I v létě je čas na čtení

děti
Děti mají prázdniny a většinu času tráví venku, kde si hrají a užívají zaslouženého volna. Ale co když prší či jedou pár hodin na dovolenou? I tehdy mohou malí čtenáři relaxovat s knížkou. Máme pro vás tři tipy na dílka, která se nejenom čtou…

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež. Knížek vychází u tohoto nakladatelství hodně a je jisté, že si vybere určitě každý.

logo nakladatelství Albatros

 

Hrajeme si na pohádky

První publikace, kterou vám představíme, je kniha, která jistě zaujme nejenom čtenáře ale i děti, které mají rády deskové hry a pohybové aktivity.

 Hrajeme si na pohádky

Autor: Pavla Šmikmátorová

Počet stran: 64
Vazba:
vázaná s laminovaným potahem
Formát:
210×297 mm

Knihu můžete zakoupit zde.

Knihu vydalo nakladatelství Albatros

 

Kniha je určena pro děti od 6 let. Je rozdělena na patnáct kapitol. Každá z nich se věnuje jedné z klasických pohádek. Ta je ztvárněna krátkým komiksem. Poté již následuje návod a pravidla na stolní hru. Kapitolu uzavírá vždy pohybová aktivita tematizující danou pohádku. Děti knížkou provází Tomík a Týnka, kteří jsou kdykoliv k dispozici a vše komentují svými žertíky.

 

Pro piráty

Děti mají velkou představivost a rádi se stylizují do různých rolí. Mezi ty nejoblíbenější mezi kluky patří určitě piráti se svými dřevěnými nohami, páskami přes oko a papoušky na ramenech.

 Pro piráty

Autor: Andrea Pinningtonová

Počet stran: 80
Vazba:
publikace vázané spirálou
Formát:
  240×300 mm

Knihu můžete objednat zde

 

Knihu vydalo nakladatelství CooBoo

Publikace je plná různých aktivit, které vašeho malého piráta zabaví, když bude mít dlouhou chvíli. Je tu návod, jak si vyrobit pirátskou šavli, pravý kapitánský klobouk nebo nakreslit pestrobarevného papouška. Kromě toho jsou tu samolepky, vystřihovánky a legrační ilustrace. Je tedy jasné, že u této knihy se nikdo nudit nebude.

 

 

Hrátky pro šikovné ruce

I ti nejmenší rádi tvoří. Pro různé věkové kategorie je určena kniha Hrátky pro šikovné ruce, která volně navazuje na Výtvarné hrátky pro šikovné ručičky. Díky dlouholeté autorčině zkušenosti s prací s dětmi, jsou veškeré návody v praxi již ověřené.

 Hrátky pro šikovné ruce

 Autor: Inka Faustová

 Počet stran: 96
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Formát: 195×255 mm

Knihu můžete objednat zde

Knihu vydalo nakladatelství Albatros

Kniha je rozdělná dle náročnosti výrobků. Je ale důležité dbát na to, že každé dítě je originál a má své možnosti. Není tedy nutné dodržovat věkové doporučení. Nechť si malý šikula sám vybere, co by chtěl vyrábět. Předností této publikace je také fakt, že všechny výrobky jsou z cenově dostupných materiálů. Veškeré postupy jsou podrobně vysvětleny, namalovány a vyfotografovány. Toto dílo je tedy výzvou pro všechny malé šikuly, kteří chtějí stříhat, kreslit, lepit a především se dobře bavit.

Vybrali jste si z naší nabídky knih pro malé tvořílky
z produkce Albatros?

Máte doma podobné knihy?
Podělte se se svým názorem s ostatními čtenáři!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePro piráty
Kniha her a nápadů

Pinningtonová, Andrea

CooBoo, 2012

zobrazit info o knizeHrátky pro šikovné ruce

Faustová, Inka

Albatros, 2013

zobrazit info o knizeHrajeme si na pohádky
Stolní hry, pohybové aktivity a komiksy na motivy 15 nejznámějších pohádek

Šmikmátorová, Pavla - Drobný, Libor - Němeček, Lukáš

Computer Press, 2011

Napsat komentář