Kdo zavraždil středoškolačku?

Divka na snehu
Když se najde tělo zavražděné středoškolačky, obyvatelé malého města tuto tragédii prožívají každý po svém. A každý z nich také skrývá určité tajemství.

V coloradském městečku je nalezena zavražděná středoškolačka. Tamní obyvatelé jsou otřeseni a atmosféru plnou strachu a podezření prožívají každý po svém – dospívající Cameron, jenž byl mrtvou dívkou posedlý, spolužačka Jade, která ji nenáviděla, a vyšetřující policista Russ, přítel Cameronova ztraceného otce. Všichni tři se navíc musejí vypořádat s vlastním životem a démony, kteří je sužují. Každý z nich totiž skrývá nějaké tajemství. Kým člověk je, když se nikdo nedívá?

 

Dívka na sněhu

Žádná smrt není nevinná
Autorka: Danya Kukafka
Přeložila: Alžběta Franková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-259-0797-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dívka na sněhu vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

Cameron měl na světě jediného opravdového přítele – Ronnieho nepočítal. Ne, jeho jediným skutečným přítelem byl údržbář, který na základce sloužil noční.
Když si Cameron hrál na Sochy noci, bloumal hřbitovními ulicemi. Všude ticho, jako by jejich městečko bylo ostrovem uprostřed nezmapovatelného oceánu.
Líbilo se mu, jak se údržbář v montérkách hrbil pod pouliční lampou vlevo za budovou školy. Každou celou hodinu tam chodil kouřit. Cameron si říkal, že to musí být fajn, vědět, že na člověka čeká útěcha – jen ještě vydržet tolik a tolik minut.
Cameron s údržbářem se dorozumívali vlastním tajným jazykem.
Když bylo Cameronovi zrovna dobře, kývl na něj z protější strany Elm Street jednou. Údržbář pak vždycky kývl zpátky. A  když byl zrovna Zamotaný, nekývl vůbec – jen tam tak postával, těžký uvnitř vlastního těla. Údržbář pochopil a sundal nohu, kterou se předtím jako frajer z  nějakého starého filmu opíral o  zeď za sebou. Vytřepal si dlouhé, mohutné končetiny a pokrčil rameny, jako by se ptal: Tak?(str. 125)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Od znepokojivé první věty po omračující závěr je Dívka na sněhu thriller, který má perfektní spád a mistrně vystavěnou zápletku.

Paula Hawkinsová

Skvělé postavy, tajemství skryté uvnitř tajemství a tempo, které vás uchvátí. Vřele doporučuji.

Lee Child

Danya Kukafka

Danya Kukafka je absolventkou Gallatinské školy individualizované studie na Newyorské univerzitě. Pracuje jako asistentka redakce v Riverhead Books. Dívka na sněhu je její první román.

Informace byly čerpány ze stránek autorky.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a.s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka na sněhu

Kukafka, Danya

Plus, 2018

Napsat komentář