Dobrodružné knižní výpravy pro děti

Floral
Pokud máte doma malého dobrodruha a hledáte pro něj stejně dobrodružnou knihu, pak si projděte dnešní tipy, které se nesou v dobrodružném duchu!

Jako první vám přinášíme vesmírné dobrodružství  Malého prince a jeho Lišky, kteří tentokrát zavítají na planetu okidů, kde se ocitají ve větším nebezpečí než tušili a čas jim rychle utíká…

Malý princ a Planeta okidů (21.)

Autor: Antoine Saint-Exupéry
Přeložila: Veronika Sysalová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 210×285 mm
ISBN: 978-80-204-2611-6
Doporučená cena: 199 Kč

K planetě okidů se blíží kometa Siffreo a hrozí katastrofická srážka. Odvrátit neštěstí může jen král Okodo, který vládne magickými schopnostmi a dokáže kometu odrazit zpět do vesmírného prostoru. Jenomže král záhadně zmizel! Královna Okoda má sice o svého chotě starost, ale nezdá se, že by se po něm příliš sháněla. A proč se tak nápadně zajímá o magické schopnosti Malého prince? Jako vždy za vším stojí vliv zlého Hada a Malý princ, Liška a Okimi svádí souboj s časem, aby zabránili tomu nejhoršímu…

Ukázka z knihy

princ

Knihu Malý princ a Planeta okidů (21.) vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

V další knize se vrací sourozenci Kiddovy, kteří se i v tomto díle vydávají po stopách svých ztracených rodičů. Na výpravě, která tentokrát Kiddovy i čtenáře zavede až do daleké Afriky, nebude nouze o nebezpečné situace, šifry, jejichž vyluštění může zachránit život a o životu nebezpečné honičky!

Lovci pokladů: Nebezpečí na Nilu

Autor: Chris Grabenstein, James Patterson
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 452
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-00-04144-5
Doporučená cena: 299 Kč

Další dobrodružství sourozenců Kiddových! Tentokrát je pátrání po ztracených rodičích zavede do Afriky, do samých útrob egyptských pyramid, do rozpálené pouště a zrádné džungle. O tajné agenty, piráty, divoké honičky, lstivé překupníky a luštění šifer ani tentokrát nebude nouze. Stejně tak o sourozenecké špičkování. Podaří se sourozencům přelstít jejich nemilosrdné nepřátele a zachránit rodiče? Pokračování dobrodružné série od Jamese Pattersona, autora oblíbených knih z řady Můj nejhorší školní rok a Já, srandista.

Knihu Lovci pokladů: Nebezpečí na Nilu vydalo nakladatelství Albatros.

Ukázky z knihy

lovcipokladu

lovcipokladuobrazek

Podívejte se na ukázkovou kapitolu ze stránek nakladatelství!

Přečtěte si také recenzi nového dílu Lovců pokladů na našich stránkách, kde najdete také recenzi prvního dílu!

Další díly série:

lovcipokladu1

————————————————

Audioverze oblíbené knižní předlohy o dětech, které se najednou ocitnou ve vlastní smyšlené hře, kde platí pravidla, která si samy určily a která se na vlastní kůži nezdají být tím nejlepším nápadem.

CD-Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští

Autorka: Zuzana Holasová

Vazba: CD
Formát: 142×125 mm
ISBN: 8595170902039
Doporučená cena: 229 Kč

 

Čtyři děti se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely. Pravidla, která pro hru stanovily, se najednou mění ve skutečnost a děti tak okamžitě pocítí následky svých dobrých či špatných rozhodnutí. To jim, a stejně tak čtenáři, postupně otevírá oči i srdce.

Audioknihu CD-Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští vydalo nakladatelství Paulínky.

Poslechněte si krátkou ukázku ze stránek nakladatelství!

Přečtěte si také recenzi knižní předlohy na našem webu!

————————————————

V další knize ožívá příběh téměř zapomenutého templářského řádu. Robert, Eiška a templář Theobald se vydávají na dobrodružnou cestu plnou dobrodružství a záhad s vidinou dávného pokladu, ke kterému se váže několik set let stará dohoda tří rytířů templářské řádu.

Pod přísahou TREs

Autor: Oldřich Růžička

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 230×300 mm
ISBN: 978-80-00-04013-4
Doporučená cena: 399 Kč

Píše se rok 1291 a v bitvě u Akkonu, v jedné z posledních templářských pevností ve Svaté zemi, umírá v přítomnosti svých dvou přátel Theobalda a Ekharda templářský rytíř Robert. Tito druhové spolu učinili tajemnou dohodu TREs, která je současně směnkou k vydání obrovského majetku. Odpovědi na otázky, které musí být zodpovězeny každým, kdo by se o majetek ucházel, ukryli do tří talismanů. Přichází ovšem konec templářského řádu a další nepředvídatelné události, kvůli nimž dohoda TREs upadá na dlouhou dobu v zapomnění. O 600 let později se dědicové Theobalda a Roberta vydávají na pouť, která jim má otevřít cestu k majetku, jenž jim právem náleží. K tomu ovšem musí vyřešit tajenky, jež skrývá dohoda TREs, a najít místo, kde leží odpověď na poslední otázku…
Kniha plná napětí, zábavy a krásných ilustrací v dobrodružném a současně naučném příběhu představí dětským čtenářům řád templářských rytířů a zavede je na místa v Evropě, která s templáři úzce souvisí. Spolu s hlavními hrdiny, čtrnáctiletým Robertem, o rok mladší Eliškou a templářem Theobaldem, se můžete pokusit rozluštit tajenku dávno zapomenuté dohody tří templářských rytířů – dohody TREs.

Knihu Pod přísahou TREs vydalo nakladatelství B4U Publishing s.r.o..

Ukázky z knihy

rytir

rytiry

Podívejte se na ukázkovou kapitolu!

————————————————

Jako poslední vám představíme zase trochu jiné dobrodružství a to  knihu, na jejíž vydání se čekalo dvacet pět let. Severka vezme čtenáře do roku 1989 do zapadlého městečka, kde se jeden učitel rozhodne založit skautský oddíl.

Severka

Autor: Miloš Zapletal

Počet stran: 280
Vazba: pevná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3934-5
Doporučená cena: 349 Kč

Děj knihy Severka se odehrává po listopadové revoluci roku 1989, kdy se opět svobodně mohl obnovit Junák a v jednom zapadlém pohraničním městečku se místní učitel rozhodne založit skautský oddíl. Sledujeme jeho vznik, získávání místních kluku, první schůzky a výpravy. Vše obalené do dobrodružného příběhu a prokládané časopisem, který vedoucí pro svůj oddíl vydává.
Tento příběh byl rozepsán již v roce 1990, kdy začal vycházet na pokračování v časopisu Junák, i jako komiks. Ale netrvalo dlouho a autor knihu odložil. Jeho příznivci se jí dočkávají až nyní, po pětadvaceti letech.

Knihu Severka vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

severka

Pročtěte si ukázku na stránkách nakladatelství!


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a Planeta okidů (21.)

Saint-Exupéry, Antoine de

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeLovci pokladů: Nebezpečí na Nilu

Grabenstein, Chris – Patterson, James

Albatros, 2015

zobrazit info o knizeCD-Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští

Holasová, Zuzana

Paulínky, 2015

zobrazit info o knizePod přísahou TREs
Tajemství templářských rytířů

Růžička, Oldřich – Klimeš, Jan

B4U Publishing, 2015

zobrazit info o knizeSeverka

Zapletal, Miloš

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář