Hackněte život svůj i svých dětí

hackunti-tela-nahled
Dnes pro vás máme rovnou pět tipů na to, jak hacknout a zlepšit svůj život! Najdete zde tipy na trénování paměti, na zdravý životní styl nebo na to, jak rozvíjet dětský mozek! Přidáváme i tipy na cviky, které můžete provádět úplně kdekoli, a odhalíme i zákoutí keto diety.

Přemýšleli jste někdy, jak si zlepšit paměť? Jakub Pok a Lucie Poková ve své nové knize Dokonalá paměť aneb Jak si zapamatovat úplně cokoliv přináší unikátní techniky, díky kterým si rychle a bezproblémově zapamatujete všechno, co jen chcete! Takové techniky jsou vhodné třeba pro učení se nových jazyků nebo pro učení se na zkoušky.

Chcete si výrazně zlepšit paměť?

Poznejte paměťové techniky, díky kterým si všechno, co se chcete naučit, zapamatujete rychle a bez problémů, ať už jde o nový jazyk, nebo maturitní otázky. Tyto techniky skvěle využijete nejen při studiu, ale i v práci, na nákupu nebo třeba na dovolené. Není to nic složitého, a navíc se při tom budete skvěle bavit! Tak není už načase je poznat?
Jakub Pok, autor bestselleru Jak se naučit 100 slovíček za hodinu, pečlivě vybral ta nejžádanější témata, která řeší účastníci jeho kurzů ve Škole paměti, aby vznikla tato jedinečná kniha. S její pomocí dokážete:

  • Pamatovat si kódy, termíny, hesla a důležitá čísla.
  • Znát jménem všechny kolegy v nové práci hned po prvním dnu.
  • Nakoupit, co potřebujete, bez lovení nákupního seznamu po kapsách.
  • Představit svůj projekt na poradě bez šilhání do poznámek.
  • Oslnit klienty perfektní znalostí produktů.
  • Pomoct dětem naučit se vyjmenovaná slova, díla autorů či nejvyšší hory.
  • Víckrát neskočit na špek chytákům v českém pravopisu.
  • V pohodě splnit jakoukoliv zkoušku.
  • Konečně si pamatovat slovíčka, členy nebo třeba nepravidelná slovesa.

Můžete si zapamatovat mnohem více, než si myslíte!

Dokonalá paměť

Jak si zapamatovat úplně cokoliv
Autoři: Jakub Pok, Lucie Poková

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 158×230 mm
ISBN: 978-80-271-3533-2
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Dokonalá paměť vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

I když se to na první pohled nezdá, paměť je čím dál důležitější. Dnešní svět je tak přetechnizovaný, že postupně stále více přenášíme zodpovědnost cokoliv si pamatovat na nejrůznější přístroje, digitální média nebo umělou inteligenci. Vědci mluví o tzv. digitální demenci, a my zapomínáme na jednu velice důležitou věc – jsou zkrátka okamžiky, kdy svou paměť použít musíme a nemůžeme se spolehnout na nic jiného.

Jistě, nákupní seznam se dá uložit do telefonu nebo napsat na lísteček. Někdy ale lísteček mít nemůžete nebo to nepůsobí dobře. Když začnete na jednání hledat klíčové body někde v poznámkách, velký dojem neuděláte. Když klientovi důležitou informaci nesdělíte hned, ale musíte ji někde v papírech hledat, působí to hloupě. Pokud zapomenete zásadní informace z minulého jednání s klientem, nebude vás příliš respektovat. Člověk, který si nevzpomene během důležitého hovoru v cizím jazyce na stěžejní slovíčka, obyčejně velmi znervózní a znejistí. A učitel, který neví, o čem minule přednášel, je ztracený, protože bude studentům pro legraci.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorech

Jakub Pok je lektorem a zakladatelem Školy paměti. Paměťovými technikami a tréninkem paměti se zabývá již více než dvacet pět let. Je schopen si zapamatovat 52 kanastových karet v přesném pořadí za méně než dvě minuty nebo 25 telefonních čísel do pěti minut. Sám často říká, že ho vždy zajímalo hlavně praktické použití paměťových technik v každodenním životě, při práci, studiu či při učení cizích jazyků. Od roku 2009 tyto dovednosti předává účastníkům firemních školení, seminářů a veřejných kurzů Školy paměti. Účastníci kurzů jeho projev často označují jako strhující, zábavný a velmi poučný. Pravidelně publikuje články o paměti a seznamuje veřejnost v České republice i na Slovensku s možnostmi, jak využívat paměťové techniky v praxi.
Stojí také za vznikem unikátní online aplikace 2000 SLOVÍČEK, která svým uživatelům umožňuje několikanásobně zrychlit učení cizích jazyků. Velké oblibě se těší také jeho projekt TrénujPaměť.cz – jediný portál v České republice, kde si může každý zdarma vyzkoušet a trénovat paměťové techniky.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

