Šestý díl o komisaři Wallanderovi je tu!

pata zena
Vychází šestý díl o komisaři Kurtu Wallanderovi z pera severského spisovatele Henninga Mankella. Jak souvisí vražda jeptišek v Alžírsku s případem ze Švédska? A jak si Wallander poradí s podivným vrahem?

Komisař Wallander stojí proti vrahovi, s jakým se ještě nesetkal.

Při brutálním nočním útoku přijdou v Alžírsku o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Zprávy o této nevysvětlitelné tragédii mají o několik měsíců později ve Švédsku krvavé pokračování.

Komisař Wallander se plný energie vrací domů z idylické dovolené v Římě. Na kraj Skane padá podzim a Wallander doufá, že v zimě bude klid. Jenže rutinní pátrání po starém samotářském milovníku ptactva vyústí v děsivý objev. Tělo starého muže je nabodnuté v pasti vytvořené z ostrých bambusových tyčí. Tato vražda byla pečlivě naplánována. A vzápětí zmizí další muž…

 

Pátá žena

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Helena Stiessová

Počet stran: 542
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-242-9

Knihu Pátá žena vydalo nakladatelství Host.

 

V sérii již vyšlo:
Vrazi bez tváře
Psi z Rigy
Bílá lvice
Usměvavý muž
Ve slepé uličce
Neklidný muž
Než přijde mráz

 

Henning Mankell

Henning Mankell se narodil roku 1948. Pochází ze Stockholmu, vyrůstal však na různých místech ve Švédsku. Působí jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Mosambiku, kde vede divadelní soubor Avenida a píše stranou evropského ruchu. Jak sám říká, žije jednou nohou ve sněhu, druhou v písku. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě. Kromě série o komisaři Wallanderovi vydal Host Mankellův detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).
(Zdroj informací a fotky autora: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

(Foto a informace o autorovi: nakladatelství Host)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePátá žena
Případy komisaře Wallandera

Mankell, Henning

Host, 2015

Napsat komentář