Tipy na napínavou předsváteční četbu

noc
Dny se krátí a noci prodlužují. Mnozí považují listopad za nejošklivější měsíc v roce. Pro milovníky knih však nastává jejich doba. Kdy jindy si bez výčitek udělat doma pohodlí a začíst se do napínavé knihy, když ne teď? Jen ať se noci prodlužují a dny krátí…

V každém kriminálním případu bývá vždy problém se svědky. Jak je donutit mluvit a zároveň jim zajistit bezpečí? Své o tom ví osvědčený tandem autorů Michael Hjorth – Hans Rosenfeld, v jejichž knize je svědkem  Němá dívka.

Sebastian Bergman musí přimět desetiletou svědkyni, aby promluvila.

V době velikonočních svátků je brutálně zavražděna rodina se dvěma malými chlapci. Sebastian Bergman a jeho tým zjistí, že by mohl existovat svědek. Je jím desetiletá Nicole, která byla během Velikonoc na návštěvě u svých zavražděných bratranců. Policisté najdou její stopy vedoucí do lesa. Dívka je nezvěstná tři dny a její šance na přežití v divočině jsou malé, a tak se policie rozhodne požádat o pomoc veřejnost, přestože tím může upozornit vraha na existenci svědka.

Bergmanovi se podaří dívku vystopovat a vznikne mezi nimi zvláštní pouto. Nicole je však natolik traumatizovaná, že nemluví, jen kreslí obrázky. Sebastian Bergman s ní začne pracovat a zjišťuje, že mu čím dál víc připomíná jeho vlastní dceru, o kterou přišel.

Dokáže ji před vrahem ochránit?

Němá dívka

Autoři: Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt
Přeložila: Petra Hesová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-430-0
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Němá dívka vydalo nakladatelství Host.

 

Erik si oblékl bílé gumové rukavice, nasadil návleky na boty a teprve pak vešel do domu. Vedle botníku stál květináč s březovými větvemi ozdobenými pestrobarevnými velikonočními vajíčky. Erik několik větviček odhrnul stranou a klekl si k ženě, která ležela na zádech na hrubé kamenné podlaze.

První ze čtyř obětí.

Podívejte se, jak na knihu nahlíží naše redakce.

Prolistujte si obsáhlou ukázku z knihy.

V této sérii také vyšlo: Hrob v horách, Učedník, Temná tajemství

————————————————

I přes mohutný nástup módní vlny severské krimi zůstává stále klasikou britský Scotland Yard a jeho příběhy. A nový příběh právě z Británie vypráví David Morrell ve své novince Stopy mizí v mlze.

Geniální, leč nechvalně proslulý konzument opia Thomas de Quincey spolu se svou dcerou Emily a společníky ze Scotland Yardu se utkají s nepřítelem – s vrahem, který si vybírá oběti v horní vrstvě britské společnosti. Thomas musí v jeho promyšleném plánu odhalit slabé místo…

Stopy mizí v mlze

Autor: David Morrell
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-931-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Stopy mizí v mlze vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ta černě oděná žena, kterou viděl vstupovat do boxu, ležela na podlaze. Nebo spíš žena dříve oděná v černém. Teď byly její šaty nasáklé rudou krví, která okolo ní vytvořila kaluž. V pravé ruce svírala lístek s černou obrubou. Ten a černá obálka na sobě také měly skvrny od krve. Hlavu měla zakloněnou tak dozadu, že její tvář pod závojem hleděla skoro přímo za ni. Hrdlo měla proříznuté tak hluboko, že Becker viděl páteř.

Chcete vědět víc? Podívejte se na ukázku.

————————————————

Každý kriminalista upírá své síly k jedinému – dopadnout vraha. Prvními věcmi, které se zkoumají u všech podezřelých, jsou alibi, ale především také Motiv. Najít shodný motiv u tří zcela odlišných vražd se pokouší Jonathan Kellerman.

