Špioni KGB na vrchních postech CIA

krtek uvodni(1)
Dnes pro vás máme opravdovou lahůdku. Máte-li zálibu ve špionážních příbězích, určitě si přijdete na své. Robert Baer, jeden z nejlepších agentů v historii CIA, píše o odhalení tří prominentních špionů KGB.

Dosud nevyprávěný, vášně vzbuzující investigativní příběh o honu na krtka KGB zahrabaného v nejvyšších patrech CIA.
Za soumraku studené války a po jejím skončení odhalila CIA ve spolupráci s FBI tři prominentní špiony KGB působící v ruských operacích amerických zpravodajských služeb: Roberta Hanssena, Aldricha Amese a Edwarda Lee Howarda. Dlouho se však šířily spekulace o dalším krtkovi, který mohl způsobit mnohem vetší škody. Tři nejlepší lovkyně špionů CIA, ženy, které zasvětily svůj život kontrarozvědce, byly pověřeny vyšetřováním, jehož cílem bylo zjistit, zda v řadách CIA neškodí další dvojitý agent. Závěr, k němuž dospěly, by od základu otřásl americkými zpravodajskými službami a měl by devastující důsledky na všechny země, s nimiž Amerika sdílela tajné informace, včetně Velké Británie. Jejich šokující odhalení by vysvětlovalo, proč byl Západ slepý vůči jedné z největších politických změn v moderní historii k vzestupu Putina. Čtvrtý neznámý špion měl podle výsledku šetření na svědomí nejen „oslepení“ Spojených států na území Ruska, ale v důsledku také pomohl Putinovi nepozorovaně vzkřísit KGB a převzít moc.
Tato kniha je napínavým příběhem o vyšetřování jednoho z největších špionážních případů a zabývá se také jednou z nejdůležitějších otázek národní bezpečnosti naší doby.

Hon na krtka KGB ve vedení CIA

aneb proč USA zaspaly vzestup Putina
Autor: Robert Baer
Přeložil: Marek Nový

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 168×238 mm
ISBN: 978-80-271-2426-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hon na krtka KGB ve vedení CIA vydalo nakladatelství Cosmopolis.

O autorovi

Robert Baer byl jedním z nejúspěšnějších agentů v historii CIA. V průběhu několika desítek let působil na různých místech na světě od Iráku po Dillí a za celoživotní práci obdržel od CIA medaili za zásluhy. V současnosti je analytikem CNN v oblasti zpravodajských služeb a bezpečnosti. Baer je autorem několika bestsellerů podle deníku New York Times. Jeho poslední kniha The Perfect Kill: 21 Laws of Assassins (2014) je osobní historií moderních politických vražd. Kniha See No Evil (2003) vypráví o Baerově kariéře špičkového operativce CIA a stala se námětem uznávaného filmu Syriana, který vynesl Georgi Clooneymu Oscara za ztvárnění postavy samotného Baera. Baer pravidelně přispívá do deníků a časopisů, jako jsou TIME, Vanity Fair, The Wall Street Journal a The Washington Post.

Zdroj informací: Cosmopolis


cosmopolis_logoNakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHon na krtka KGB ve vedení CIA
aneb Proč USA zaspaly vzestup Putina

Baer, Robert

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář