Vybudujte si domov snů

domov-cteni-kreslo
Jak si zařídit svůj domov snů a zároveň se nezničit jeho údržbou? Je možné mít nádherný domov, a přitom se neutahat k smrti uklízením večer po práci? Na to odpovídají dnes představované knihy.

Česká interiérová designérka Jana Pěkná představuje knihu tipů a triků bytových designérů. Ukáže vám, jak krok za krokem vytvořit domov, jenž bude odpovídat jak vaším snovým představám, tak vašim estetickým nárokům.

Jak si zařídit domov

Váš průvodce na cestě k vysněnému interiéru

Autorka: Jana Pěkná

Počet stran: 192
Vazba: flexi
Formát: 195×240 mm
ISBN: 978-80-271-0753-7
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Jak si zařídit domov vydalo nakladatelství Grada.

Taky si rádi prohlížíte časopisy o bydlení a chcete to mít stejně krásné u vás doma? Toužíte vytvořit pro sebe a svou rodinu opravdový domov, ale vůbec nevíte, jak na to? V této knize získáte návod, jak postupovat krok za krokem, aby byl výsledek podle vašich představ.
Naučte se používat postupy a triky bytových designérů, díky nimž všechno ladí a skvěle vypadá, ale také dobře slouží, funguje a dělá vám každý den radost. V této praktické knize nenajdete žádnou nudnou teorii. Je plná akčních kroků, cvičení a pracovních listů, které vás dovedou k vysněnému bydlení. A navíc – bude vás to bavit!
Dozvíte se:

  • čím začít
  • jak najít svůj osobní styl
  • jak vybrat a sladit barvy a materiály
  • jak využít to, co už máte k dispozici
  • jak ideálně rozmístit nábytek

a mnoho dalších rad, tipů a triků.

Ukázka z knihy

Pokud jste se někdy pokoušeli zařídit si nové bydlení, možná se poznáte v příběhu slečny, která se právě přestěhovala do nového bytu. Říkejme jí třeba Tereza. Byt si chce zařídit útulně a chce si ho vkusně vybavit. Čím začne? Projde si spousty katalogů a webových stránek. Hledá inspiraci v časopisech. Obejde řadu obchodů a navštíví i nějaké ty veletrhy. Někdy se v tom ztrácí, protože nabídka je opravdu veliká a jí se toho hodně líbí. Nakonec si ale vybere sedačku, která jí padla do oka. A má štěstí, že se vejde do jejího obývacího pokoje a že se vešla i do dveří, když ji přivezli. A je docela pohodlná.

Pokud vás tato kniha zaujala, můžete si přečíst náš článek s delší verzí této ukázky.

O autorce

Jana Pěkná je interiérová designérka a zakladatelka Online školy bytového designu, kde pomáhá interiérovým nadšencům proniknout do tajů tohoto krásného oboru a splnit si sen, zatouží-li po kariéře interiérového designéra.
Než se stala interiérovou designérkou, zařizovala si několik bytů jako naprostý laik, a tak dobře ví, jaký rozdíl to může být, když se vyznáte v oboru a ovládáte tajné tipy a triky. Proto pro vás napsala tuto knížku.
Pokud se nevěnuje práci a interiérům (což nebývá moc často), najdete ji pravděpodobně v její útulné, tmavomodře vymalované ložnici, jak čte fantasy knížku nebo jak sleduje film s manželem a dvěma dcerami v pohodlí tmavě zeleného obývacího pokoje. A jestli není doma, bude na procházce v lese.

Zdroj: grada.cz

————————————————

Kniha Skvělá domácnost od americké lifestylové hvězdy Marthy Stewartové vám ukáže, jak dobře a efektivně spravovat vaši domácnost. Tato kniha předkládá překvapivě inovativní návody, jak se vypořádat s úkoly zdánlivě jednoduchými, jako je třeba prostření stolu, ale zároveň vás také připraví na náročnější výzvy jako čalounění křesla.

Skvělá domácnost

Jak zvládnout (téměř) cokoliv

Autorka: Martha Stewartová
Přeložily: Pavla Němečková a Michaela Ženatá

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 205×230 mm
ISBN: 978-80-7413-401-2
Doporučená cena: 649 Kč

Knihu Skvělá domácnost vydalo nakladatelství Zoner Press.

