Oblíbení dětští hrdinové jsou zpět

deti-si-ctou
Oblíbení dětští hrdinové hlásí návrat a hned se po hlavě vrhají do dalších dobrodružství. Tak neváhejte a přidejte se směle k takovým postavám, jako jsou Bill Madlafousek, sourozenci Nick a Tesla Holtovi, Aladin a jeho kamarádka Billie, Hilary z Téměř ctihodné ligy pirátů či princ Žabák porazitel. Napětí, záhady a humor jsou zaručeny.

Letní prázdniny jsou sice ještě daleko, ale ne pro Billa Madlafouska a jeho kamarády. Hodlají si je užít plnými doušky a dohnat vše, na co jim nezbývá čas během školy a učení, jako např. vyspávání či nekonečné hraní. Ale ne vždy vyjde vše podle plánu, ať už se jedná o první Billův tábor nebo hraní si na rodinu s Madlou. Humorný příběh opět namluvil Oldřich Kaiser.

Třetí pokračování příběhů malého Billa v podání Oldřicha Kaisera.
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“
Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Doporučujeme

Bill Madlafousek dřív, než odjel na prázdniny, zažil už dvě dobrodružství, která jsou dostupná jak v knižní podobě, tak i jako mluvené slovo. Též se nezapomeňte podívat na naši recenzi ke knize Prázdniny Billa Madlafouska a za pozornost stojí i rozhovor s autorem knih, Davidem Laňkou.

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Prázdniny Billa Madlafouska (audiokniha)

Autor: David Laňka

Vazba: CD
ISBN: 8590236091627
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Prázdniny Billa Madlafouska vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Seznamte se s jedenáctiletými dvojčaty Nickem a Teslou Holtovými, kteří si stejně jako Bill Madlafousek užívají prázdniny. Tedy snaží se o to, když zrovna nebojují s únosci či roboty. A tentokrát musí odhalit špióna, který se nachází u nich doma, a to za pomoci řady vynálezů, které si s nimi můžete také vyrobit.

POZOR: UVNITŘ NAJDETE ŠPIONÁŽNÍ KAMERY, ŠIFROVACÍ KOLEČKA A DALŠÍ PŘÍSNĚ TAJNÉ VYCHYTÁVKY, KTERÉ SI MŮŽETE SESTAVIT SAMI!
Jedenáctiletá dvojčata Nick a Tesla Holtovi už během prázdnin překazila plány únoscům malé dívenky a odrazila útok armády robotů, takže by si zasloužila chvilku odpočinku. Ve třetím příběhu však zjistí, že v jejich těsné blízkosti, přímo v domě jejich oblíbeného (a taky trochu bláznivého) strýčka Newta se nachází špión. Je to nový praktikant, který pomáhá strýčkovi v laboratoři? Nebo deratizátor? Jedna z uklízeček? Nebo snad někdo úplně jiný? Aby záhadného agenta odhalili, musí Nick s Teslou vyrobit řadu neuvěřitelných udělátek od šifrovacích koleček a sady na snímání otisků prstů až po skrytý fotoaparát a detektor na odhalení zlodějů. Návody na jejich výrobu najdete v této knize, takže si je klidně můžete sestavit sami!

Ukázka z knihy

Nick a TeslaDeMarco vyprskl smíchy. On stál od kaluže úplně stejně daleko jako Nick a Tesla, ale kromě malé šmouhy na džínách zůstal úplně čistý.
„Díky,“ zavrčela Tesla. Potom svůj rozzuřený pohled obrátila na Silase. „Díky za všechno. Já věděla, že se na vás můžeme spolehnou!“ (str. 47)

Nick a Tesla a vynálezy pro boj s tajným agentem

Autor: Steve Hockensmith
Přeložila: Hana Němečková
Ilustroval: Scott Garrett

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 125×179 mm
ISBN: 978-80-7553-176-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Nick a Tesla a vynálezy pro boj s tajným agentem vydalo nakladatelství Triton.

————————————————

Aladin a Billie tentokrát čelí dvěma výzvám. Pod vlivem hrozícího návratu do Turecka kvůli finančním problémům se rozhodnou najít ztracený poklad ze stříbrotepecké dílny. A druhou záhadu k vyřešení představuje mizející jídlo z restaurace Aladinových rodičů, ve kterém má prsty velmi zvláštní chlapec. Naleznou hlavní hrdinové odpovědi na své otázky?

