Nastal čas, aby komisař Wallander skončil u policie?

perex-usmevavy-muz
Vydejte se po stopách záhadného kriminálního případu. Nový díl bestsellerové série Henninga Mankella se objevil v českých knihkupectvích teprve tento měsíc, pojďme si ho tedy představit!

Poté, co komisař Kurt Wallander při výkonu služby zabije člověka, propadne se do alkoholem poháněné deprese. Během dlouhých, osamělých procházek po dánském pobřeží dospěl k rozhodnutí, že jeho čas u policie je u konce. Vyhledá ho však starý přítel a požádá ho o pomoc při vyšetřování podezřelé smrti jeho otce. Kurt o tom nechce ani slyšet a chystá se podat výpověď. Záhy však zjistí, že onoho přítele nalezli zastřeleného. Okamžitě změní rozhodnutí a vrátí se do práce, aby vyšetřil případ dvojnásobné vraždy.

Postupně odkrývá spletitou síť podvodů a za tím vším tuší věčně usměvavou tvář. Má to všechno nějakou souvislost? Ale zatímco se Wallander vydal na stopu vrahovi, někdo je na stopě Wallanderovi. Tuto knihu vydalo nakladatelství Host.

 

Mlha.
Plíží se neslyšně jako šelma, pomyslel si.
Nikdy si na ni nezvyknu. Přestože jsem celý život strávil ve Skåne, kde mlha neustále zahaluje lidi neviditelností.

Bylo devět hodin večer, jedenáctého října 1993.
Mlha se rychle valila od moře. Seděl v autě, mířil domů do Ystadu a právě minul Brösarpské vršky, když vjel přímo do té bílé záplavy.
Strach okamžitě nabral na síle.
Bojím se tmy, říkal si. Přitom bych se měl obávat muže, kterého jsem právě navštívil na zámku Farnholm. Toho vlídného člověka s děsivými spolupracovníky, kteří vždycky diskrétně postávají opodál a jejich tváře se ztrácejí ve tmě. Měl bych myslet na něj a na to, co se – jak vím – skrývá za tím přátelským úsměvem a bezúhonností občana stojícího mimo veškeré podezření. To z něj bych měl mít strach. A ne z mlhy valící se od Hanöské zátoky. Když teď už vím, že neváhá zabíjet lidi, kteří se mu postaví do cesty.

Neváhejte a pokračujte v četbě ukázky z knihy!

 

Usměvavý muž

Autor: Henning Mankell

Překlad: Hana Švolbová
Počet stran: 368
Vazba: vázaná

Přečtěte si více informací o knize Usměvavý muž

 

Henning Mankell

Henning Mankell (nar. 1948) pochází ze Stockholmu, vyrůstal však na různých místech ve Švédsku. Působí jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Mosambiku, kde vede divadelní soubor Avenida a píše stranou evropského ruchu. Jak sám říká: žije jednou nohou ve sněhu, druhou v písku. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě.

(Zdroj informací: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila také  řada překladové beletrie. Pečuje v jejím rámci o knihy mnoha předních zahraničních autorů, ať již zvučných jmen či začínajících autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUsměvavý muž

Mankell, Henning

Host, 2014

Napsat komentář