Napínavě s kriminální zápletkou

black-and-white-crime-1-1115700-m
V každém z nás se skrývá kousek anděla a bohužel také kousek bestie.  Možná právě to je důvodem velké čtenářské obliby detektivek – fandíme vyšetřovatelům a vzrušují nás skutky pachatele. Představujeme vám několik nejnovějších detektivek.

Propadli jste kouzlu audioknih a posloucháte je ve volném čase či třeba v autě cestou do práce? Pak si nenechte ujít audioknihu Příběh kriminálního radyznámý román Ladislava Fukse převedený do zvukové podoby. Předčítá jej Jan Hartl. Poslechněte si ukázku!

Příběh kriminálního rady [Audio na CD]

Autor: Ladislav Fuks

ISBN: 8590236076624
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Příběh kriminálního rady vydalo nakladatelství Radioservis.

Když se řekne kriminální rada, všem se jistě vybaví tvář dobromyslného, kulaťoučkého rady Vacátka. Kriminální rada Heumann je však z úplně jiného těsta – přísný, rezervovaný muž s myšlením chladnějším a racionálnějším, než bychom očekávali u kdejakého severského detektiva… Kam až vede touha po pomstě a že nic není, jak se na první pohled zdá – o tom vypráví Příběh kriminálního rady.

————————————————

Hledáte napínavou detektivku plnou historických záhad a intrik? Pokud ano, pak jistě oceníte knihu Sedm divů. Napínavá detektivka hledá odpověď na otázku, zda má sedm starověkých divů světa něco společného s těmi novověkými. Autorem knihy je Ben Mezrich.

Sedm divů

Autor: Ben Mezrich
Přeložila: Dana Šimonová

Počet stran: 304
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 150×214 mm
ISBN: 978-80-7252-564-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Sedm divů vydalo nakladatelství Práh.

Když je v podzemní počítačové laboratoři jedné americké univerzity zavražděn samotářský matematik Jeremy Grady, je na jeho bratru Jackovi, aby přišel na to, proč Jeremy musel zemřít. Co znamená odštěpek starobylé slonoviny, nalezený v hrudi mrtvého? A co s tím má společného obrázek, který Jack našel na bratrově flashce a na němž jsou vyobrazeni dva hadi propletení ve dvojité šroubovici? Tisíce mil odtud pátrá botanička Sloane Costaová v temných tunelech pod římským Koloseem po vzácných rostlinných druzích. Najde však něco mnohem podivnějšího: obraz dvou hadů spletených do dvojité šroubovice a segment bronzového hada, který se zdá být součástí něčeho mnohem většího…

————————————————

Na pomezí žánrů detektivky a thrilleru se pohybuje román Spi sladce, jehož autorkou je Rachel Abbottová. Co se skrývá za zmizením Olivie Brookesové?

Spi sladce

Autorka: Rachel Abbottová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3532-3
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Spi sladce vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Nejde o první tragédii, která Olivii v životě potkala. Nyní po dvou letech musí detektiv Tom Douglas v této rodině vyšetřovat znovu, tentokrát je to však Olivia, kdo se pohřešuje. Všechny důkazy nasvědčují, že ještě ráno byla doma. Její auto však stojí v garáži a peněženku má v kabelce na stole v kuchyni. Policie chce vyhlásit pátrání, z jakéhosi důvodu ale ze všech alb, mobilů i počítačů zmizely veškeré rodinné fotografie. A pak se najde krev… Že by Olivii dostihla minulost? Spěte sladce, pokud můžete. Nikdy nevíte, kdo se dívá.

————————————————

Stará židovská pověst vypráví, že v noci se zjevuje loupeživý „Papírový chlapec“. Nikdo si na něj ani nevzpomene, až do chvíle, kdy je před svými žáky a jejich rodiči zastřelen učitel školy ve Stockholmu… Napínavá detektivka s názvem Davidovy hvězdy od známé autorky Kristiny Ohlssonové vás po stopách nelítostného vraha zavede až do Izraele. Pročtěte si ukázku!

Davidovy hvězdy

Autorka: Kristina Ohlssonová
Přeložila: Luisa Robovská

Počet stran: 519
Vazba: vázaná
Formát: 134×205 mm
ISBN: 978-80-7473-293-5
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Davidovy hvězdy vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Fredrika Bergmanová a Alex Recht stojí před jedním ze svých nejtěžších případů. Vrah, jehož pronásledují, se zdá být stejně nelítostný jako efektivní. Když se po únosu dvou židovských chlapců ve Stockholmu nečekaně objeví muž jménem Efraim Kiel, musí šéf Bezpečnostní policie Eden Lundell zapátrat ve své minulosti. Netrvá dlouho a dobře ukryté tajemství se blíží odhalení. Zároveň se také z několika stran objeví zmínka o Papírovém chlapci. Ale kdo to vlastně je? Že by obživl a začal si hledat nové oběti?

————————————————

Kriminální příběh Matčino srdce vypráví o porodní asistentce, která mimo domácích trablů řeší dávný zločin, do kterého byla zapletena její babička. Jak celé toto nesnadné životní období skončí? Autorkou švédského thrilleru je Kateřina Janouchová. 

Matčino srdce

Autorka: Kateřina Janouchová
Přeložila: Lucie Johnová

Počet stran: 363
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-204-3470-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Matčino srdce vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Blíží se jaro a porodní asistentka Cecilie Lundová je na mateřské dovolené s nejmladší dcerkou Ellen. To ale neznamená, že nemá co na práci – péče o pět dětí včetně věčně nespokojeného nemluvněte dává jí i jejímu manželovi pořádně zabrat a únava se začíná projevovat. Snadné to však v tomto období nemají ani její matka a sestry. To nejhorší Cecilii ale teprve čeká. Babičku Sonju srazí auto a řidič z místa činu ujede. Stará dáma leží v bezvědomí v nemocnici a nikdo neví, jestli se ještě probere. Postupně vychází najevo, že byla kdysi zapletena do zločinu, který dlouho zůstal utajen a jehož odhalení by i dnes, po všech těch letech, mohlo někomu nepříjemně zkřížit plány. A tak se Cecilie pouští do pátrání, které ji zavádí do velmi nebezpečných vod.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a spoustu dalších knih.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMatčino srdce

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeDavidovy hvězdy

Ohlssonová, Kristina

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeSpi sladce
Když vás ovládne posedlost…

Abbottová, Rachel

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeSedm divů
Napínavý detektivní příběh plný historických záhad

Mezrich, Ben

Práh, 2015

zobrazit info o knizePříběh kriminálního rady [Audio na CD]

Fuks, Ladislav

Radioservis, 2015

Napsat komentář