Poučné čtení pro děti

poucne_cteni_pro_deti
Pohádky jsou žánrem, který děti milují. Dnes vám představíme takové, v nichž naleznou nejen zábavu, ale i poučení. Vybírat můžete z bohatě ilustrovaných titulů o zvířátkách, lese a mnoha bájných kouzelných bytostech.

S trošku staršími dětmi se můžete vypravit do lesního království. Nechte je prožít pohádkové dobrodružství s kouzelnými skřítky, díky kterým se naučí poznávat jednotlivé léčivé rostlinky a zjistí více o jejich účincích.

Jde sem lesem

Bylinková pohádka
Autorka: Daniela Krolupperová
Ilustrace: Eva Chlupíková

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1102-0
Doporučená cena: 239 Kč

Cesta lesem se stala pro malého chlapce Toníka napínavým dobrodružstvím a přinesla mu také seznámení s některými léčivými rostlinami. Chlapec tráví prázdniny na venkově u babičky, a protože se nechoval příliš dobře, musí za trest nevědomky překročit bludný kořen a ztratí se v lese. Čtenář sleduje Toníkovo napínavé dobrodružství s panenkami z květin a skřítky, kteří se mu snaží pomoci najít cestu z tajemného hvozdu. Děti se při četbě seznámí s některými léčivými rostlinami, pochopí, že každá rostlina má na světě své místo, a poznají také, že řada rostlin může být pro lidi užitečná. Aby si získané poznatky upevnily, mohou si společně s rodiči zodpovědět otázky na konci každé kapitoly. V poznávání rostlin dětem pomáhají názorné ilustrace. Kniha je určena dětem mladšího školního věku, k předčítání i předškolákům, jejich rodičům a učitelkám mateřských škol.

Knihu Jde sem lesem vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

jde_sem_lesem_ukazka„Ten puchýř, jestli dovolíš,“ vysvětlil skřítek a ukázal na Toníkovu rozbolavělou patu. Potom se sklonil a opatrně vložil list mezi botu a holou kůži.
„Neboj, list je úplně čistý, žádnou nákazu ti do rány nezanese,“ pravil skřítek doktorským hlasem. Toník se pořád ještě nezmohl na jediné slovo. A tak skřítek pokračoval: „Moje bylinka se jmenuje jitrocel. Pomáhá na odřeninky, puchýře a v sirupu taky proti kašli.“

Neváhejte a prohlédněte si ukázku celou!

O autorce

Daniela Krolupperová je překladatelka, novinářka, spisovatelka, autorka úspěšných a oceňovaných dětských knih. V Portále vyšly její tituly Putování za nejmocnějším kouzlem, Zákeřné keře, Rybí sliby, Mizící hmyzíci a naposledy O modrém světle.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Těm nejmenším jistě uděláte radost s naučnou knihou plnou zvířátek. Prolistujte si spolu s nimi krásně ilustrovanou publikaci O nezvedeném žabáčkovi, která je navíc plná hravých a nápaditých rýmů.

O nezvedeném žabáčkovi a jiné pohádky

Autorka: Martina Kavková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 190×220 mm
ISBN: 978-80-7243-863-1
Doporučená cena: 299 Kč

Nápaditá, bohatě kresbami vyzdobená knížka pohádek o všech možných zvířátkách – ptáčcích, broučcích, rybách i netopýrech – z níž se děti dozvědí spoustu věcí o světě zvířat.

Knihu O nezvedném žabáčkovi a jiné pohádky vydalo nakladatelství Brána.

Ukázky z knihy

o_nezvednem_zabackovi_ukazka2

o_nezvednem_zabackovi_ukazka

O autorce

Martina Kavková se narodila v dubnu roku 1983. Vystudovala gymnázium a poté FA ČVUT v Praze a získala titul Ing. arch. V průběhu studií se zabývala malbou a měla i tři samostatné výstavy v Praze. Nyní píše pohádky pro děti.

