Zahrajte si o pozvánku na Tappiho narozeniny

Marcin Mortka_Tappi a narozeninovy dort
Usměvavého vikinga Tappiho už možná znáte z jeho předchozích dobrodružství. Tentokrát se v Šeptajícím lese slaví narozeniny, tak neváhejte a přidejte se s dětmi k zástupu gratulantů. Bude to dobrodružství jako vždy.

Tappi má narozeniny

Tappi a narozeninovy dort_ukazka1Vítejte v kouzelném světě usměvavého Tappiho a rošťáckého Chichotka!

Víš, jaký je dnes den? Den jako stvořený pro oslavu Tappiho narozenin. A co by asi dobrosrdečnému vikingovi udělalo největší radost? Samozřejmě něco sladkého! Upečeme mu dort, řekli si Tappiho přátelé – sobík Chichotek, veverka Čiperka, medvěd Břicháč a bobr Rachotek. Ale pozor na mlsný jazyk trolla Mrzouta! Než Tappi oslaví narozeniny a Chichotek najde ztracený polštářek, přesvědčí se obyvatelé Šeptajícího lesa na vlastní kůži, že i ty nejtěžší překážky se dají s přáteli snadno překonat.

Hledáte čtení na dobrou noc pro své malé neposedy? Krátké příběhy ze série Tappi a přátelé doprovázené půvabnými barevnými ilustracemi jsou to pravé.

 

Tappi a narozeninový dort

Autor: Marcin Mortka

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Marta Kurczewska
Překlad: Michael Alexa
Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-7491-594-9

Přečtěte si více o knize Tappi a narozeninový dort, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Dort?“ podivil se viking. „Pro mě?“
„Vždyť máš dneska narozeniny!“ zvolala zvířátka.
„Opravdu?“ Tappi byl čím dál víc překvapený. „Úplně jsem na ně zapomněl…“
„My jsme ale nezapomněli!“ fňukat sobík. „Jak teď budeme slavit narozeniny bez dortu?“
„Nebuď smutný,“ poškrábal Tappi Chichotka za uchem. „Vždyť přece víš, co je na světě nejdůležitější. K čemu by mi byl dort, když mám takové skvělé kamarády?“
„Opravdu?“ zeptal se sobík a viking ho místo odpovědi srdečně objal.
„Kromě toho máme pořád ryby!“ ozval se bobr Rachotek. „A hromadu dřeva! Rozděláme si oheň, najíme se a potom budeme tancovat, radovat se a zpívat ‚Hodně štěstí, zdraví‘ dlouho do noci!“
„Ryby?“ škytl Mrzout. „Rybky, rybičky, rybajzny?“
„Tebe ale nikdo nezval!“ zabručel hrozivě medvěd Břicháč. „Ty už ses dnes najedl dosyta!“ Zahanbený troll se vrátil do své jámy a Chichotek, Břicháč, Čiperka a Rachotek celý večer slavili narozeniny svého největšího kamaráda Tappiho. (str. 11)

 

O autorovi

Marcin-MortkaMarcin Mortka (nar. 1976) je vypravěč, snílek a workoholik v jednom. Sní o tom, že by jednou napsal dokonalou pohádku nebo se alespoň stal někým, jako je Tappi z Šeptajícího lesa. Jeho největším pokladem je rodina. Nerad spěchá, má rád vůni větru a každou noc by chtěl prosedět s knížkou. Je také spisovatel, tlumočník z norštiny a angličtiny. Píše převážně fantasy literaturu pro dospělé, v posledních čtyřech letech se zabýval i psaním knih pro děti a mládež.
V nakladatelství Host již vyšly knihy Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa (2015) a Tappiho putování po Šumících mořích (2015). Z nové série Tappi a přátelé zde vyšly tituly Tappi a první sníh (2015) a Tappi a narozeninový dort (2016).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Tappi a narozeninový dort

V kouzelném světě Šepotajícího lesa se stále něco děje. Tentokrát slaví dobrosrdečný viking Tappi narozeniny a jeho přátelé se rozhodnou, že mu upečou dort. Jenže jejich plán jim překazí mlsný jazyk trolla Mrzouta. To by ale nebyli sobík Chichotek, veverka Čiperka, medvěd Břicháč a bobr Rachotek, aby si nějak neporadili. Vždyť s pomocí přátel se dají snadno překonat i ty největší nesnáze. Přesvědčte se o tom sami společně s vašimi ratolestmi v druhé knize ze série Tappi a přátelé právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tappi a narozeninový dort vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tappi a narozeninový dort
probíhá od 11. do 24. května 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Tappi a narozeninový dort

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTappi a narozeninový dort

Mortka, Marcin

Host, 2016

Zahrajte si o pozvánku na Tappiho narozeniny - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, dnes jsem dostala v pořádku tuto dětskou knihu, která udělá jistě velkou radost jednomu z mých vnuků. Moc za tuto výhru děkuji.

  2. dankag napsal:

    Děkuji za knížečky pro děti. Už se těší na své malé čtenáře :)

  3. jajik napsal:

    Děkuji za vyhranou knihu „Švadlena“,už je doma a právě ji začínám číst.Jajík

  4. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    K soutěži Tappi: Takže jsem ráno odpověděl nesprávně. No nedá se nic dělat, „práce chvatná, málo platná“. Nejdřív jsem se měl zeptat a potom zaslat odpověď.
    Dnes mně přišla vyhraná kniha Ve službách Spravedlnosti.
    Děkuji.
    Hojaro

  5. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Položená otázka na počet vydaných knih „u nás“ se vztahuje na Nakladatelství HOST, nebo na všechna nakladatelství u nás
    v republice?
    Děkuji z odpověď.

Napsat komentář