Nápady pro zdravý životní styl

mrkev
Ze všech stran slýcháme, jak bychom měli pečovat o svoje zdraví a že bychom měli dodržovat zdravý životní styl. Pamatujete si ale konkrétní návody, jak to provést? Co a jak jíst? Jak zdravě hubnout, tak, aby to už bylo napořád a netrápil vás hlad?

Raw strava je velkým tématem posledních několika let. Stejně jako má své odpůrce, narůstají i řady jejích příznivců. Zorientovat se v tématu vám pomůže nová kniha Lisy Vigner Živá strava jednoduše a levně.

Rádi byste do svého jídelníčku zařadili více živé stravy (raw food), nebo na ni přešli úplně, ale její příprava se vám zdá časové náročná a suroviny drahé? Chcete se dozvědět, jak změnit stravovací návyky, abyste byli zdravější a šťastnější? V této kuchařce najdete více než 100 raw receptů, které jsou cenově dostupné, jednoduché a rychlé na přípravu. Živá strava vám může pomoci kvalitněji spát, snadněji a rychleji zhubnout a očistou těla získat jasnější mysl a pocit radosti. Díky této praktické kuchařce můžete s tím vším začít již dnes! Mimo jiné zde nejdete:
Odpovědi na všechny otázky ohledně živé stravy včetně informací, jak z potravin získat co nejvíce živin, proteinů a energie
Tipy, jak ušetřit chytrými nákupy a vhodným skladováním potravin
Kuchyňské pomůcky a techniky, které vám pomohou s přípravou živých jídel a ušetří vám čas
Základní suroviny, které jsou zdravé a dostupné
Jednoduché recepty na chutné koktejly, saláty snídaně, předkrmy a další jídla

Živá strava jednoduše a levně

Autorka: Lisa Viger
Přeložil: Blanka Synková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 205×255 mm
ISBN: 978-80-7370-389-9
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Živá strava jednoduše a levně vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

nudlova_synergiePikantní „nudlová“ polévka s mangem a okurkou

Tato polévka je sladká, pikantní a překvapivě sytá. Díky nudlím má zajimavou texturu.

V mixéru do hladka rozmixujeme mango, avokádo, okurku, cibuli, česnek, papričku jalapeňo, datle a podle potřeby vodu.

Nožem nebo špagetovačem okurku nakrájíme na dlouhé proužky (nudle) a přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme, posypeme vločkami pálivé papriky a zakápneme olivovým olejem.
(str. 29)

Další recept najdete v další ukázce.

livance_synergie

————————————————

Některé z diet lze označit za všechno, jen ne za zdraví prospěšné. Kniha Brada Pilona Jezte! Nejezte! Jezte! nabízí úplně nový pohled na hubnutí, kde není nutností neustálé omezování a dlouhodobé hladovění.

Zamyslete se na chvíli nad možnými dietami, které jste kdy absolvovali, nebo o kterých jste v posledních letech slyšeli nebo četli. A teď, co kdybychom vám řekli, že dlouhé a omezující diety nejsou pro snížení tělesné hmotnosti potřeba? Že existuje způsob stravování a životní styl, díky kterým je možné dosáhnout skvělých účinků na zdraví, zhubnout, a že neobsahuje žádná delší období omezování v jídle, specifické časování jídel, suplementy nebo stravovací plány? Zajímalo by vás to? Tak se pusťte do čtení.

Na stránkách tohoto amerického bestselleru vás autor, výživový poradce, seznámí s tím, co považuje za jeden z nejlepších způsobů stravování a životního stylu, který vám pomůže zhubnout a dosaženou váhu si udržet, aniž byste potřebovali nějaké složité plány, pravidla a rovnice, které jsou pro většinu ostatních diet typické. Stačí jen pravidelně držet krátkodobý půst.

Jezte! Nejezte! Jezte!

Autor: Brad Pilon
Přeložil: Petr Jůza

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-247-5577-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Jezte! Nejezte! Jezte! vydalo nakladatelství Grada.

V celé historii používali půsty rozličné kultury v celé řadě rituálů a oslav, ale i dnes půsty v mnoha tradicích najdeme. Skoro všechna největší náboženství mají půsty jako svoji součást. Najdeme mnoho historických příkladů rozdílných půstů z rozdílných důvodů, ať už třeba z důvodů politických protestů, léčebných postupů, a dokonce i pro staré dobré hubnutí. V Severní Americe se však praxe půstů, nebudeme-li uvažovat půsty z náboženských důvodů, zcela vytratila. (str. 22)

Pro podrobnější informace si knihu prolistujte.

Přečtěte si naši ukázku z knihy.

