Třetí díl série Téměř ctihodná liga pirátů

Caroline Carlsonova_Piratska cest
Nakladatelství Host vydalo neodolatelně zábavný závěr trilogie o statečné pirátce a mluvícím chrliči. Hilary Westfieldová se pouští do bitvy s proradným Černozubem, která rozhodne o osudu království!

Hilary Westfieldová se stala pirátkou na volné noze. Z Téměř ctihodné ligy pirátů odešla, protože její prezident, proradný kapitán Černozub, se nechová ani trochu ctihodně. Hilary není sama, kdo si myslí, že Liga ze všeho nejvíc potřebuje změnu vedení. S pomocí přátel – upovídaného chrliče nevyjímaje – vyzve Černozuba k bitvě na Širých mořích. Pokud vyhraje, stane se novou prezidentkou. Ale co když prohraje? V sázce je mnohem víc! Kapitán Černozub a jeho hanební kamarádíčkové totiž opět usilují o převrat a království Augusta i všechna magie v něm se ocitají v ohrožení. Podaří se Hilary přesvědčit dost bídáku, aby bojovali po jejím boku? Dokáže porazit Černozuba, který používá nevybíravé způsoby? Postrach Jižních teritorií tasí meč a neohroženě se vydává do rozhodující bitvy. Příběh je určen čtenářům od deseti let.

 

Pirátská čest

Téměř ctihodná liga pirátů 3
Autorka: Caroline Carlsonová
Přeložila: Romana Bičíková
Ilustroval: Dave Phillips

Počet stran: 260
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-851-3
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Pirátská čest vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

V Queensportu hustě chumelilo a Hilary měla pocit, že snad nikdy nepřestane. Sníh pokryl pozemky kolem domu Westfieldů, u vysokých skleněných dveří v přijímacím salonku tvořil závěje a zasypával celý přístav. Když Hilary máchla mečem ve vzduchu, tak jak to celé dopoledne nacvičovala, znovu se jí podařilo zaseknout ostří do jednoho z matčiných nejlepších sametových závěsů. Hilary měla chuť nechat tam meč až do jara. „Tohle počasí je pro pirátství naprosto nevhodné,“ hudrovala.
„Ani kapku se mi nelíbí,“ souhlasil chrlič. Dopoledne proseděl na římse nad krbem, komentoval Hilaryinu techniku pohybu s mečem a nahříval si ocas nad uhlíky. „Nemá cenu kopat poklad, když je země zmrzlá. Nebo když tenhle týden snad polovina všech pirátů zakotvila a vyrazila na rodinnou návštěvu,“ dodal a významně se na Hilary podíval.
(str. 11)

Caroline Carlsonova_Piratska cest ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

Skvělé čtení pro fanoušky Řady nešťastných příhod Lemonyho Snicketa nebo Tajemného bratrstva pana Benedikta Trentona Leea Stewarta.

 

V téhle knížce najdeš všechno, co si jen můžeš přát… Kouzla, úžasné postavy, dobrodružství a napětí. Nedokážeš se od ní odtrhnout, protože tu nejsou žádné nudné části!

Morgan, 11 let

 

Caroline Carlsonová

caroline-carlsonovaCaroline Carlsonová je americká autorka knih pro děti. Na literární scénu vstoupila sérií o odhodlané pirátce, mluvícím chrliči a jejich plavbě za pokladem. Trilogii Téměř ctihodná liga pirátů napsala proto, že jako dítě podobné dobrodružné příběhy plné humoru, kouzel a nadšení přímo hltala. Pirátská čest (2015) je po knihách Poklad Čarodějky ze severu (2013; česky Host 2014) a Postrach Jižních teritorií (2014; česky Host 2015) závěrečný díl série.

Informace o autorce a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePirátská čest
Téměř ctihodná liga pirátů 3

Carlsonová, Caroline

Host, 2017

Napsat komentář