Získejte případ vraha převlečeného za sovu

Sova-perex
Zkušený detektiv Holger Munch s kolegyní Miou Krügerovou stojí před novým vyšetřováním. Je jim přidělen případ vraždy mladé dívky, která byla nalezena v lese kousek od Osla. Okolnosti jsou však více než podivné. Přesvědčte se sami.

Sova symbolizuje smrt

Druhý detektivní případ od autora bestselleru V lese visí anděl.

V lese kousek od Osla je v podivném hnízdě ze sovího peří nalezeno tělo sedmnáctileté dívky, jež se před tím ztratila z domova pro problémovou mládež. Případem se začne zabývat zkušený detektiv Holger Munch se svým týmem. Vyšetřování pro nedostatek stop začíná váznout na mrtvém bodě, ale pak IT odborníkovi z oddělení vražd záhadný hacker pošle nahrávku, jež odhalí znepokojivé podrobnosti o osudu zabité dívky; ve filmu se na okraji mihne silueta vraha převlečeného za sovu, nočního dravce symbolizujícího smrt… A pátrání se roztočí na plné obrátky.

Sova opět přináší promyšlenou, napínavou zápletku a proniká hluboko pod povrch lidské mysli stejně jako první Bjorkův román V lese visí anděl. Zároveň se v ní noříme hlouběji do soukromí detektivů Holgera Muncha a Mii Krügerové, které si díky veleúspěšnému prvnímu dílu řady již oblíbili čtenáři v řadě zemí. Spolu s tím, jak se snaží co nejrychleji rozlousknout zapeklitý případ a zastavit brutálního vraha, se oba vyšetřovatelé musí porovnat i s řadou výzev, které před ně staví jejich osobní životy.

 

Sova

Autor: Samuel Bjork

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Eva Dohnálková
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-259-0560-9

Přečtěte si více o knize Sova, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Přeskočil potok a zaslechl, jak před ním v křoví cosi zašustilo. Zarazil se. Zvedl fotoaparát a připravil se. Že by jezevec? Že by skutečně spatřil jezevce? To světloplaché zvíře, které vůbec není tak rozšířené, jak se mnozí domnívají? Vydal se směrem, odkud zvuky přicházely, a za okamžik stanul na malé mýtině, ale ke svému zklamání už nezahlédl nic. Dobrá fotografie jezevce mu na blogu ještě chyběla a byla by z toho i pěkná historka, tři včelníky a jezevec, prostě dokonalý sobotní výlet.
Uprostřed mýtiny cosi leželo.
Promodralé nahé tělo.
Dívka.
Náctiletá?
Tom Petterson sebou trhl, až mu fotoaparát vyklouzl z ruky. Ani si nevšiml, že ho upustil před sebe do vřesu.
Na mýtině leží mrtvá dívka.
Peří?
Panebože.
V lese leží mrtvá mladá dívka.
Kolem ní peří.
S bílou lilií v ústech.
Tom Petterson se otočil a bez dechu se prodral hustou vegetací na cestičku, seběhl k autu a vytočil tísňovou linku 112. (str. 16–17)

 

O autorovi

Pod pseudonymem Samuel Bjork se skrývá úspěšný norský spisovatel, dramatik, zpěvák a textař Frode Sander Oien (*1969). Svou první divadelní hru napsal v jedenadvaceti letech, od té doby vedle dalších her vydal dva vysoce hodnocené romány: Pepsi Love (2001) a Speed k snídani (2009), natočil šest hudebních alb, věnuje se také výtvarnému umění a překládá Shakespeara. Jeho první detektivka V lese visí anděl (2013, č. 2015) se hned po vydání stala hitem v celé Skandinávii. Následně tento vrstevnatý a propracovaný detektivní román, v němž uvádí na scénu dvojici detektivů Holgera Muncha a Miu Krügerovou, vyvolal obrovskou vlnu mezinárodního zájmu. Překládá se do pětadvaceti světových jazyků, včetně hebrejštiny či japonštiny. A všude tam, kde zatím vyšel, ho čtenáři uvítali s nadšením. V Nizozemsku byl rozebrán už v předprodeji a psalo se o něm jako o thrilleru roku, přes tři týdny se držel v žebříčku nejprodávanějších knih podle německého Der Spiegelu, velký úspěch slavil ve španělském vydání a s nadšením byl přijat i čtenáři u nás. Sova, druhý detektivní případ, který Holger s Miou vyšetřují, je právě tak strhující, jako V lese visí anděl a potvrzuje, že Samuel Bjork zdaleka není u konce s dechem.
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu Sova

Když je v lese nedaleko Osla nalezeno tělo zavražděné sedmnáctileté dívky, okamžitě se případu ujímají Holger Munch s Miou Krügerovou. První z podivných okolností, která je překvapí, je způsob, jakým je naaranžováno místo činu. Oběť je totiž uložena v jakémsi hnízdě ze sovího peří. A tím spojitosti s nočním dravcem nekončí, o čemž je přesvědčí video od hackera, jehož totožnost policisté prozatím neznají. Fascinují snad vraha sovy, které jsou považovány za symbol smrti? A podaří se Munchovi s Krügerovou zastavit tohoto brutálního pachatele včas? To se dozvíte v promyšleném a napínavém thrilleru norského autora Samuela Bjorka.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sova vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sova
probíhá od 8. do 21. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Sova

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSova

Bjork, Samuel

Plus, 2016

Napsat komentář