Zasoutěžte si o pozoruhodné příběhy ředitele zoo

zoopisnik-miroslava-bobka-perex
Miroslav Bobek je ředitelem Zoo Praha už od roku 2010 a za tu dobu zde mnohé prožil, stál u zrodu nových projektů a také podnikal cesty do pouští a pralesů celého světa. Vydejte si s ním i vy poznat živočišné druhy chované v zajetí i žijící v divočině.

Cesta mezi pavilony i zarostlou džunglí

zoopisnik-miroslava-bobka-ukazka-1Zoopisník ředitele Zoo Praha obsahuje přes sedmdesát kapitol, ve kterých vás autor seznámí s mnoha pozoruhodnými zvířaty a lidmi. Poznáte zákulisí pražské zoologické zahrady a seznámíte se s dobrodružným světem pouští a pralesů. Více i méně vážná témata, která autor podává neotřelou a odlehčenou formou, zakončují překvapivé pointy a poprvé je doplňují zcela unikátní fotografie.

Víte, kudy cestují kvakoši? Jak to bylo s lanovkou v pražské zoo? Kdo založil muzeum bobků? Kdy se slaví Světový den luskounů? Jak se daří pražským koním Převalského v Mongolsku? Který živočich je nejrychlejší? Kudy v Kamerunu jezdí Toulavý autobus? Kolik má Zoo Praha zvířecích obyvatel? To všechno a mnohem víc se dozvíte, když si přečtete nový Zoopisník Miroslava Bobka.

 

Zoopisník Miroslava Bobka

Zápisky ředitele pražské zoo

Autor: Miroslav Bobek

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 288
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-271-0739-1

Přečtěte si více o knize Zoopisník Miroslava Bobka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Ukázka z knihy

zoopisnik-miroslava-bobka-ukazka-2Za okamžik nám průvodci ukázali, že můžeme jít. Ušli jsme jen pár metrů a dál jsme pokračovali přikrčení. Z porostu za mohutným padlým kmenem, zpoza příkrovu větví, lián a kořenů, se ozývaly zvuky vydávané gorilí skupinou. Stopař šeptem znovu připomněl, že tyto gorily ještě nejsou úplně přivyklé na přítomnost lidí, a pokynul mi, ať si lehnu. A tehdy jsem za padlým kmenem rozpoznal vyčnívající gorilí nohu. V příšerných světelných podmínkách jsem se na ni pokusil zaostřit teleobjektiv a několikrát jsem exponoval. Nato stopař zamlaskal a udeřil se do prsou. V tom okamžiku dosud skrytý gorilí samec sklonil hlavu k zemi, vykoukl zpoza kmene a zvědavě, skoro bych řekl až pátravě, se na mě podíval! Hleděli jsme si krátce do očí a pak jsem udělal ten jediný, velmi špatný snímek.
Ano, je to nepoužitelná fotografie, ale zachycuje jeden z mých nejsilnějších zážitků s gorilami. (str. 16)

 

O autorovi

Miroslav Bobek (*1967) vystudoval zoologii na Karlově univerzitě v Praze. V Českém rozhlase, kde pracoval téměř dvacet let, připravil mj. projekty Africká a Nová odysea, při kterých byla sledována migrace čápů černých, a „trochu jinou reality show“ Odhalení s gorilami. V roce 2010 se stal ředitelem Zoo Praha, kde se během jeho dosavadního působení podařila řada výjimečných odchovů a otevření nových expozic, např. Údolí slonů nebo Velemlokária. Prosadil rovněž letecké transporty koní Převalského do Mongolska, za něž od mongolského prezidenta obdržel medaili Přátelství. Zoopisník Miroslava Bobka je čtvrtým výborem jeho sloupků, které týden co týden píše již více než osm let.
(Zdroj informací: nakladatelství Grada)

 

Vyhrajte knihu Zoopisník Miroslava Bobka

Během působení Miroslava Bobka na postu ředitele Zoo Praha se zde podařilo mnoho výjimečných odchovů, otevřelo se několik nových expozic a on sám také uskutečnil několik dobrodružných výprav za zvířaty do jejich přirozeného prostředí. Více i méně vážná témata a pozoruhodné informace ze zákulisí zoologické zahrady si můžete pravidelně číst v jeho sloupcích a nyní také v knize, která nabízí více než sedmdesát kapitol, které navíc doplňují zcela unikátní fotografie.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zoopisník Miroslava Bobka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zoopisník Miroslava Bobka
probíhá od 25. května do 7. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Zoopisník Miroslava Bobka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZoopisník Miroslava Bobka
Zápisky ředitele pražské zoo

Bobek, Miroslav

Grada, 2018

Napsat komentář