Sci-fi – svět pohádek pro dospělé

magic-book-1204250-m
Příznivců sci-fi žánru neustále přibývá. Se stoupající oblibou se na trhu objevují i nové a nové knihy. Dnes pro vás máme několik tipů, které vám pomohou s výběrem v tomto rozmanitém žánru.

Příběh Krásky a zvířete je známý malým i velkým již hodně dlouho. Nyní ale vychází jeho nová verze, aplikovaná na současný svět. Zapomeňte na pohádky, před sebou máte opravdový život. Nakladatelství Baronet představuje první díl série Kráska a zvíře.

Kráska a zvíře: Pomsta

Autorka: Nancy Holder
Přeložil: Ondřej Marek

Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 120×195 mm
ISBN: 978-80-269-0171-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kráska a zvíře: Pomsta vydalo nakladatelství Baronet.

Jako mladistvé zachránil Catherine Chandlerové život tajemný cizinec, který má schopnost se proměnit ve zvířecího tvora. O devět let později, již jako policejní detektiv, Catherine odhalí jeho identitu. Vincent ji přitahuje a postupem času se spolu sblíží, ale Catherine ví, že jejich vztah musí přede všemi tajit, protože je pro oba nebezpečný. Během záhadného výpadku proudu v New Yorku dojde k únosu Angela DeMarca, syna jedné z nejmocnějších místních rodin. Catherine začne na případu pracovat se svou partnerkou, Tess Vargasovou, a vzápětí se doslechnou o další hledané osobě – otec Cat zmizel ze své vězeňské cely na Rikers Islandu. Vincent se ze všech sil snaží Cat pomoci, ale jak napětí narůstá, pár uvízne v pasti, z níž vede jediná cesta ven. Oba se musí postavit minulosti a prokázat sílu své lásky.

Ukázka

O několik hodin později se obrátila na bok, aby ho obdivovala ve světle pouličních lamp. K jejímu překvapení byla v pokoji černočerná tma. Mezi závěsy na okně prosvítal uzoučký proužek noční oblohy.
Zamračila se. Žila v Greenwich Village, čtvrti velkoměsta, které nikdy nespalo, ale tentokrát jeho známou, všudypřítomnou záři nahradila inkoustová temnota. Něco je špatně.

Pokračujte ve čtení ukázky.

————————————————

Představte si, že byste našli knihovnu, v níž jsou napsány osudy všech lidí. A co víc, při čtení se přenesete do jejich života. Změnili byste minulost? Pokusili byste se získat lepší prospěch pro sebe, nebo zachránit miliony lidí? Elias Ein zvolil druhou možnost. Tehdy ale netušil, jaké dopady jeho rozhodnutí bude mít.

Tajná kniha

Autor: Grégory Samak
Přeložla: Marie Dudilieux

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0400-8
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Tajná kniha vydalo nakladatelství Plus.

Na sklonku života se Elias Ein uchýlí z rušné Vídně na odpočinek do odlehlého městečka Brunov. Ve svém novém domě ale záhy objeví podivnou knihovnu. Do svazků na tomhle zázračném místě jsou vepsány osudy všech lidí světa. Díky těmto knihám Elias dokáže procházet zpět do různých okamžiků minulosti a dostane příležitost zasáhnout do událostí, jež tragicky poznamenaly první polovinu dvacátého století. Na své nebezpečné pouti časem se pokusí zachránit život nejen svým nejbližším, ale i tisícům nevinných lidí. Avšak netuší, jak změny v minulosti ovlivní budoucnost, do které se pak navrátí… Fantastický příběh vypráví o přátelství a odvaze, nenávisti a zbabělosti. Proplétá osudy fiktivních hrdinů s reálnými historickými postavami a krom dobrodružného čtení přináší i úvahy nad povahou času, osobní zkušenosti a ochotě čelit zlu.

Ukázka

Kniha Eliasovi prozradila příběh muže, který se v roce 1944 pokusil zavraždit Adolfa Hitlera.
V záznamech o Stauffenbergově životě se objevil i překvapivě podobný popis atentátu. Nechybělo datum ani přesný čas výbuchu bomby, která měla zlikvidovat tyrana: 20. červenec 1944, 12 hodin 42 minut.

Přečtěte si i zbytek ukázky.

————————————————

Kovářský pomocník Fletcher nevěří, že by mohl mít magické schopnosti. Když pak ale na hřbitově přečte zaklínadlo, jeho život se od základů změní. Najednou je v jeho rukou osud císařství, které je ohroženo nejen zvenku, ale i zevnitř. A co teprve, když je jeho jediným spojencem démon!

Učedník

Autor: Taran Matharu
Překlad: Jan Mrlík

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-690-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Učedník vydalo nakladatelství Alpress.

