O vášních jednoho neurochirurga

Chaluparuv_druhy_dech_nahledovy
Skutečně koza nerozumí petrželi? A může být doktor chalupářem? Díky prvnímu dílu knihy Miroslava Kaly víme, že ano. Jeho pokračování čtenářům bohatě servíruje to, co si na něm zamilovali, a ještě mnohem více. Tak vzhůru na chalupu!

Chalupaření je vášeň, tvrdil lékař Miroslav Kala již před šesti lety, kdy vydal svoji knihu Jak jsem se stal chalupářem. Zůstal svým vášním věrný, kromě chalupy a medicíny je to i psaní, a proto nyní můžeme otevřít stránky volného pokračování.

Chalupářův druhý dech

Autor: Miroslav Kala
Ilustroval: Miroslav Barták

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 110×190 mm
ISBN: 978-80-7492-239-8
Doporučená cena: 180 Kč

Knihu Chalupářův druhý dech vydalo nakladatelství Galén.

 

Ukázka z knihy

Chaluparuv_druhy_dech_ukazka

Podaroval jsem i jiné sousedy. Jen ať vidí, s kým mají tu čest dýchat svěží venkovský vzduch!
»Já čtu enem dedektyfky,« obracel knížku rozpačitě v mozolnatých rukách zdobených černými nehty jeden z nich. Za cenu pomačkání stránek se mu podařilo knížku prolistovat, a když nenašel nic, co by svědčilo o krvavém mordu, odložil ji na hromadu polen a bez poděkování i bez pozdravu si šel zase po svém.
»Co to je?« potěžkal knihu další ze sousedů. »Tím já topím,« soustředěně prohlédl pevnost vazby, protože na základě letitých zkušeností dobře věděl, že svázané listy nechtějí hořet, a tudíž je třeba knihu při rozdělávání ohně rozškubat. Marně jsem očekával přátelské poplácání po rameně.
»Mařo!« zařval bez varování směrem k mému obličeji, takže jsem ucítil mocný proud vzduchu parfémovaný rumem. U chalupy vrzla branka. Přišla Mařa s náručí natrhaných kopřiv, beze slova chňapla knihu a aniž na ni pohlédla, položila si ji navrch na kopřivy. Pak šla svůj náklad někam odklidit. Nepůsobila dojmem, že by si šla číst. Mařa nečetla. Nikdy. Nic. (str. 9)

 

O autorovi

doc. MUDr. Miroslav Kala, CSc. (* 1958) je absolventem Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (1983), docentem pro obor neurochirurgie, v letech 1983-2008 pracoval na Neurochirurgické klinice LF UP a FN v Olomouci a od roku 2009 jako vedoucí lékař Hospicu na sv. Kopečku. Napsal několik odborných monografií Hnisavé záněty mozku (1997), Maligní nádory mozku dospělého věku (1999), Hydrocefalus (2005) a spoluautor monografie Lumbální punkce a mozkomíšní mok (2008), za které získal řadu ocenění. Napsal rovněž několik populárně vědeckých publikací: Jak pracuje a o čem přemýšlí neurochirurg (1998), Třinácté komnaty aneb Zázraky a náhody ve zdraví a nemoci (1999), Nemocnice aneb Rukověť zvídavého pacienta (2000) a Jak jsem se stal chalupářem (2010). Od roku 2001 publikuje i pohádkové knihy: Povídky do batohu aneb Aby děti nožky nebolely (2001), O Františkovi a jeho pohádkových přátelích (2002), Školák Kuba a děda Stýblo (2004) a Anička z 2. B, pidimráz Pidonius a jak to vidí učitel Fousek? (2014).

Zdroj informací: nakladatelství Galén


Nakladatelství Galén vzniklo v roce 1993 se záměrem profilovat se jako odborný nakladatelský dům v oblasti medicíny. Během téměř dvacetiletého fungování bylo vydáno více než 500 publikací, ediční záměr se navíc rozšířil i do jiných oblastí. Díky kvalitě své produkce se Galén stal partnerem Karlovy univerzity pro řadu koedičních titulů, získal mnohá ocenění svých publikací a vytvořil oceňovanou standardní autorsko-redakčně-polygrafickou kvalitu jednotlivých publikací.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChalupářův druhý dech

Kala, Miroslav

Galén, 2016

Napsat komentář