Zahrajte si o nové příběhy kamarádů ze Šeptajícího lesa

tappi-a-podivuhodne-misto-perex
Prožijte nová dobrodružství se starými známými kamarády ze Šeptajícího lesa a vikingem Tappim. Oslavte narozeniny medvěda Břicháče, s bobrem Rachotkem a sobem Chichotkem si prohlédněte ostrov elfů a užijte si také mnoho další zábavy.

Noví i dobře známí kamarádi

tappi-a-podivuhodne-misto-ukazka-1Vítejte v kouzelném světě usměvavého Tappiho a rošťáckého Chichotka!

Vikingovi Tappimu a sobíku Chichotkovi se Šeptající les nikdy neomrzí. Žije v něm spousta jejich kamarádů, na které se dá vždycky spolehnout a je s nimi legrace. V dalším díle barevných příběhů z Tappiho světa slaví medvěd Břicháč narozeniny, bobr Rachotek pozve sobíka na ostrov elfů a veverka Čiperka pomůže s kouzelným obláčkem. Tím ovšem zábava nekončí! Když mezi sebou obyvatelé Šeptajícího lesa přivítají nové přátele, vypraví se všichni společně navštívit podivuhodné místo. Místo plné příběhů.

Hledáte čtení na dobrou noc pro své malé neposedy? Krátké příběhy ze série Tappi a přátelé doprovázené půvabnými barevnými ilustracemi jsou to pravé.

 

Tappi a podivuhodné místo

Autor: Marcin Mortka

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Marta Kurczewska
Překlad: Michael Alexa
Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7491-810-0

Přečtěte si více o knize Tappi a podivuhodné místo, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Tady tě máme!” zvolal. „Měl jsem o tebe strach!“
„Strach?“ zeptal se sobík. „Já jsem si myslel, že se na mě zlobíš. Protože jsem se chtěl vymluvit z práce.“
Viking se napřed trošku zamračil, ale vzápětí se znovu široce usmál.
„Nejdůležitější je, že víš, co jsi provedl,“ řekl. „Lenost není nic dobrého, maličký.“
„Ano, ano,“ řekl smutný Chichotek. „Už nikdy se nebudu vyhýbat pomoci druhým!“
„Tak to je dobře,“ usmál se Tappi. „Protože podle toho, co slyším, přišel na oslavu troll Mrzout. Budeme mít tedy hodně práce s uklízením!“
Chichotek se okamžitě rozzářil a běžel za Tappim, aby si také užil hodně zábavy. A smích a veselé hlasy bylo slyšet dlouho do noci. (str. 11)

tappi-a-podivuhodne-misto-ukazka-2

 

O autorovi

Marcin-MortkaMarcin Mortka (nar. 1976) je vypravěč, snílek a workoholik v jednom. Sní o tom, že by jednou napsal dokonalou pohádku nebo se alespoň stal někým, jako je Tappi z Šeptajícího lesa. Jeho největším pokladem je rodina. Nerad spěchá, má rád vůni větru a každou noc by chtěl prosedět s knížkou. Je také spisovatel, tlumočník z norštiny a angličtiny. Píše převážně fantasy literaturu pro dospělé, v posledních čtyřech letech se zabýval i psaním knih pro děti a mládež. V nakladatelství Host již vyšly knihy Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa (2015) a Tappiho putování po Šumících mořích (2015). Z nové série Tappi a přátelé zde vyšly tituly Tappi a první sníh (2015), Tappi a narozeninový dort (2016) a nově Tappi a podivuhodné místo (2016).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Tappi a podivuhodné místo

Vydejte se znovu do kouzelného světa, ve kterém žije usměvavý viking Tappi, rošťák sob Chichotek a jejich kamarádi. Prožijte další dobrodružství se starým známým medvědem Břicháčem, bobrem Rachotkem, veverkou Čiperkou a dalšími a poznejte také nové přátele, kteří se v Šeptajícím lese objeví. To vše je doplněno překrásnými barevnými ilustracemi, které už dobře znáte z předchozích knih Marcina Mortky, které ilustrovala Marta Kurczewska. Krátké příběhy ze série Tappi a přátelé jsou ideální jako čtení na dobrou noc pro děti od čtyř let, takže pokud i vy máte doma malého neposedu, jistě mu touto knihou uděláte radost.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tappi a podivuhodné místo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tappi a podivuhodné místo
probíhá od 17. do 30. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Tappi a podivuhodné místo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTappi a podivuhodné místo

Mortka, Marcin

Host, 2016

Zahrajte si o nové příběhy kamarádů ze Šeptajícího lesa - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. kistka napsal:

    Dobrý den, právě jsem obdržela výhru – knihu Provedu. Dorazila v pořádku a dodání od oznámení výhry bylo velmi rychlé – moc děkuji.

  2. ko21 napsal:

    Nemáte v odpovědích chybu? Ať počítám jak počítám, tak mě vychází, že je to kniha pátá :-(

Napsat komentář