Není rovnost jako rovnost

Sloni_a_kapradi
Nakladatelství Návrat domů má pro vás nové vydání knihy od nadčasového autora, jakým C. S. Lewis bezpochyby je. Do svých esejů pod poutavým názvem Sloni a kapradí vnáší lidskost a hloubku. Duševní i duchovní rozměr…

Ukázka z knihy

„Rovnost má pro mě stejnou úlohu jako oděv. Je to důsledek pádu a současné řešení situace, která jím vznikla. Každý pokus vrátit se nazpět stejnou cestou, kterou jsme dospěli k rovnostářství, a znovu zavést staré autority na politické rovině by pro mě byl stejně pošetilý jako svléci ze sebe svůj oděv. Nacisté a nudisté dělají stejnou chybu. Ale tím, co doopravdy žije pod oděvem každého z nás je nahé tělo. Ve skutečnosti se nás týká hierarchický svět, stále živý a (velmi náležitě) ukrytý pod fasádou rovnoprávné občanské společnosti.“

 

Sloni a kapradí

Autor: C. S. Lewis

Počet stran: 114
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-7255-317-4
Doporučená cena: 175 Kč

 

 

 
Knihu Sloni a kapradí vydalo nakladatelství Návrat domů.

 Sbírka esejů, která přináší Lewisův originální pohled na otázky spojené s krizí autority, možností styku s mimozemským životem, apokalyptickou vizí poslední noci světa, smyslem studia v době války, účinností křesťanské modlitby či podstatou a důležitostí odpuštění v lidském životě.

 

Clive Staples Lewis

Clive Staples Lewis, kterému až do konce života říkali Jack

Clive Staples Lewis (C. S. Lewis)
se narodil 29. listopadu, roku 1898 v irském Belfastu. Za svého života stihnul řadu profesí, především z literárního odvětví. Byl spisovatelem i básníkem, literárním vědcem, kritikem, profesorem na univerzitě (filozofie, středověká a renesanční studia) a teologem. Jeho život a dílo značně ovlivnila víra v Boha, také proto se od roku 1931 začal aktivně hlásit ke křesťanství. Nejlepším přítelem mu byl jeho kolega, proslulý spisovatel fantasy J. R. R. Tolkien. Společně založili literární skupinu Inklings.

V roce 1917 dostal Lewis stipendium na univerzitě v Oxfordu, které mu však nebylo dopřáno, neboť byl povolán do armády. S Tolkienem jsou pak známí tím, že si pro odlehčení napětí v zákopech  vymýšleli své vlastní světy (Narnie, Středozem…). Po válce univeritu dostudoval a v roce 1924 začal vyučovat v MagdalenCollege angličtinu a literaturu. Roku 1956 se C. S. Lewis formálně oženil s američankou, spisovatelkou Joy Davidmanovou, aby zabránil jejímu vyhoštění. Lewisova díla patří mezi nejoblíbenější fantasy, dosud byla přeložena do téměř 35  jazyků. Nejúspěšnější sérií jsou Letopisy Narnie, jejichž dílů se ročně prodá kolem 100 milionů výtisků. Za svou činnost a díla obdržel C. S. Lewis několik významných ocenění.

(Zdroj obrázku: www.en.wikipedia.org, zdroj informací: www.spisovatele.cz)


Logo_NavratDomuNakladatelství Návrat domů vydává populárně naučnou literaturu zabývající se aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot. Známé je především svým zaměřením na teologii, křesťanské autory a jejich díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSloni a kapradí

Lewis, C. S.

Návrat domů, 2015

Napsat komentář