Zahrajte si o příběh jednoho egocentrika

volha uvodni audio (1)
Standa Pekárek, hlavní hrdina dnešního příběhu, je tak trochu blbec. A hlavně je dost omezený… I díky tomu je ochoten podepsat spolupráci s StB a vlastně si z toho nic moc nedělá. Na jeho okolí to však má mnohdy nedozírné následky!

Jak se uplatnit v každé době

Volha je románem o televizi, s níž má autor, který v ní pracoval přes čtyřicet let, bohaté zkušenosti. Z vyprávění hlavní postavy – řidiče volhy, „panského kočího“ Standy Pekárka zde postupně vyvstává zvláštní svět tohoto podniku, stojícího jakožto nástroj ideologického působení v popředí zájmu každého režimu. Zajímavý a zábavný román, napsaný neobyčejně bizarním, přesně odposlechnutým jazykem, lze číst jako svéráznou historii československé televize a najdete zde i řadu „historek z natáčení“. Současně je však portrétem svého hlavního hrdiny, člověka, zajímajícího se pouze o ženské a fotbal, omezeného egocentrika, který ovšem vyniká ve vymýšlení drobných podvodů a triků, jak si nakrást benzín, zfalšovat počet ujetých kilometrů, podvést manželku.

Logicky se pak stává rovněž spolupracovníkem StB (s krycím jménem Volha), který bez jakýchkoliv výčitek svědomí donáší na všechny a všechno. Karel Hynie s hořkým humorem sleduje jeho osud i po sametové revoluci a shledává, že se Pekárkova přizpůsobivá a sobecká povaha dobře uplatní vlastně kdykoliv.

Volha (audiokniha)

Autor: Karel Hynie
Interpret: Kryštof Hádek

Vydavatel: vydavatelství Audiotéka.cz
Délka: 13h 36m
Vydáno: 12/2023

Přečtěte si více o audioknize Volha, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. Pusťte si také ukázku.

audioteka.logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

Karel Hynie

Karel Hynie (1946–2021), producent, dramaturg a scénárista. Studoval na Vysoké škole chemicko-technologické, ale studia nedokončil a nastoupil v Československé televizi. Později zde působil i jako produkční, dramaturg, scénárista a režisér. Stojí například za dokumentárními cykly Lapidárium, Československo ve zvláštních službách, Cenzurované sny, Ztráta paměti a je spoluautorem dokumentů Svět podle Syrovátky, Hokej!!!, Razítko na normalizaci. V jeho režii (spolu s Pavlem Taussigem) vznikly například snímky Návrat do neobyčejných let, Cestovní zpráva z lodi Gruzia, Doktorka přes divadlo, Kruhy osudu Olgy Fikotové-Connolly. V roce 2008 v nakladatelství Pistorius & Olšanská vyšel jeho knižní debut Volha a v roce 2014 detektivní příběh „z báječných let šedesátých“ Kvantitativní analýza.

Zdroj informací: Audiotéka.cz

Vyhrajte audioknihu Volha

Standa je v životě především sobec. A když jej v minulém režimu StB nutí ke spolupráci, ani se tomu moc nebrání, možná si ani neuvědomuje, co přesně odsouhlasil. Poznamená to však nejenom jeho život, ale hlavně životy lidí, se kterými v osobním či pracovním životě přijde do styku.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou vyhrát  stažení audioknihy Volha. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihuVolha
probíhá od 12. do 25. ledna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 stažení audioknihy Volha

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolha (audiokniha)

Hynie, Karel

Audiotéka.cz, 2023

Napsat komentář