Billie a Aladin tváří v tvář dalšímu temnému tajemství. Nejde v něm o nic míň než o stříbrný poklad! V první knize Skleněné děti řešili Billie a Aladin záhadu starého domu, v kterém „strašilo“. Nyní se začíná ztrácet jídlo z restaurace Aladinových rodičů. Navíc Aladin několikrát zahlédne zvláštního chlapce, který se ale vždy doslova „vypaří“. Aladinovi rodiče se kvůli finančním problémům s restaurací stále častěji hádají a zvažují, že se vrátí zpět do rodného Turecka. To Aladin nechce dopustit.Rozhodne se proto, že najde ztracený poklad ze stříbrotepecké dílny, která před několika desetiletími vyhořela. Spolu s kamarádkou Billie se pouští do napínavého pátrání. Podaří se dětem najít ztracený poklad? Přijdou na to, proč se ztrácí z restaurace jídlo? A kdo je onen záhadný mizející chlapec?

Ukázka z knihy

„To nevadí, ten dohledáme. To bude báječně! Dílna totiž stála na pozemku, kde později postavili vodárenskou věž.“
„Ona stála na našem pozemku?“ podivil se Aladin.
„Přesné tak. Ale to už je dávno. Ten stříbrotepec byl hrozné šikovný. Jeho šperky si kupovali lidé z celého Skåne.”
To Aladin nevěděl.
„A co se s ním stalo?“ zeptal se.
„Na to musíš přijít sám,“ řekla Åsa.
„Tak mi řekněte aspoň něco,“ naléhal Aladin.
Åsa si dřepla vedle něj.
„Dobře,“ prohlásila. „Jednu věc ti povím, ale zbytek musíš zjistit sám. Platí?“
Aladin přikývl. (str. 63)

Doporučujeme

V prvním díle řešily děti záhadu strašidelného domu, do kterého se Billie nastěhovala se svou maminkou.

zobrazit info o knize

Stříbrný chlapec

Autorka: Kristina Ohlssonová
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 200
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×180 mm
ISBN: 978-80-204-3202-5
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Stříbrný chlapec vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Pirátka Hilary Westfieldová se vrací zpět, aby ukončila svá dobrodružství. Opustila Téměř ctihodnou ligu pirátů, jelikož kapitán Černozub se nechová ctihodně a navíc se rozhodl dobít království Augusta. Hilary tak čekají dva úkoly: zachránit království a nahradit Černozuba a stát se prezidentkou ligy. Uspěje v rozhodující bitvě?

Třetí díl série Téměř ctihodná liga pirátů. Neodolatelně zábavný závěr trilogie o statečné pirátce a mluvícím chrliči.
Hilary Westfieldová se stala pirátkou na volné noze. Z Téměř ctihodné ligy pirátů odešla, protože její prezident, proradný kapitán Černozub, se nechová ani trochu ctihodně.
Hilary není sama, kdo si myslí, že Liga ze všeho nejvíc potřebuje změnu vedení. S pomocí přátel – upovídaného chrliče nevyjímaje – vyzve Černozuba k bitvě na Širých mořích. Pokud vyhraje, stane se novou prezidentkou. Ale co když prohraje?
V sázce je mnohem víc! Kapitán Černozub a jeho hanební kamarádíčkové totiž opět usilují o převrat a království Augusta i všechna magie v něm se ocitají v ohrožení. Podaří se Hilary přesvědčit dost bídáku, aby bojovali po jejím boku? Dokáže porazit Černozuba, který používá nevybíravé způsoby?
Postrach Jižních teritorií tasí meč a neohroženě se vydává do rozhodující bitvy.
Pro čtenáře od deseti let.

Ukázka z knihy

Piratska cestV Queensportu hustě chumelilo a Hilary měla pocit, že snad nikdy nepřestane. Sníh pokryl pozemky kolem domu Westfieldů, u vysokých skleněných dveří v přijímacím salonku tvořil závěje a zasypával celý přístav. Když Hilary máchal mečem ve vzduchu, tak jak to celé dopoledne nacvičovala, znovu se jí podařilo zaseknout ostří do jednoho z matčiných nejlepších sametových závěsů. Hilary měla chuť nechat tam meč až do jara. „Tohle počasí je pro pirátství naprosto nevhodné,“ hudrovala. (str. 11)

Neváhejte si přečíst zbytek ukázky. A více informací o knize naleznete v našem článku.

