Komisař Wallander zasahuje po sedmé

o-krok-pozadu
Tři mladí lidé zemřeli za nejasných okolností. Komisař Wallander se již po sedmé vrací na místo činu a čeká ho jeden z nejbrutálnějších případů jeho kariéry.  Poradí si s vrahem, který udeřil o slunovratu, nebo zůstane o krok pozadu?

Jak je již na skandinávské detektivní scéně zažitou tradicí, v tvorbě Henninga Mankella se po několik let taktéž setkáváme s komisařem neotřelé povahy a minulosti. Ať už se jedná o vyrovnání se se smrtí kolegy či o nezahojené jizvy stoupající na povrch, ani v knize O krok pozadu to pro Kurta Wallandera nebude procházka růžovým sadem.

Ačkoliv je Wallander ve svých vyšetřovacích postupech přesný a nezlomný, případy se začínají hromadit a zabránit tak další možné vraždě bude stát komisaře Wallandera a s ním spolupracující policejní tým nesmírné úsilí.

 

Vrah se ukrývá mezi stromy. Průzorem sleduje skupinu mladých lidí, jak se oblékají kostýmy z 18. století a nasazují si paruky. Nastává noc letního slunovratu. Mladí oslavují a veselí je v plném proudu. Muž v úkrytu čeká. Oslava už brzy skončí…

Tři mladí lidé si nasadili paruky a kostýmy z osmnáctého století. Slaví slunovrat. Netuší ovšem, že jsou pozorováni. Muž ve stínu vyčkává.

Na policejní stanici v Ystadu panuje letní klid. Náhle však přijde šokující rána. Ve svém bytě je zavražděn jeden z kolegů. Kurt Wallander je jako vedoucí vyšetřovatel nucen pátrat v nejniternějších tajemstvích respektovaného přítele. Mimo jiné nalezne fotografii mladých lidí v kostýmech. Po odhalení jejich identity se letní klid promění v děsuplnou noční můru.

Wallander, jenž se vzpamatovává z otcovy smrti a zároveň čelí vlastnímu zhoršujícímu se zdraví, stopuje vraha. Jeho jediným vodítkem je obrázek ženy, kterou, jak se zdá, ve Švédsku nikdo nezná. Někde se pohybuje bezohledný vrah a Wallander je v pátrání po něm stále o krok pozadu.

 

Sérii Henninga Mankella s Kurtem Wallanderem jsme již čtenářům přiblížili v recenzích Vrahů bez tváře a Páté ženyči v článcích zabývajících se romány Než přijde mráz a Neklidný muž.

O krok pozadu

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 567
Vazba: vázaná
Formát: 136×207 mm
ISBN: 978-80-7491-234-3
Doporučená cena: 339 Kč

 

Knihu O krok pozadu vydalo nakladatelství Host.

 

Henning Mankell

pochází ze Stockholmu, vyrůstal však na různých místech ve Švédsku. Působí jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Mosambiku, kde vede divadelní soubor Avenida. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě. Kromě série o Kurtu Wallanderovi vydal Host Mankellův detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).

(Zdroj informací a fotografie: stránky nakladatelství Host.)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Nakladatelství Host uvedlo na český knižní trh kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena, Henninga Mankella či Åsy Larssonové, které záhy obsadily přední místa žebříčků prodejnosti.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO krok pozadu

Mankell, Henning

Host, 2015

Napsat komentář