Tři vraždy, tři oběti. Spojuje je pouze jediné: člověk, který je zabil.
Detektiv Milo Sturgis má na svém kontě stovky úspěšně uzavřených případů. Přesto ho nikdy nepřestanou sžírat ty, které se mu objasnit nepodařilo. Dopadení pachatele je v jeho očích službou pro oběť, které se tím dostává alespoň jakési spravedlnosti. Některým zavražděným se ale této posmrtné služby nedostane…
Například Katherine Hepburnové – mladé ženě, kterou kdosi uškrtil a ubodal v jejím vlastním domě. Jediný podezřelý měl nerozbitné alibi a celé vyšetřování skončilo ve slepé uličce. Co s tím? Nezbývá než se přesunout k dalšímu případu, protože v LA je pořád co vyšetřovat.
Tentokrát se jedná o vraždu úspěšné rozvodové advokátky, kterou kdosi zastřelil. Vlastně spíš popravil, jak to tak vypadá. Když si ale Milo spolu s Alexem Delawarem začnou myslet, že už mají vraha na dosah, je nalezena další oběť. A teprve tehdy si oba vyšetřovatelé uvědomí, že mezi těmi třemi vraždami existuje jisté bizarní spojení. Zdá se, že nehledají tři různé pachatele, ale jediného sériového vraha. Velmi inteligentního vraha s vytříbeným smyslem pro manipulaci. A takový se dá dopadnout, jedině když odhalíte jeho šílený motiv…

Motiv

Autor: Jonathan Kellerman
Přeložila: Zuzana Pernicová

Počet stran: 407
Vazba: vázaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7498-096-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Motiv vydalo nakladatelství Domino.

 

 Naaranžoval ji s rukama nataženýma podél těla a nohama těsně u sebe – do polohy, která vyvolává dojem pokojného spočinutí, pokud si člověk odmyslí všechnu tu krev. Nic nenasvědčovalo sexuálnímu motivu a pitva potvrdila, že ke znásilnění nedošlo. Milo a detektiv první třídy Sean Binchy dům důkladně prohledali, ale neobjevili žádné stopy vloupání.

Zalistujte si obsáhlou ukázkou z knihy.

Podívejte se, jaká ukázka se líbila nám.

————————————————

Další příběh z populární edice o komisaři Wallanderovi přináší Henning Mankell. Kdo bude rychlejší – vrah nebo jeho případné další oběti? Bohužel se zdá, že komisař je vždy O krok pozadu.

Vrah se ukrývá mezi stromy. Průzorem sleduje skupinu mladých lidí, jak se oblékají kostýmy z 18. století a nasazují si paruky. Nastává noc letního slunovratu. Mladí oslavují a veselí je v plném proudu. Muž v úkrytu čeká. Oslava už brzy skončí…
Sedmý případ komisaře Wallandera

Tři mladí lidé si nasadili paruky a kostýmy z osmnáctého století. Slaví slunovrat. Netuší ovšem, že jsou pozorováni. Muž ve stínu vyčkává. Oslava brzy skončí. Na policejní stanici v Ystadu panuje letní klid. Náhle však přijde šokující rána. Ve svém bytě je zavražděn jeden z kolegů. Kurt Wallander je jako vedoucí vyšetřovatel nucen pátrat v nejniternějších tajemstvích respektovaného přítele. Mimo jiné nalezne fotografi i mladých lidí v kostýmech. Po odhalení jejich identity se letní klid promění v děsuplnou noční můru.

Wallander, jenž se vzpamatovává z otcovy smrti a zároveň čelí vlastnímu zhoršujícímu se zdraví, stopuje vraha. Jeho jediným vodítkem je obrázek ženy, kterou, jak se zdá, ve Švédsku nikdo nezná. Někde se pohybuje bezohledný vrah a Wallander je v pátrání po něm stále o krok pozadu.

 

O krok pozadu

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 567
Vazba: vázaná
Formát: 136×207 mm
ISBN: 978-80-7491-234-3
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu O krok pozadu vydalo nakladatelství Host.

 

Byli sami.

Potom vykročil a každého z nich střelil do čela. Nedokázal zabránit tomu, aby bílé paruky potřísnila krev. Proběhlo to tak rychle, že si sám sotva stačil uvědomit, co dělá.

Nyní před ním leželi mrtví. Schoulení úplně stejně, jako před pár vteřinami.

Podívejte se, co už bylo o této knize napsáno.

Nejedná se o první případ komisaře Wallandera. Prohlédněte si, o čem pojednává předchozí díl série.

V jenom z dříve vydaných dílů Wallander uvažoval o konci policejní kariéry. Nebyla by to pro čtenáře škoda, když se mu nejednou povedlo odhalit spiknutí zločinců?

A jak to vlastně všechno začalo? První kniha ze série má název Vrazi bez tváře.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a řadu dalších.

Máte rádi knihy plné napětí nebo volíte raději knihy, u kterých se nebudete bát?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO krok pozadu

Mankell, Henning

Host, 2015

zobrazit info o knizeNěmá dívka

Hjorth, Michael – Rosenfeldt, Hans

Host, 2015

zobrazit info o knizeStopy mizí v mlze

Morrell, David

Alpress, 2015

zobrazit info o knizeMotiv

Kellerman, Jonathan

Domino, 2015

Napsat komentář