————————————————

Jen málokdo pohrdne čerstvě vymačkanou ovocnou šťávou k pití. Když k ní však jako Sarah Cadji přidáte několik dalších ingrediencí, dostanete nepřeberné množství zdraví prospěšných kombinací, z nichž některé najdete v knize Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny.

Pravidelné pití čerstvých ovocných a zeleninových šťáv je pro lidské tělo blahodárné a k nezaplacení. Kniha pomůže i úplným „džusovým“ začátečníkům stát se mistry. Dozvíte se, co všechno budete k výrobě potřebovat, které ovoce a zeleninu vybrat, jaké druhy jsou nejvhodnější pro výrobu čerstvých nápojů. Zjistíte, že příprava čerstvých a šťavnatých ovocných i zeleninových pochoutek je hračka.

Ranní snídaňový elixír vás nakopne do náročného dne, polední koktejl dodá energii, večerní sklenka uklidní a zbaví stresu. Dopřejte si blahodárné čerstvé pochoutky ze špenátu, jablek, avokáda, lesních plodů, mrkve, oříšků, papáji, okurek a dalších úžasných plodin.

  • Inspirujte se autorkou Sarah Cadji. Když se ocitla ve stavu, kdy díky nemoci a vyčerpání už téměř nemohla vstát z postele, rozhodla se vzít zdraví do vlastních rukou, a z těch nejlepších receptů sestavila knihu.
    Naučíte se připravit si:

    čerstvé džusy
    smoothies
    nápoje pro revitalizaci, dobytí energie, hubnutí či lepší pleť
    koktejly jako plnohodnotnou součást denního stravování
    ořechová mléka a másla
    malé ranní panáky, jimiž nastartujete den

Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny

Autorka: Sarah Cadji
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 160×210 mm
ISBN: 978-80-7359-463-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny vydalo nakladatelství Metafora.

Když si dáte mrkvovou šťávu, budete se cítit nabitější energií než po šálku espressa. Mrkev pomáhá normalizovat a stabilizovat celý organismus a z veškeré zeleniny má nejvyšší obsah vitaminu A. Pomáhá udržovat zdravé kosti a zuby, bránit se infekcím a zvyšovat celkovou sílu a vitalitu. Co jiného byste si mohli od polední šťávy přát? (str. 42)

stavy_metafora

Stránkami knihy si můžete zalistovat zde.

 

 

 

————————————————

Stejně jako raw strava, do popředí zájmu se více dostávají i takzvané superpotraviny. Co si pod tímto pojmem představit? Co je na nich tak výjimečného, že se jim dostalo předpony super? Odpovědi najdete v nové knize Susanny Bingemer Superpotraviny.

V této knížce najdete všechno důležité o zdravých látkách obsažených v superpotravinách a o jejich fantastických účincích. 25 podrobných portrétů nejdůležitějších superpotravin – exotických i domácích – s praktickými tipy a přes 40 veganských receptů, které obohacují kulinářský všední den. Interview s experty na téma řasy, obilné trávy a divoké byliny.

Superpotraviny

Autorka: Susanna Bingemer
Přeložila: Jana Pecharová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 166×200 mm
ISBN: 978-80-8111-319-2
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Superpotraviny vydalo nakladatelství Noxi.

Anglický pojem superfoods se etabloval v USA v souvislosti s modernější zdravou výživou. Byli to tam v uplynulých desetiletích především vegani a lidé pojídající pouze syrovou stravu, kteří při hledání optimálních potravin pro sebe i pro ostatní objevili acai, chia semínka a další. I pro nás v Evropě jsou tyto exoty dobrým doplňkem domácích superpotravin – obzlášť v chladné roční době, kdy toho u nás roste jen málo. (str. 9)

superpotraviny_noxi

Chcete do knihy nahlédnout více? Podívejte se na vybranou ukázku.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy plné zdravých tipů.

Máte rádi raw stravu a čerstvé potraviny obecně, nebo dáváte přednost tepelné úpravě? Jaký je podle vás nejúčinnější způsob hubnutí? Podělte se s námi o svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivá strava jednoduše a levně

Viger, Lisa

Synergie Publishing SE, 2015

zobrazit info o knizeJezte! Nejezte! Jezte!
Hubněte metodou krátkodobých půstů

Pilon, Brad

Grada, 2015

zobrazit info o knizeČerstvé šťávy z ovoce a zeleniny
Čerstvé domácí nápoje plné vitamínů a energie pro chuť i pro zdraví

Cadji, Sarah

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeSuperpotraviny
Zdroje síly z přírody

Bingemer, Susanna

Noxi, 2015

Napsat komentář