobře vědomy svých slabostí a za své viny očekávají spravedlivý trest. Nejsou vláčeny neblahými historickými událostmi, na pořádné drama si zadělají samy. Pořád se něčeho bojí, hodně se štítí a občas někoho nedopatřením zabijí. Snad by trocha sebelásky vedla ke šťastnějším koncům i začátkům. Ale jak ji do nich vpravit, aby ji nevyzvracely?

Neprocházej se tu nahá, řekla si Soňa sama pro sebe a usmála se, když si vybavila Jana, jak se s obavami ohlíží po černých čtvercích oken a galantně jí nastavuje župan. Kdo by se sem díval, ptala se ho pokaždé, a proč zrovna na mě? Nikdy nevíš, utrousil Jan, pořád otočený k oknům.
Jan si tu připadá jako ve výkladní skříni. Přes zimu, když jasan před okny nemá žádné listí, je z toho nervózní a dohlíží, aby do ložnice přebíhala jedině v jeho županu anebo potmě. Musíme koupit rolety, závěsy nebo žaluzie, říká po takovém rituálu.

Prolistujte si celou ukázku.

Přečtěte si o knize také více v našem článku.

————————————————

Návštěva zubaře nemusí být jen nepříjemnou, stresující záležitostí. Zábavný pohled na dění v zubní ordinaci vám umožní kniha Čeho se bojí zubař, která vám přinese nečekaně mnoho zábavy!

Čeho se bojí zubař

Autor: Daniel Čechura

Počet stran: 110
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-270-1718-8
Doporučená cena: 200 Kč

Knihu Čeho se bojí zubař vydalo nakladatelství Pohádkov s.r.o..

Knížka Čeho se bojí zubař, autora Daniela Čechury s ilustracemi Petra Zdeňka, nabízí 30 krátkých povídek z prostředí zubní ordinace i běžného života a samostatnou povídku Vám všem, která zachycuje vznik divadelního scénáře ke konverzační komedii ze současnosti Záměna.

Otec byl lékařem a umí anglicky, německy a v osmdesáti letech se začal učit italsky. Teď čte pouze italskou beletrii. Celkem slušně ovládá počítač i své dva mobily. Z jednoho telefonuje a brouzdá po internetu, když je líný vstát a jít k notebooku a z druhého posílá SMS. Provázejí ho nevysvětlitelné jevy. Navštívila ho pojišťovací agentka. Během jejího pobytu ji přestala fungovat přenosná tiskárna a požádala otce, aby ji příští den navštívil na vinohradské pobočce ČP.

Můžete se o knize také dozvědět více v našem článku!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Čtete raději povídky či romány? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDo žížal se nekouše

Hrachovcová, Alena

Eroika, 2017

zobrazit info o knizeBílá zvířata jsou velmi často hluchá

Myšková, Ivana

Host, 2017

zobrazit info o knizeČeho se bojí zubař

Čechura, Daniel

Pohádkov s.r.o., 2017

Napsat komentář