Než mu schopnost přivolávat démony obrátila život naruby, byl Fletcher prostým kovářským pomocníkem. Nyní se má stát válečným mágem a bojovat proti divokým orkům, kteří ohrožují jeho vlast. Jenže po moci touží i falešní šlechticové a ti tajně připravují zradu. Osud císařství leží ve Fletcherových rukou a jeho jediným pomocníkem je démon Ignatio…

Ukázka

Minuty ubíhaly mučivě pomalu. V tu dobu už muselo být po třetí hodině ráno. Na Fletchera začala dotírat zima, ale obával se, že kdyby se roztřásl, mohl by polekat démona. Po levé straně hlavy mu s každým výdechem z rarachových nozder vypučely dva obláčky páry. Hrudník se mu rytmicky zvedal a klesal a při každém doteku horkého dechu s jeho uchem se ozvalo tiché zašelestění. Skoro to vypadalo, jako kdyby… démon usnul! Jak k tomu mohlo dojít, to netušil, ale ulevilo se mu, že ještě může dýchat.

Pokud vás ukázka zaujala, přečtete si její pokračování.

————————————————

Po knize Half bad – Napůl zlý vychází druhý díl série!  Nathan se dál musí skrývat před Lovci. Zároveň ale potřebuje vyhledat Gabriela, aby mu pomohl najít jeho lásku Annalise. Mezi čaroději ale vypukne povstání a bok po boku proti sobě bojují i dávní nepřátelé. Dá se však takovému spojenectví věřit?

Half Bad 2: Napůl divoký

Autorka: Sally Green
Přeložila: Marcela Nejedlá

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-87543-48-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Half Bad 2: Napůl divoký vydalo nakladatelství Yoli.

Volné pokračování fantasy příběhu Half Bad – Napůl zlý nás opět přivádí do novodobé Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi, „blažeji“, žijí Bílé – hodné a Černé – zlé čarodějnice. Nathan nepatří ani do jednoho světa, je synem mocného Černého čaroděje a Bílé čarodějnice, je takzvaný Poloviční kód. Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit…

Ukázka

Nevím, jestli je to proto, že moje tělo není schopné přijmout, co jsem snědl. Většinou jím malá zvířata, ačkoliv si nepamatuju, že bych je ulovil. Ale vím, že se to děje, protože ve zvratcích jsou pak drobné kosti, cáry srstnaté kůže a krev. Jednou jsem v tom viděl i ocas. Myslím, že to byl krysí ocas. Vím, že se měním v nějaké zvíře. Je to jediné vysvětlení. Mám stejné Nadání jako můj otec. Ale nepamatuju si z toho nic.

Pokračujte ve čtení ukázky.

————————————————

Helen je mocnější než dřív. Má ale problém. Omylem totiž otevřela brány antickým bohům a teď hrozí válka. Navíc stále nevyřešila, jestli má radši Lucase, nebo Oriona. Čekají ji vážná rozhodnutí, která ale musí učinit rychle. Dřív, než bude všemu konec…

Bohyně

Autorka: Josephine Angelini
Přeložila: Jana Jašová

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7447-833-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Bohyně vydalo nakladatelství CooBoo.

Helen omylem otevřela brány antickým bohům, kteří byli dlouhá tisíciletí věznění na Olympu, a nyní se snaží najít způsob, jak je znovu uvěznit. Jinak riskuje válku a obrovský chaos. Helen už ale naštěstí není pouhým Následníkem. Získala nepředstavitelnou sílu, a tak se může pokusit čelit Diovi a jeho skupině bohů. Čím silnější ale je, tím větší strach z ní mají její přátelé, kteří nevědí, jestli se jí bát, nebo ji uctívat. Orákulum věští, že někde mezi nimi se ukrývá děsivý Tyran… a podle proroctví se zdá, že jde o Oriona. A k tomu všemu se Helen stále nerozhodla, jestli chce být s Lucasem, nebo Orionem. Válka se rychle blíží a Helen bude muset udělat děsivé rozhodnutí, aby změnila osud, který byl napsaný ve hvězdách. Zvládne Helen svou sílu a dokáže se postavit bohům? Zvítězí láska nad předepsaným osudem?

Ukázka

Dafne se dotkla dlaní hrbolatého příkrovu ledu, který se vytvořil nad spáleništěm.
Hlavou jí vířilo šílenství, když hleděla na tu vypálenou jámu, která bývala obývacím pokojem, i na bělavý led, který ji pokryl a uhasil oheň, v němž zmizela její dcera s Lucasem. Jak to mohla udělat?

Pokud vás ukázka zaujala. přečtěte si z ní více.

Kniha je součástí série, v níž již vyšly knihy Proroctví a Beze snů.


Máte rádi sci-fi? Zaujaly vás dnešní knihy? Znáte již série, ve kterých některé vyšly? Napište nám o tom.

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy plné fantazie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKráska a zvíře: Pomsta

Holder, Nancy

Baronet, 2015

zobrazit info o knizeTajná kniha

Samak, Grégory

Plus, 2015

zobrazit info o knizeUčedník

Matharu, Taran

Alpress, 2015

zobrazit info o knizeHalf Bad 2: Napůl divoký

Green, Sally

Yoli, 2015

zobrazit info o knizeBohyně

Angelini, Josephine

CooBoo, 2015

Napsat komentář