„Stále teď slýcháme, že jsme příliš zaneprázdnění učit se něco nového – že do svého rozvrhu nedokážeme napasovat lekci zahradničení, šití nebo seminář malování. S tím důrazně nesouhlasím! Položte telefon a vezměte si pletací jehlice, zahradnickou lopatku nebo dokonce šroubovák – a vyrábějte, pěstujte, opravujte. Budete rádi, že jste to udělali.“
Martha Stewartová je americká odbornice na organizování, oslavy, úklid, dekorace a spoustu dalších užitečných dovedností. Ať už jde o prostření stolu, vyřezávání dýně nebo opravu kapajícího kohoutku, v této knize najdete prověřené a Marthou vyzkoušené návody, jak se poprat s častými problémy a zvládnout základní domácí práce, které by měl každý znát. Dozvíte se také, jak řešit nepříliš časté záležitosti, jako je přečalounění křesla či správná péče o kočku. Díky stovce odborných rad a užitečných tipů vám tento manuál ukáže, jak zvládnout (téměř) cokoliv – s Martinou pomocí.
V knize najdete například rady a tipy ohledně pronesení přípitku, výroby houpačky, zvětšení šatny, založení ohniště, pletení šály, uspořádání dětské párty, věšení obrazů, odstranění skvrn, oslavy Vánoc, výměny dveřní koule, přípravy sýrového talíře, stlaní postele, tréninku mazlíčků, výběru velikosti koberce, pěstování pokojovek a mnohem více.

Ukázka z knihy

Screenshot 2020-01-25 at 20.23.14Prolistujte si celou ukázkou!

O autorce

Martha Stewart (*1941) je americká mediální magnátka, která se proslavila především svým televizním pořadem Martha Steward Living a stejnojmenným magazínem. Napsala také několik knih o vaření, výzdobě domu, organizaci života a obecně životním stylu.

Zdroj: biography.com

————————————————

Milujete svůj domov? Nebo často naříkáte nad tím, kolik času vám rutinní péče o něj zabere a jak nudná to je práce? Autorky knihy Zamilujte si svůj domov se vás pokusí přesvědčit, že každodenní úkoly na údržbu bytu mohou být radostné a naopak vás mohou s vaším domovem ještě více sblížit.

Zamilujte si svůj domov

Autorky: Michaela Kramolišová a Markéta Popovičová

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-2086-4
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Zamilujte si svůj domov vydalo nakladatelství Grada.

Umýt, vyprat, vyžehlit, pofoukat, pohladit, pomazlit, uklidit, utřít, zamést, vyzvednout, zalepit, uvařit, nezapomenout… Tisíc úkolů. Každý den. Ráno vstát, a večer padnout únavou. Je tohle domov? Má to vůbec nějaký smysl dělat něco, co skoro nikdo nevidí a málokdo to ocení? Anebo je to jinak? Co když je právě tohle nakonec možná ten nejdůležitější čas ve vašem životě? Čas, kdy můžete naplno využít svoji kreativitu, jedinečnost a svůj potenciál?

Na stránkách této knížky najdete inspiraci i povzbuzení k tvoření vlastního domova. Naučíte se, jak běžné denní povinnosti změnit v každodenní radost. Najdete tu jednoduché rady a návody, které vám pomohou vnést do vašeho domova rytmus a řád a vytvořit z něj místo, které budete opravdu milovat. Nepotřebujete vůbec nic. Jen vlastní odvahu. Zkuste to a přesvědčte se, že tvořit domov stojí za to!

Ukázka z knihy

Musíme říct, že své domovy máme opravdu rády. Musíme ale také upřímně dodat, že tomu tak rozhodně nebylo vždycky. K chvíli, kdy jsme si uvědomily, že péče o naše domovy je pro nás každodenní radostí, vedla poměrně dlouhá cesta. Když jsme přemýšlely, jak dlouhá ta cesta vlastně byla, zjistily jsme, že se musíme vrátit úplně na začátek. Právě tam to totiž všechno začalo. Pojďte se teď spolu s námi na chvíli vrátit v čase. O více než třicet let zpátky. Zpátky do našeho dětství.
Příběh našeho dětství je společný z jednoho prostého důvodu. Jsme sestry, a tak není vůbec ku podivu, že jsme společně strávily celé dětství v jednom pokoji. V pokoji, kde vládl pořádný chaos a nepořádek. Na rozdíl od zbytku našeho tehdejšího domova, který jsme samozřejmě neměly na starost my dvě, ale naši rodiče, kteří dodávali nám i našemu domovu jistotu a řád. Naše máma mu pak dodávala i to ostatní, co si obvykle pod slovem domov představíte.

Přečtěte si delší verzi ukázky z této knihy v našem speciálním článku.

O autorkách

Máme za to, že tvořit domov má obrovský smysl i přesah do nejrůznějších oblastí našeho života, protože domov je v podstatě takový náš mikrosvět, který odráží to, čím žijeme a kým jsme. Pomáháme ženám, pro které se jejich vlastní domov stal místem stresu a nikdy nekončících povinností, vytvořit takový domov, který budou milovat.

Zdroj: mamami.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Autorem úvodního obrázku je mi hoo ze serveru flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZamilujte si svůj domov

Kramolišová, Michaela - Popovičová, Markéta

Grada, 2019

zobrazit info o knizeSkvělá domácnost

Stewartová, Martha

Zoner Press, 2019

zobrazit info o knizeJak si zařídit domov
Váš průvodce na cestě k vysněnému interiéru

Pěkná, Jana

Grada, 2019

Napsat komentář