První díl trilogie Téměř ctihodná liga pirátů vypluje 29. července!

temer-ctihodna-liga-piratu1
Nechte se unášet na vlnách dobrodružství a vydejte se s mladou pirátkou Hilary za pokladem! Knižní novinku Caroline Carlsonové, která je ověnčená řadou ocenění, vydává nakladatelství Host.

Hilary Westfieldová odjakživa snila o tom, že bude pirátkou. Jenže Téměř ctihodná liga pirátů její přihlášku rázně odmítla a Hilary je namísto nebezpečí na moři přinucena čelit nástrahám mnohem horším – výuce dobrých mravů v Penzionátu slečny Pimmové pro jemné dámy! Tvrdohlavá dívka odtamtud však po pár dnech uprchne a nechá se najmout pirátem na volné noze zvaným Postrach Jižních teritorií, aby pro něj získala magický poklad a pro sebe uznání pirátské obce. Vtipné a napínavé dobrodružství dívky, jež se stane pirátkou i přes vytrvalý odpor oficiálních pirátských kruhů. Pravý pirát se nikdy nevzdává!

Jak má Hilary najít poklad, když je její mapa nepoužitelná a posádka lodi se skládá z vychovatelky, špiona a upovídaného chrliče – kouzelného kamenného dráčka, který nadevše miluje romantické příběhy a drbání za ušima?

Rozverná knížka plná barvitých postav je skvělým čtením pro fanoušky Řady nešťastných příhod Lemonyho Snicketa nebo Tajemného bratrstva pana Benedikta Trentona Leea Stewarta.

 

Vážený pane Jednonohý Jamesi!

Velice Vám děkuji za přijetí do Pirátského učňovského programu. Dostat se do Vaši organizace byl můj celoživotní sen, nabídku stát se pirátským učněm proto s radostí přijímám.
Mám vlastní meč, ale je trochu rezavý. Má si ho přivézt s sebou, nebo zbraně poskytuje Liga?
Zřejmě by také bylo vhodné zmínit se o tom,
že Vaše informace o mém vzhledu jsou naprosto mylné.

Za prvé nemám vykulené oči: kvůli nekonečným, mučivě jednotvárným hodinám, které mi dává guvernantka, mám oči často zavřené. Za druhé nejsem mladý muž, ale mladá žena. Nerada bych aby Vaše komise bídáků a lotrů byla překvapená, až mě uvidí osobně.

S úctou
Hilary Westfieldová,
pirátská učnice

 

Téměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu

Autorka: Caroline Carlsonová

Ilustrace: Dave Phillips
Překlad: Michal Mráz
Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Věk: 10+

Přečtěte si více o knize Téměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu

Prolistujte si také ukázku z knihy!

 

Ocenění knihy

  • Výběr redakce New York Times Book Review
  • Výběr společnosti Junior Library Guild
  • Výběr organizace Kids’Indie Next List
  • Titul New Voices podle ABC
  • Nejlepší kniha pro děti podle ABC 2013
  • Titul Amelia Bloomer Project ALA 2014
  • Výběr společnosti BEA Middle Grade Buzz
  • Finalista soutěže Audie Award 2014 (za audioknihu)
  • Nominace na Sunshine State Young Readers’Award 2014

 

Caroline Carlsonová

Caroline Carlsonová je americká autorka knih pro děti. Na literární scénu vstoupila zábavným a svěže napsaným příběhem o odhodlané pirátce, mluvícím chrliči a jejich plavbě za pokladem. Kniha dosud vyšla v sedmi zemích a pyšní se řadou ocenění (např. Nejlepší kniha pro děti za rok 2013 podle Asociace amerických knihkupců). Poklad Čarodějky ze severu je prvním dílem plánované trilogie Téměř ctihodná liga pirátů. Druhý díl vyjde v USA na podzim 2014 a třetí Caroline Carlsonová právě dokončila.

O práci na knize sama autorka říká:

Napsala jsem Poklad Čarodějky ze severu během čtyř měsíců. Nebylo to vždycky zábavné a snadné – ale většinu času ano. Je to kniha mého srdce a kniha, kterou bych nemohla napsat, kdybych za sebou neměla zkušenost s předchozími rukopisy. Netuším, jestli majáková kniha někdy spatří světlo světa; ještě pořád jsem nevymyslela, jak ji přepsat, a i kdybych na ní chtěla znova pracovat, přicházejí další projekty, které vyžadují mou tvůrčí energii. Přestože bylo těžké tento rukopis opustit, jsem ráda, že jsem byla schopná to udělat. Díky tomu jsem vytvořila knihu, jakou jsem celou tu dobu potřebovala napsat – a naučilo mě to spoustu věcí, které nakonec udělaly Poklad Čarodějky ze severu silnější, než by byl jinak. Psaní žádné knihy není zbytečná zkušenost; každá kompostovaná předloha je hnojivem pro malé zelené úponky zápletky, která přijde po ní. Každopádně, tak jsem napsala svou pirátskou knihu. Není to kniha, o níž jsem si myslela, že ji vydám jako první, ale shrnuje téměř všechno, co jsem se dosud naučila o psaní a o životě: bavte se a jděte si za svými sny s mečem u pasu a chrličem v tašce.

(Informace o knize a autorce, její fotografie i rozhovor: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila také  řada překladové beletrie. Pečuje v jejím rámci o knihy mnoha předních zahraničních autorů, ať již zvučných jmen či začínajících autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTéměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu

Carlsonová, Caroline

Host, 2014

Napsat komentář