————————————————

Náš poslední titul je určen již zkušenějším malým čtenářům. Dopřejte jim kapku nadpřirozena spolu s bytostmi z pověstí staré Prahy. Jsou tyto pověsti pravdivé? Díky skupince strašidel se možná nakonec dozvíte, že všechno proběhlo trochu jinak…

Kouzelné pověsti pražské 

aneb Jak to bylo doopravdy
Autoři: Renata Petříčková, Michal Vaněček
Ilustrace: Václav Ráž

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-271-0040-8
Doporučená cena: 279 Kč

Říká se, že kdysi dávno, v pohádkách, žili skřítkové, permoníci, víly, čerti, vodníci a kdovíjaká další havěť. Pojďte se s námi projít Prahou a vyprávět si o jejich pověstech. Napsalo se o nich hodně, ale málo se ví, že v podzemním labyrintu pod Prahou se to kdysi pohádkovými skřítky jenom hemžilo. A večer, když se setmělo, sedávali u Vltavy s čertem a s vodníkem z Podskalí a vyprávěli si, co se za celý den událo. Ale kdyby jenom to! Oni tam žijí dodnes. A dodnes spolu po večerech sedávají, jenže nikdo neví kde. Říká se, že někde v zákoutí pod vyšehradskou skálou. Nebo snad pod Barrandovem? Všichni ti dobří braši pamatují staré časy a také si pamatují, jak se staly všechny ty dávné události, které dnes vyprávíme jako pověsti. A kdybychom se mohli někde schovat a naslouchat jim, možná bychom zjistili, že to všechno bylo trochu jinak…

Knihu Kouzelné pověsti pražské vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

kouzelne_povesti_prazske_ukazka„Já ho měl moc rád,“ řekl vodník a pohladil si své dlouhé zelené vousy. „Tehdy, když ho rabínova žena poslala ke mně pro rybu, tak se mu ta potvora šupinatá všelijak mrskala v náručí a golem se rozhodl, že když tak moc zlobí, tak tu rybu za trest utopí v řece.“
„Haha,“ zasmál se čert, kterému to připadalo stejné, jako kdyby chtěl uvařit horký oheň.
„Jenže ryba mrskla ploutví a byla ta tam. A chudák hloupý golem myslel, že ji utopil. On ten golem se s tou rybou totiž toho léta sešel ještě jednou. Šel se tehdá projít…“ Vodník se zadíval někam do dálky, kde celou tu vzpomínku viděl, jako by se stala včera. A začal vyprávět… (str. 11)

Prolistujte si ukázku od začátku.

O autorech

Renata Petříčková je copywriterka, píše nejrůznější tématické články na zakázku, pracuje jako nakladatelská a webová redaktorka, na svém kontě má několik vlastních knih. Zajištuje propagaci knih pro další nakladatele. Její články najdete také v časopisech, webových hobby magazínech nebo magazínech pro ženy.
Michal Vaněček je autorem povídek a pohádek, ačkoliv jeho hlavní profesí jsou informační systémy. Má na svém kontě pět knih povídek a řadu knížek a CD pro děti. Věnuje se též vydávání knížek v rámci Nadace T-SOFT ETERNITY. Renata Petříčková a Michal Vaněček jsou již zkušenou autorskou dvojicí.
Kouzelné pražské pověsti jsou jejich sedmou knihou pro děti. K jejich knížkám patří trologie o Kutnohorských skřítcích, pohádky o Blbounovi a pohádkový příběh Hejkalov. Všechny jejich knihy vyšly též jako audioknihy.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO nezvedeném žabáčkovi a jiné pohádky

Kavková, Martina

Brána, 2016

zobrazit info o knizeJde sem lesem

Krolupperová, Daniela

Portál, 2016

zobrazit info o knizeKouzelné pověsti pražské
aneb Jak to bylo doopravdy

Petříčková, Renata – Vaněček, Michal

Grada, 2016

Napsat komentář