Metodika pohybu na lyžích v horských terénech

Skialpinismus 1
Stanislav Melek se dlouhodobě věnuje propagaci skialpinismu, a proto se rozhodl připravit kompletní příručku vycházející z osobních zkušeností a poznatků. Její součástí jsou kromě metodiky a popisu pohybových aktivit i stovky krásných fotografií.

Metodika pohybu na lyžích v horských terénech.
Praktická příručka pro začínající i pokročilé skialpinisty.
Původní komplexní metodická publikace, vytvořená na základě dlouholetých autorových poznatků a zkušeností, podpořená odbornou italskou metodikou Clubu Alpino Italiano, doplněná o více než 400 fotografií. Obsahuje detailní popis pohybových aktivit, znázorněných i rozfázovanými fotografiemi, detailní poznatky o lavinách, rady, jak se jim vyhnout, informace o rizikových odtrhových zónách a mnoho dalšího. Autor vás také seznámí s moderními navigačními přístroji a jejich efektivním využitím při přípravě a plánování túr. Kniha poskytuje erudovaný vhled do problematiky extrémních sjezdů a realizace túr v našich horách i na ledovcích.

Ukázka z knihy

Používání lyží v horách je proto věc úplně přirozená  a samozřejmá. Je to činnost velice různorodá, zajímavá, přinášející množství poznatků a informací o životě jako celku, nefalšované dlouhodobé osobní nasazení  vyznavačů sportovního pohybu se stálým respektováním reálného rizika, a vzdor tomu činnost pořád aktuální též pro mladší generace. (str. 12)

Skialpinismus

horské lyžování,
Autor: Stanislav Melek
Přeložil: Uhrin, Ivan

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-7565-556-1
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Skialpinismus vydalo nakladatelství Jota. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorovi

Stanislav Melek (* 1948) je dlouholetým aktivním propagátorem skialpinismu na Slovensku i v zahraničí a organizátorem prvních závodů ve skialpinismu (1977). Osmnáct let organizoval závody na Ďumbieru i na jiných místech (Malá a Velká Fatra, Žiarská dolina, Skialpmaraton Donovaly – Čertovica). Je instruktorem horolezectví a skialpinismu (HS JAMES a Encián) a autorem první metodiky pro skialpinisty. Od roku 1970 dodnes realizuje horolezecké výstupy a extrémní sjezdy ve Vysokých Tatrách, skialpinistické přechody sedly Vysokých a Západních Tater. Od roku 1978 organizuje skialpinistické túry v Alpách. Zúčastnil se expedic na Kavkaz (1985), Pamir, Zápaní Ťan-Šan do Nepálu.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkialpinismus
horské lyžování

Melek, Stanislav

Jota, 2019

Napsat komentář