Lucie Poková je výkonnou ředitelkou Školy paměti. S manželem Jakubem Pokem spolupracuje již od založení Školy paměti na jednotlivých projektech, včetně aplikace 2000 SLOVÍČEK. Pravidelně připravuje články s ukázkami konkrétních použití paměťových technik v nejrůznějších oblastech pro blog Školy paměti. Články z blogu se staly inspirací pro napsání knihy Dokonalá Paměť (Grada, 2023).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Podnikatel v biotechnologiích Kashif Khan ve své knize Žijte podle své DNA představuje čtenářům jedinečný plán na to, jak dosáhnout kvalitního života za pomoci personalizované medicíny. Díky poznání vlastní genetiky a vlastního těla se můžete vydat na cestu zdravého životního stylu a například trochu zpomalit stárnutí.

Naučte se, jak získat návod k použití sebe sama. Dozvíte se, jak vám znalost vašeho genomu může pomoci učinit zásadní rozhodnutí, která povedou k jednoznačně šťastnějšímu a zdravějšímu životu. Aneb přichází vlna personalizované medicíny.

Podnikatel v oblasti biotechnologií a generální ředitel společnosti DNA Company Kashif Khan představuje ve své knize Žijte podle své DNA (The DNA Way) akční plán, který vám pomůže dosáhnout co nejlepšího života. Vše začíná tím, že pochopíte svoji genetickou výbavu.

Nejrůznější zdravotní problémy mohou mít a mají souvislost se specifickou DNA každého z nás. Autor se proto v jednotlivých kapitolách zaměřil na náladu a chování, energii, stravu a výživu, regulaci hmotnosti, spánek, stárnutí a další témata, která nás všechny provází životem. A hledá odpovědi na otázky, které si všichni s přibývajícím věkem klademe. Proč, když cvičím stejně jako můj kolega, se mi nedaří dosáhnout tak vyrýsovaných svalů? Jde zastavit šedivění vlasů? Jak spánek ovlivňuje mou náchylnost k nemocem? Opravdu nemůžu se svými predispozicemi nic udělat a budu trpět stejnými nemocemi jako moji rodiče? Mohou moje dětí žít zdravější a delší život než já? A co pro zlepšení svého života vlastně můžu udělat?

Kashif Khan staví na osobní cestě k překonání vlastního genetického dědictví, na příkladu jeho výsledků DNA. Otevřeně popisuje své zdravotní problémy i nemoci, kterými trpěli jeho předkové, i svou cestu za uzdravením.

V knize Žijte podle své DNA najdete mnohá užitečná doporučení, která vám budou vodítkem na cestě za zdravějším životem – jaké potraviny jíst, jak cvičit a kde a jak pracovat. Pomohou vám předcházet nemocem nebo se bránit jejich relapsu, zpomalit proces stárnutí a optimalizovat výkonnost.

Žijte podle své DNA

Odhalte tajemství vlastních genů a zpomalte stárnutí
Autor: Kashif Khan
Přeložil: Radomír Beneš

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 216×275 mm
ISBN: 978-80-7413-582-8
Doporučená cena: 395 Kč

Knihu Žijte podle své DNA vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

Na rozluštění našeho genomu s příslibem pochopení nemocí a nastolení éry personalizované medicíny už se vynaložily miliardy dolarů. Řeknu vám, proč je to tak důležité.
Personalizovaná medicína je zdravotní péče šitá na míru. Není určena k obohacení velkých farmaceutických společností, lékařů, zdravotních pojišťoven a dalších členů zdravotnického průmyslového komplexu. Je to partnerství s vašimi lékaři a klinickými pracovníky, v jehož centru jste vy a vy také máte rozhodující slovo v péči o své zdraví.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Kashif Khan je autor, řečník, vizionářský podnikatel a investor z Toronta, který vybudoval, vedl a podpořil řadu podniků v různých odvětvích. Je zakladatelem a generálním ředitelem digitální zdravotní společnosti DNA Company, která pomocí genetických poznatků vyvíjí genomové aplikace nabízející pacientům zdravotní péči přizpůsobenou jejich jedinečné biologii. Kashif je také badatelem v oboru biomedicíny, pro něhož je zdraví životním koníčkem. Neustále tak vyhledává a přináší inovace v oblasti dlouhověkosti a zdravého životního stylu, které by se daly zahrnout pod zdravotní péči.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press

————————————————

Autorské duo Tina Bryson Payne a Daniel J. Siegel ve svém bestselleru Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte přibližuje nejrůznější strategie toho, jak poznat dětský mozek a jak překonávat všednodenní překážky. Přečtěte si, jak pečovat o intelektuální i emocionální vývoj dětí, a přispějete tak k jejich šťastným, vyrovnaným a hlubokým vztahů.

Poznejte dětský mozek a využijte nejnovější poznatky z neurovědy ve výchově a péči o své děti. Tento světový bestseller nabízí rodičům věkově přiměřené strategie zvládání každodenních překážek. Ukáže vám, jak kultivovat zdravý emocionální a intelektuální vývoj dětí tak, aby mohly vést vyrovnané a smysluplné životy plné hlubokých vztahů. Autoři díky znalostem neurovědy nabízejí revoluční přístup založený na dvanácti klíčových strategiích, a předkládají čtenářům nejnovější vědecké poznatky o tom, jak je dětský mozek „zapojený“ a jak funguje. Náš „patrový mozek“, jenž rozhoduje a vyvažuje emoce, prochází až do věku mezi dvaceti a třiceti lety „výstavbou“. Zvláště malé děti pak mají sklony k tomu, aby nad logikou levé mozkové hemisféry převládla pravá hemisféra se svými emocemi. Proto není divu, když děti předvádějí záchvaty vzteku, perou se nebo mlčky trucují. Aplikováním těchto objevů na každodenní rodičovské situace můžete proměnit jakýkoli výbuch, hádku nebo záchvat strachu v příležitost integrovat dětský mozek a podpořit jeho životně důležitý růst. Usnadnění výchovných postupů navíc přinášejí ukázkové dialogy konkrétních situací v komiksových obrázcích, a také pár stránek určených přímo starším dětem, kde si samy v popisech názorných obrázků mohou přečíst, jak jejich mozek v aktuálně dané situaci pracuje.

Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte

12 revolučních strategií, jak kultivovat zrající duši vašeho dítěte a pomáhat růstu jeho EQ
Autoři: Tina Bryson Payne, Daniel J. Siegel
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-2091-6
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Přestože je naším cílem pomáhat budovat v mozcích dětí toto příslovečné schodiště, jsou dva důležité důvody, proč bychom se s očekáváním v případě integrace měli držet při zemi. První je vývojový: zatímco přízemní mozek je dobře vyvinutý už v době narození, patrový mozek zcela dozrává až někdy mezi dvacítkou a třicítkou. Je to část mozku, která se plně rozvíjí jako jedna z posledních. Patrový mozek prochází během prvních několika let procesem masivní výstavby a potom, v letech dospívání, projde rozsáhlou přestavbou, která trvá až do dospělosti.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorech

Daniel J. Siegel je slavný americký neuropsychiatr se zaměřením na děti i dospělé, autor řady bestsellerů jako Vnitřní nazíráníKlidná výchova k disciplíně, Rozbouřený mozek, Všímavý terapeut, Rozvíjejte u dětí odvahu, zvídavost a odolnost.

Tina Payne Bryson je zakladatelka klinického centra Center for Connection a odbornice na rodičovství.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Máte sedavé zaměstnání? Pobolívají vás záda, krční páteř nebo klouby? Fyzioterapeut Robert Charvát a rehabilitační lékařka Martina Juhaňáková vám v útlé knížce Cvičení kdykoli a kdekoli představí sérii nenáročných cvoků, které slouží k prevenci nejrůznějších bolestí a které můžete provádět úplně kdekoli!

Sedíte celý den u počítače? Bolí vás záda, ramena, klouby, krční páteř? Autoři – fyzioterapeut Robert Charvát a rehabilitační lékařka Martina Juhaňáková – vám v této knize nabízejí řešení:

  • nenáročné cvičení, které nevyžaduje fyzickou kondici, pohybovou obratnost, speciální prostory či vybavení
  • funkční cviky k prevenci i řešení bolestí zad, svalů, kloubů: dýchání, uvolnění jednotlivých oblastí těla, izometrická cvičení
  • srozumitelný popis pohybových aktivit, přehledný obrázkový doprovod

„Důležité je neodkládat péči o sebe, včetně cvičení, na neurčito a začít. Proč ne právě teď, právě tady?“

Útlá knížka Cvičení kdykoliv a kdekoliv aneb Jak cvičit při bolestech zad, páteře a kloubů je praktickým a vstřícným pomocníkem pro každého, kdo by se rád posunul na cestě ke zdravému životnímu stylu a zapojil pohyb a sport do běžného dne. Autoři vybrali nenáročné, ale funkční cviky. Zjistíte, že cvičení nezabere více jak pár minut a zvládnete jej klidně v kanceláři nebo doma při snídani.
Neexistuje místo, kde by se nedalo cvičit!

