Ukázka z knihy Pojízdná čajovna splněných snů (Rebecca Raisinová)

pojizdna-cajovna-splnenych-snu-perex
Rosie je úspěšná, má skvělou kariéru v michelinské restauraci… ale také manžela, který ji ze dne na den opustil. Tato událost (a trochu víc alkoholu) ji však přiměje život od základů překopat a díky bláznivému nápadu se vydává na cestu se svým novým obytným vozem, který proměnila v čajovnu.

Knihu Pojízdná čajovna splněných snů vydalo nakladatelství Cosmpolis.

„Je mi… skvěle,“ prohlásím s – doufejme – přesvědčivým úsměvem, který má zakrýt můj vnitřní zmatek. Znovu mě totiž zaplavují dobře známé pochyby: Kde to jsem? Proč jsem si pod vlivem shirazu koupila dodávku? Jak ze sebe smyju to bláto?
Není ale nutné propadat panice, všechno si to přiřadím na seznam věcí, které bude třeba změnit, seznam lidí, jež nemám přejet, a tak podobně.
Její husté, dokonale symetrické obočí se zamračí. Jak to, že jiné dívky mají tak husté obočí, že by mohlo mít samostatnou adresu? Já si zkusmo sáhnu na to svoje a přemýšlím, jak bych si ho asi tak mohla zahustit. Venku je celý širý svět, o kterém jsem zatím nestihla přemýšlet, protože jsem byla zavřená v restaurační kuchyni.
„Upřímně řečeno skvěle zrovna nevypadáte.“ Sakra, všimla si mého obočí a jeho zanedbaného stavu. „Spíš jako byste právě utekla z džungle nebo tak.“ Zazubí se.
Poprvé za hodně dlouhou dobu se zasměju, ale podle výrazu v jejím obličeji není můj smích zrovna přirozený. Z džungle, tak by se to vlastně taky dalo popsat. „To je pravda. Zrovna jsem přijela z Londýna. Z městské džungle.“
Najednou na mě dopadne celá moje situace a připadám si tak nějak… odpojená od starého života, svého starého já. Je to sice zvláštní, ale zároveň mě to naplňuje nespoutaným nadšením. A od této chvíle můžu být kýmkoli, pro koho se rozhodnu!

 ——————————-

Stáhněte si celou ukázku.

——————————-

O autorce

Rebecca Raisinová je opravdová milovnice knih. Tato láska ke knihám se u ní přetavila v touhu psát knihy a publikovala v různých povídkových antologiích, časopisech a nyní se zaměřuje na psaní romancí.  Rebecca si klade za cíl psát postavy, s nimiž se dokážete spřátelit. Lidé s velkým srdcem, kterým záleží na vztazích, a hlavně věří v opravdovou lásku.

Zdroj informací: autorčiny stránky


logo_Cosmopolis_120x60Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePojízdná čajovna splněných snů

Raisinová, Rebecca

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář