Brožované vydání oblíbených krimirománů z Hostu

OlsonMayNahled
Pokud jste si oblíbili kriminální romány Petera Maye nebo Jussi Adlera-Olsena, máme pro vás dobrou zprávu – nakladatelství Host je vydává v druhých, brožovaných vydáních. Tyto odlehčené knihy se vám jistě budou lépe brát s sebou na cesty, které vás na jaře a v létě čekají.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Nakladatelství Host uvedlo na český knižní trh kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena, Henninga Mankella či Åsy Larssonové, které záhy obsadily přední místa žebříčků prodejnosti.

 ————————————————————

Románová trilogie Petera Maye odehrávající se na ostrově Lewis už v českém překladu vyšla celá a stala se opravdu hitem. Nyní máte možnost si ji pořídit v druhém, brožovaném vydání.

Skotský ostrov Lewis je krásné, ale drsné odlehlé místo bez stromů, bičované větry a pokryté vřesovišti. Topí se tam rašelinou a mluví gaelsky. A snad jen strach lidí z Boha je tam silnější než starost o živobytí. Pod zástěrkou víry však přežívají staré pohanské hodnoty a prapůvodní touha po krvi a pomstě. Na ostrov přijíždí nedávnou ztrátou syna poznamenaný policejní detektiv Fin Macleod, jenž se má podílet na vyšetřování brutální vraždy, spáchané podle stejného scénáře jako vražda, jíž se zabývá v Edinburghu. Fin prožil na ostrově Lewis dětství, takže vyšetřování je pro něho zároveň cestou domů a do minulosti. Setkává se s dávnými kamarády, s Artairem, který si vzal Marsaili, Finovu první lásku, a s mnoha dalšími. Většina z nich ho však nevítá s otevřenou náručí. Fin netuší, že klíč k případu by mohl odemknout i dveře, za nimiž je ukryto tajemství, jež se bezprostředně týká jeho samého. Jakou roli v případu hraje Finova dávná účast při tradiční výpravě na lov terejů hnízdících na nepřístupné nebezpečné skále An Sgeir? Povede tragédie, jež se tam tehdy odehrála, i po všech těch letech k další oběti? Skála je detektivní román vzácné síly a představivosti odehrávající se v kulisách, které připomínají velké anglické romány devatenáctého století. Je možno ho zařadit do kategorie tzv. literary crime, tedy krimi psané kvalitním literárním stylem, přesahující hranice žánru, která je dnes globálně úspěšná především díky severským autorům od Mankella přes Larssona, Keplera a další.

Skála

Autor: Peter May

Přeložila: Linda Kaprová
Počet stran: 391
Vazba: brožovaná
Formát: 125 × 194 mm
ISBN: 978-80-7491-485-0
Doporučená cena: 229 Kč

Přečtěte si více o knize  Skála, nevynechejte ani náš článek a naši recenzi knihy.

  ————————————————————

V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy po několika strašných bodných a řezných ranách. Policie se zprvu domnívá, že se mladík stal obětí rituální vraždy před stovkami let, avšak vytetovaný obrázek Elvise Presleyho na mladíkově pravé paži odhalí, že se vražda musela stát mnohem později, ve druhé polovině dvacátého století. Bývalý policejní detektiv Fin Macleod se mezitím vrací na svůj rodný ostrov. Rozešel se s manželkou, s životem v Edinburghu i s kariérou u policie a nyní se snaží obnovit staré vztahy a opravit zchátralý dům po svých rodičích. Avšak poté, co testy DNA prokážou příbuzenský vztah těla z bažiny a otce Finovy dětské lásky Marsaili Macdonaldové, je Finovi jasné, že jeho návrat domů bude trochu rušnější, než čekal. Tormod Macdonald, dnes již starý muž trpící demencí, celý život tvrdil, že je jedináček a že nemá žádné blízké příbuzné. A Fin zjistí, že Tormod měl dobrý důvod, proč v tomto ohledu lhát. Román Muž z ostrova Lewis vyšel i jako audiokniha – čte Jiří Dvořák.

Muž z ostrova Lewis

Autor: Peter May

Přeložila:  Linda Kaprová
Počet stran: 352
Vazba: lepená
ISBN: 978-80-7491-476-8
Doporučená cena: 229 Kč

Přečtěte si více o knize  Muž z ostrova Lewis, nevynechejte ani náš článek a naši recenzi knihy.

 ————————————————————

Jedna z nejlépe hodnocených kriminálních sérií posledních let je nyní kompletní. Nový začátek vlije Finu Macleodovi optimismus do žil. Znovu se usadil na ostrově Lewis v souostroví Hebridy, kde kdysi žil jako dítě. Jakožto bývalý policejní detektiv je najat místním majitelem rozsáhlých pozemků coby šéf ostrahy. Pro muže Finových zkušeností by to měl být snadný úkol. Při vyšetřování nezákonné činnosti, k níž na hospodářství dochází, se setkává s místním pytlákem Piskořem Macaskillem, se kterým kdysi chodil do školy. Když Fin Piskoře dopadne při pytlačení, stanou se oba svědky bizarního přírodního jevu, při němž se samovolně vyprázdní nedaleké jezero a na jeho dně se objeví malé letadlo s důvěrně známým nápisem na boku. Oba muži vědí, co najdou uvnitř – tělo svého kamaráda, muzikanta Roddyho Mackenzieho, jehož letadlo zmizelo před více než sedmnácti lety. Když Fin v Piskořově tváři zahlédne kromě šoku z pohledu na Roddyho ostatky i něco jiného, zmocní se ho mrazivá předtucha. Fin postupně odhaluje Piskořovo tajemství, není však ani zdaleka připraven na to, že pravda o minulosti může ovlivnit i budoucnost.

Šachové figurky

Autor: Peter May

Přeložila: Linda Kaprová
Počet stran: 344
Vazba: lepená
ISBN: 978-80-7491-533-8
Doporučená cena: 229 Kč

Přečtěte si více o knize  Šachové figurky a nevynechejte ani náš článek.

Peter May

Peter May Foto © Domi Photographe(1951) pochází z Glasgow, ale v současnosti žije ve Francii. Původně se živil jako novinář a byl jedním z nejúspěšnějších a nejplodnějších televizních scenáristů. Má na kontě více než tisíc položek, včetně seriálů The Standard a Machair. V současné době píše romány. Šestidílná série čínských thrillerů s dvojicí mladého čínského komisaře Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové, těžící z rozdílů dvou odlišných kultur, mu vynesla celosvětové renomé. V nakladatelství Host začala tato řada vycházet v roce 2015. Za první díl trilogie z ostrova Lewis, mezinárodní bestseller Skála (2009; česky Host 2013), získal Peter May cenu Barry Award 2013 za nejlepší detektivku roku a řadu dalších ocenění. BBC plánuje natočit jeho filmovou verzi. V září 2012 vyšel druhý díl s názvem Muž z ostrova Lewis (The Lewis Man, česky 2014) a v lednu 2013 závěrečný díl trilogie — Šachové figurky (The Chessmen, česky 2014). Obě knihy se drží v žebříčcích a jsou nadšeně přijímány světovým tiskem, recenzní ohlasy plné superlativů vycházejí v nejprestižnějších denících a jejich literárních přílohách. Nakladatelství Host připravuje k vydání i autorův nový román Vstupní ostrov (Entry Island) a vedle čínských thrillerů také detektivní sérii Akta Enzo.

Zdroj fotky a informací o autorovi: nakladatelství Host

 ————————————————————

Pátý díl série oddělení Q z pera Jussi Adlera-Olsena se také dočkal brožovaného vydání…

Patnáctiletý Marco netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou a nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Náhodou však při útěku odhalí nebezpečné rodinné tajemství — a hra o život začíná. Podaří se mu získat důkazy? Měl by se obrátit na policii? Prozatím netuší, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další. Kriminální komisař Carl Morck se rozhodne záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl se svými kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo zahraničí až do hloubi afrického pralesa. Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto? Milovníci díla Jussiho Adlera-Olsena se mohou těšit na posílení týmu vyšetřovatelů o další zajímavou postavu…

Marco

Autor: Jussi Adler-Olsen

Přeložila: Kristina Václavů
Počet stran: 559
Vazba: lepená
ISBN: 978-80-7491-532-1
Doporučená cena: 229 Kč

Přečtěte si více o knize Marco a nevynechejte ani náš článek.

Jussi Adler-Olsen

Jussi_Adler-Olsen(nar. 1950) vystudoval politologii a filmovou vědu. Pracoval jako novinář, redaktor a nakladatel. Svou literární kariéru zahájil bestsellerem Alfabethuset (Abecední dům, 1997), následovaly romány Og hun takkede guderne (A děkovala bohům, 2003) a Washingtonský dekret (2006; česky Host 2014). Poté se začal věnovat tématům spojeným s jeho rodným Dánskem. Doposud napsal pět dílů kriminální série o kodaňském policejním oddělení Q: Žena v kleci (2007; česky Host 2011), Zabijáci (2008), Vzkaz v láhvi (2009; oba česky Host 2012), Složka 64 (2010; česky Host 2013) a Marco (2012). V současné době pracuje na šestém dílu série. Charakteristickým znakem jeho stylu a jistě i jednou z příčin obrovského mezinárodního úspěchu jeho knih je autorův smysl pro humor, nadhled a ironie.

Zdroj fotky a informací o autorovi: nakladatelství Host

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkála

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizeMuž z ostrova Lewis

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizeŠachové figurky

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizeMarco

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2015

Napsat komentář