Cvičení kdykoli a kdekoli

Jak cvičit při bolestech zad, páteře a kloubů
Autoři: Robert Charvát, Martina Juhaňáková

Počet stran: 56
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7684-154-3
Doporučená cena: 79 Kč

Knihu Cvičení kdykoli a kdekoli vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Zásuvka – uvolňování krční páteře
Zaujmeme správný rovný sed, hlavu posouváme opakovaně nad těžiště těla, tak aby pohled očí zůstával v horizontále. Můžeme si i pomoci malým tlakem na bradu. Opakujeme až desetkrát.
Máme-li obtíže a tento cvik je mírní, je vhodné sérii opakovat během dne alespoň čtyřikrát.

ukazka-cviceni

 

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorech

Bc. Robert Charvát je fyzioterapeut a ve své práci se zaměřuje na akutní poúrazové stavy, prevence a řešení sportovních úrazů či na školení kompenzačních a léčebných cvičení.

Zdroj informací: bohemiafyzio.cz

MUDr. Martina Juhaňáková je rehabilitační lékařka a zastává post přednosty Pracoviště klinické rehabilitace v IKEMu.

Zdroj informací: ikem.cz

————————————————

Skrytá tajemství keto diety je další publikací kardiochirurga Stevena Gundry, jež vám odhalí fungování ketonů a jejich vliv na lidské tělo. Tyto poznatky mohou být jednou z nových cest směrem ke zdravému životnímu stylu a dlouhověkosti.

Další kniha doktora Gundryho odhaluje nový a neuvěřitelný paradox související s ketony a jejich vlivem na snižování tělesné váhy, zdraví a dlouhověkost. Jeho výzkum ukázal, že ketony nejsou nějakým zvláštním zdrojem zázračného buněčného paliva.

Spíše fungují jako životně důležité signalizační molekuly, které dávají mitochondriím povel, aby se pustily do práce a začaly spalovat kalorie. Nejnovější výzkumy však ukazují, že úloha mitochondrií zahrnuje mnohem víc než jen tvorbu energie. Mají nepostradatelný vliv nejen na přežití, ale také na dlouhověkost.

Abyste skutečně pochopili, jak mitochondrie fungují, musíte zapomenout na vše, co jste si mysleli, že víte o ketonech. Až pochopíte, jak mitochondrie ovlivňují váš metabolismus, už si nebudete muset dělat starosti kvůli procentům tuku, proporcím makroživin, kaloriím ani dalším měrným jednotkám. Nový pohled na mitochondrie otevírá zdravou cestu pro lidi, kteří by chtěli ketogenní dietu vyzkoušet, ale nedokázali se vyrovnat s podmínkou konzumace spousty tuků – chcete-li využít příznivého vlivu ketonů, nemusíte jíst obrovské množství nasycených tuků.

Skrytá tajemství keto diety

Revoluční poznatky – více benefitů bez strádání
Autor: Steven Gundry
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-3900-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Skrytá tajemství keto diety vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Steven R. Gundry, MD, je ředitelem Mezinárodního institutu srdce a plic v Palm Springs v Kalifornii a zakladatelem a ředitelem Centra restorativní medicíny v Santa Barbaře. Přestože byl uznávaným kardiochirurgem, profesorem a vedoucím katedry kardiochirurgie a hrudní chirurgie na Lékařské fakultě v Loma Lindě, rozhodl se změnit profesní dráhu a zaměřil se na léčbu moderních nemocí prostřednictvím výživy.
Je autorem bestsellerů The Plant Paradox (Skryté nebezpečí zdravých potravin), The Plant Paradox Cookbook, The Plant Paradox Quick and Easy, Dr. Gundry‘s Diet Evolution a The Longevity Paradox (Skryté tajemství dlouhověkosti) a také více než tří stovek článků zveřejněných v odborných lékařských publikacích. Doktor Gundry žije se svou ženou Penny a jejich psy v Palm Springs a Montecito v Kalifornii.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokonalá paměť
Jak si zapamatovat úplně cokoliv

Pok, Jakub - Poková, Lucie

Grada, 2023

zobrazit info o knizeŽijte podle své DNA
Odhalte tajemství vlastních genů a zpomalte stárnutí

Khan, Kashif

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeRozvíjejte naplno mozek svého dítěte
12 revolučních strategií, jak kultivovat zrající duši vašeho dítěte a pomáhat růstu jeho EQ

Payne Bryson, Tina - Siegel, Daniel J.

Portál, 2023

zobrazit info o knizeCvičení kdykoli a kdekoli
Jak cvičit při bolestech zad, páteře a kloubů

Charvát, Robert - Juhaňáková, Martina

Triton, 2023

zobrazit info o knizeSkrytá tajemství keto diety
Revoluční poznatky – více benefitů bez strádání

Gundry, Steven R.

Grada, 2023

Napsat komentář