Získejte příběhy jedné rodiny z modrého domu

Modry-dum-perex
Modrý dům stojí na samotě, ale smutno a pusto v něm momentálně rozhodně není. Setkává se zde totiž velká rodina, aby společně prožili ve vánoční atmosféře tři sváteční dny. Někdy však stačí málo, aby se vše v našem životě tolik změnilo.

Vánoční setkání

Příběh se odehrává na samotě, v modrém domě, kde se na Vánoce setkává velká rodina. Postupně se před námi odvíjejí nejen osudy, ale i charaktery lidí, které spojuje charismatická a silná osobnost – jejich matka. Staré paní je sedmasedmdesát let, oplývá moudrostí a láskou, a přestože svoje děti miluje, vidí i jejich nedostatky a slabosti.

Příběhy členů jedné rodiny se odkrývají v průběhu tří svátečních dnů. Někdy opravdu stačí tak málo času, aby se toho v životě tolik změnilo…

 

Modrý dům

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková

Vydalo: nakladatelství Noxi
Překlad: Eva Macháčková
Počet stran: 200
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-8111-282-9

Přečtěte si více o knize Modrý dům, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Noxi.

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

 

Ukázka z knihy

„Mami, prosím tě, neplaš se hned! Nic se jí nestalo.“ Zlatka je ale také vystrašená, maminka hrozně zbledla.
„A Janinka?“
„Má slabý otřeš mozku.“
„Kde… kde jsou?“
„Stalo se to v Jablonci… a odvezly je do nemocnice v Senici.“
„Opravdu jsou v pořádku?“ Maminka visí dceři na rtech… Zlatka k ní přistoupí a obejme ji.
„Jsou, mami, nelhala bych ti… jen auto je na tom špatně. Je nepojízdné a…“
„Zajedu pro ně,“ rozhodne se Petr. „Já nepil ten váš čaj s rumem.“ Maminka si povšimne, že i on je jakýsi pobledlý…
„Půjdu s tebou,“ ozve se Ruda. „Samotného tě v tomhle nečase nepustím.“
„Ta vždycky musí dělat problémy,“ prohlásí Lenka nerudně… a všichni v pokoji ji v jediném kratičkém okamžiku probodnou pohledy. Je v nich odsouzení… (str. 74)

 

O autorce

Tana-Keleova-VasilkovaTáňa Keleová-Vasilková je jednou z nejúspěšnějších slovenských spisovatelek. Narodila se v Chomutově v severních Čechách v rodině slovenského publicisty a cestovatele Františka Keleho. Jako čtyřletá se přestěhovala s rodiči do Bratislavy, kde od té doby žije a působí. Vystudovala gymnázium a žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Několik let pracovala jako redaktorka v časopise Osvetová práca a od roku 1991 je spisovatelkou na plný úvazek. Na kontě má téměř třicet velice úspěšných společenských románů, z nichž do češtiny byly přeloženy například knihy Druhá, Manželky, Kouzlo všednosti, Květiny pro Lauru, nebo Co to bude?. Je vdaná a je matkou tří dětí, se kterými žije v Devínské Nové Vsi.
(Zdroj informací a fotografie: oficiální web autorky)

 

Vyhrajte knihu Modrý dům

Všude vládne vánoční atmosféra a nejinak je tomu v modrém domě, který stojí na samotě a kde se postupně schází velká rodina, aby společně prožila svátky. Každý z jejích členů má vlastní životní příběh a především odlišný charakter, přesto všechny stmeluje a drží pohromadě jejich sedmdesátiletá matka. Během tří svátečních dnů se před čtenáři postupně odkrývají nejen milé vzpomínky, ale i vzájemné neshody. A věřte, že někdy stačí málo a život se může obrátit naruby. Přesvědčte se o tom ve druhém vydání úspěšného románu oblíbené slovenské autorky Táni Keleové-Vasilkové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Noxi vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Modrý dům vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Modrý dům
probíhá od 30. prosince do 12. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Modrý dům

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeModrý dům

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2015

Získejte příběhy jedné rodiny z modrého domu - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Dobroslava napsal:

    Dnes mi došla výhra – kniha Výš než v sedmém nebi. Děkuji.

  2. Leni07 napsal:

    Dneska mi došla výhra z vánoční soutěže. Děkuji moc!! :-)

  3. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, děkuji za výhru této knihy, která dorazila zcela v pořádku.

Napsat komentář