Zahrajte si o tisíci mílovou procházku po stezce Cape Wrath

po-stezkach-perex
Mothův zdravotní stav je den ode dne horší, proto se s manželkou Raynor rozhodnou vyzkoušet lék, který už jednou zafungoval. Vydají se na 1 000 mil dlouhou cestu po stezce Cape Wrath a věří, že splynutí s přírodou opět zabere.

Pouť, na jejímž konci čeká naděje

Raynor Winnová ví, že zdravotní stav jejího manžela Motha je den ode dne horší. Naději vkládá do léku, který už jednou fungoval. V minulosti je v jejich nejtěžší hodině zachránilo splynutí s přírodou. Nyní doufají, že dokáže znovu čarovat.

Připojte se k Raynor a Mothovi na jejich pozoruhodné 1 000 mil dlouhé procházce po stezce Cape Wrath – přes nejodlehlejší skotské hory a jezera až ke známým trasám jihozápadní pobřežní stezky od Northumberlandu k yorkshirským vřesovištím, od Walesu k jihozápadu. Raynor a Moth každým krokem mapují krajinu ostrovního národa, který stojí před nejistou cestou. Je to pouť, která začíná strachem, ale může skončit nadějí.

Po dokončení Jihozápadní pobřežní cesty se Raynor Winnová nadále pravidelně věnuje dálkovým pochodům, píše o přírodě, bezdomovectví a táboření pod širým nebem. Žije v Cornwallu se svým manželem Mothem. Její první kniha Pobřežní cesta se stala mezinárodním bestsellerem, umístila se na žebříčku nejprodávanějších knih Sunday Times, získala cenu Christophera Blanda udělovanou Královskou literární společností, byla nominována na Wainwrightovu cenu a cenu Costa Book Award. Po druhém románu Bouřlivé ticho následuje její třetí kniha, která příběh uzavírá.

 

Po stezkách

Autorka: Rayonor Winnová

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Lucie Mikolajková
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2023
ISBN: 978-80-7670-121-2

Přečtěte si více o knize Po stezkách, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Donesla jsem ti čaj. Nechceš si ho vypít a pak zkusit vstát? Určitě by ses cítil líp, kdyby…“
„Ne. Už nemůžu. Nedokážu se dál nutit.“ Šedivé odpolední světlo pomaličku ustupuje zpátky ke svému zdroji a zanechává po sobě jen stíny. Z hrnku přestane stoupat pára a v pokoji se rozléhá ticho.
„Pořád předstírám, že žiju a přitom – a teď už to oba víme – se vlastně jenom učím, jak umřít.“
Po okenních tabulkách stéká podvečerní déšť a stíny ještě potemní. Po nějakém čase se člověk naučí zachovat nehybnou tvář a nedovolí, aby se zkřivila pocity, které se za tou bezvýraznou fasádou schovávají. Jen hladké, nevzrušené svaly a kůže, jako maska, pod níž se ukrývá zarmoucený pláč, sebelítost a strach.
„Tak já půjdu udělat další čaj. Tenhle už vystydl.“ (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Po stezkách

Příroda je mocná čarodějka a splynutí s ní už v minulosti Raynor a Motha zachránilo. Zabere to i tentokrát, kdy se Mothův zdravotní stav rychle zhoršuje? To si přečtěte ve třetí knize Raynor Winnové, ve které se spolu s tímto manželským párem můžete vydat na 1 000 mil dlouhou cestu po stezce Cape Wrath, na jejímž konci se jejich příběh uzavře.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Po stezkách vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Po stezkách
probíhá od 18. do 24. února 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Po stezkách

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePo stezkách

Winnová, Rayonor

Kazda, 2023

Napsat komentář