Silné příběhy pro dospělé

perex-silne-pribehy
Dnešní knižní tipy mají jedno společné: silný lidský příběh. Vydejte se s námi za muži, kteří vás jistě svým životním příběhem zaujmou.

nakladatelství Šulc-Švarc vyšla kniha pojednávající o muži, který hledá svoji identitu pod tlakem událostí zasahujících do jeho života. Kam jsme se jako lidé dostali, když se před námi konečně otevřela tolik očekávaná svoboda? To a mnohé další se dozvíte a třeba i mnohé pochopíte v knize Příběh zděšeného muže autora Adama T. Blahosze.

Příběh zděšeného muže

Jaké šance mají dnes city mužů? A co o nich vědí ženy hrnoucí se kupředu? Vyměňují si role s muži a štěstí a lásku nepostrádají. Před cílem však ztrácejí půdu pod nohama a nemohou na něj dosáhnout. A podobně vnímá svůj život A. T. Když má na dosah vzorec svého štěstí, začne tápat, co do vzorce dosadit. Tímto způsobem se vyrovnával s dětstvím, láskou, rodičovstvím i společností, ve které žije, a s odstupem mu každá kapitola vlastního životopisu připadala jako komedie. Za drsnými slovy se skrývá citlivá duše, za cynickým pohledem na ženy vězí touha po opravdové lásce, za intelektuálním odcizením je potřeba sounáležitosti s přáteli, partnerkou, potomky. Přes internet to ale trvale nefunguje. Žijeme v digitálně splašeném světě a vůbec si nerozumíme.

Eva se mě opakovaně pokoušela kontaktovat, ale já ji neviděl.
Využívala každé příležitosti, aby mi mohla být nablízku. Stavěla mosty, hledala jakoukoli stezku.
Vyhýbal jsem se jí. Stal se ze mě mistr promyšlených úniků. Odpálená nálož byla příliš velká. Zatvrzoval jsem své srdce.
Hodně jsem běhal a po nocích spal.

Plesk, plesk, plesk, plesk, rituální údery kupředu běžícího tvora. Dávné africké rytmy, lov, vyčištěná hlava, na konci dráhy sražená kořist. Její bezmoc a hrůza. Široce rozevřená světla. Jen pryč od naší civilizace, plné omylů a bolesti.

Autor: Adam T. Blahosz

Počet stran: 128
Formát: 130 × 200
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Příběh zděšeného muže

———————————————————-

Příběh mladého talentovaného plavce Daniela Kellyho vydalo nakladatelství Host. Kniha australského spisovatele Christose Tsiolkase s názvem Barakuda vypovídá o snech a ztrátě iluzí, o přátelství a rodině.

Barakuda

Mladý talentovaný plavec Daniel Kelly dostane jedinečnou příležitost uniknout z prostředí dělnické třídy. Jeho vynikající schopnosti v bazénu, stejně jako touha pomstít se bohatým chlapcům ze soukromé školy, na niž dostal sportovní stipendium, by mu měly pomoci získat slávu a bohatství. Všechno, co Danny kdy udělal, každá oběť, kterou přinesla jeho rodina – vše se podřizovalo honbě za tímto snem. Ale po selhání na prvním mezinárodním mistrovství začne ničit vše, za co doposud bojoval, a ke všem okolo sebe se otočí zády.

Prolistujte si také ukázku z knihy!

Autor: Christos Tsiolkas

Překlad: Tomáš Kačer
Počet stran: 445
Formát: 142 × 206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Barakuda a nepřehlédněte také náš článek o této knize!

———————————————————-

Příběh dvou vojínů, které spojí konec první světové války, na vás čeká v knize Na shledanou tam nahoře autora Pierra Lemaitreho. Autor knihy, kterou vydalo nakladatelství Odeon, získal za tento román prestižní Goncourtovu cenu.

Na shledanou tam nahoře

Píše se 2. listopad 1918, do konce války zbývá pár dnů. Zchudlý šlechtic, poručík Henri d´Aulnay-Pradelle, který je však mimořádně ambiciózní a kvůli uznání či povýšení ochotný jít i přes mrtvoly, žene svoji jednotku na nesmyslnou zteč kóty 311. Tato událost nerozlučitelně spojí i dva vojíny, Alberta Maillarda a Édouarda Péricourta. Jejich osudy sledujeme i po skončení války, stejně jako lukrativní zakázky firem, které se rozhodly vydělávat na smrti… Osud způsobí, že se Édouard s nenáviděným poručíkem ještě jednou setká.

 

Není pravda, že během umírání se nám v mžiku prožene hlavou celý život. Ale jednotlivé obrázky, to ano. Ty hodně staré. Přísahal by, že otec, jehož obličej teď tak zřetelně vidí, je tu s ním, tady, pod zemí. Bezpochyby proto, že pod zemí se sejdou. Vidí ho mladého, je mu tolik co teď jemu. Třicet let a nějaké drobné, samozřejmě, o drobné jde především. Má na sobě uniformu z galerie, navoskovaný knír, neusmívá se, jako na fotografii z příborníku. Albertovi dochází vzduch. Bolí ho plíce, začíná sebou škubat. 

Prolistujte si celou ukázku z knihy!

Autor: Pierre Lemaitre

Překlad: Tomáš Havel
Počet stran: 424
Formát: 134 × 207
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Na shledanou tam nahoře a nepřehlédněte také náš článek o návštěvě autora knihy v Praze!


Máte rádi silné příběhy v knihách a zaujaly vás dnešní knižní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh zděšeného muže

Blahosz, Adam T.

Šulc-Švarc, 2014

zobrazit info o knizeNa shledanou tam nahoře

Lemaitre, Pierre

Odeon, 2014

zobrazit info o knizeBarakuda

Tsiolkas, Christos

Host, 2014

Napsat komentář