Ohlasy na knihu

Skvělé čtení pro fanoušky Řady nešťastných příhod Lemonyho Snicketa nebo Tajemného bratrstva pana Benedikta Trentona Leea Stewarta.

V téhle knížce najdeš všechno, co si jen můžeš přát… Kouzla, úžasné postavy, dobrodružství a napětí. Nedokážeš se od ní odtrhnout, protože tu nejsou žádné nudné části!

– Morgan, 11 let

Doporučujeme

Pokud vás hlavní hrdinka zaujala, tak určitě nezapomeňte na její předchozí příhody.

zobrazit info o knize          zobrazit info o knize

Pirátská čest

Téměř ctihodná liga pirátů 3
Autorka: Caroline Carlsonová
Přeložila: Romana Bičíková
Ilustroval: Dave Phillips

Počet stran: 260
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-851-3
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Pirátská čest vydalo nakladatelství Host.

O autorce

caroline-carlsonovaCarolie Carlsonová je americká autorka knih pro děti. Na literární scénu vstoupila sérií o odhodlané pirátce, mluvícím chrliči a jejich plavbě za pokladem. Trilogii Téměř ctihodná liga pirátů napsala proto, že jako dítě podobné dobrodružné příběhy plné humoru, kouzel a nadšení přímo hltala.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host 

 

————————————————

Princ Žabák, s přízviskem porazitel, už dvakrát uspěl a podařilo se mu vždy zachránit svět za přispění svých přátel. A svět si opět žádá pomoc tohoto chrabrého hrdiny, jelikož tentokrát číhá nebezpečí ve vesmíru, a to v podobě kwačanské armády. Uspěje Žabák porazitel i potřetí? A jak dopadne setkání s jeho otcem?

Náš oblíbený vesmířanský princ Žabák už díky své chrabrosti zachránil svět dokonce DVAKRÁT. Nyní přichází na řadu poslední a nejtěžší měření sil, při němž budou Žabák a jeho přátelé muset vyletět až do oblak a bojovat se zlověstnou intergalaktickou kwačanskou armádou. Co se však stane, když se Žabák ocitne tváří v tvář svému otci, králi Kwakovi? Dokáže zachránit svět i tentokrát? Dozvíte se ve třetím díle napínavé a neodolatelně legrační série.

Ukázka z knihy

Zabak porazitel„Objednal si tu někdo dramatickou záchranu v poslední chvíli?“ zeptal se kdosi. Ve dveřích se objevil Luboš, širokoplecí chvástidrak s duhovými křídly, tělem pokrytým rudými šupinami a působivou rudou hřívou. Podíval se přes drobné brýle, které měl na nose, a dodal: „Omlouvám se, že nám to chvíli trvalo. Kdo by si pomyslel, že je tu oceán přes celou oblohu? To věkodlak vás vystopoval – a taky se zasloužil o všechny ty hromy a blesky, jářku!“ (str. 71)

Podívejte se na další ukázku.

Doporučujeme

Jak probíhaly předchozí záchrany světa, lze nalézt v předchozích dvou dílech série Legendy o Žabákovi.

zobrazit info o knize          zobrazit info o knize

Žabák porazitel

Legenda o Žabákovi 3
Autor: Guy Bass
Přeložila: Katarína Karovičová
Ilustrátor: Jonny Duddle

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 130×192 mm
ISBN: 978-801-7529-249-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Žabák porazitel vydalo nakladatelství Slovart.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké dobrodružství hlavního hrdiny bylo nejvíce napínavé a zajímavé? Koho byste rádi potkali ve skutečném světě? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrázdniny Billa Madlafouska (audiokniha)

Laňka, David

Radioservis, 2017

zobrazit info o knizeNick a Tesla a vynálezy pro boj s tajným agentem

Hockensmith, Steve – Pflugfelder, Bob

Triton, 2017

zobrazit info o knizeStříbrný chlapec

Ohlssonová, Kristina

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizePirátská čest
Téměř ctihodná liga pirátů 3

Carlsonová, Caroline

Host, 2017

zobrazit info o knizeŽabák porazitel
Legenda o Žabákovi 3

Bass, Guy

Slovart, 2017

Napsat komentář