Hrajeme si, učíme se

děti
Dnes doporučíme dětské knihy ještě hravější než obvykle. Dají se totiž využít všelijak – na některé například může vaše dítko kreslit, jiná knížka je zase propojená s Legem. A pro školáky máme knihu, která příběhy doplňuje cvičeními a pomáhá tak rodičům vyzrát nad dyslexií.

Pro děti, které se spíše pobaví při hře než v sedě s knihou, připravilo nakladatelství Mladá fronta ve spolupráci se společností LEGO báječnou hračku. Se stavebnicí LEGO friends brickmaster získáte 103 dílků, z kterých zle sestavit všelicos. Nejde však o prostou stavebnici – je doplněna příběhem, který si děti čtou a prožívají dobrodružství společně s hrdiny – s novou kapitolou vždy staví nový model.

LEGO friends brickmaster

Překlad: Jana Kordíková

Počet stran: 47
Vazba: krabice
Formát: 225×275
ISBN:978-80-204-3386-2

Seznamte se s báječným světem LEGO® Friends, sestavte si kostičky a minifigurky a zažijte s nimi vlastní dobrodružství! Stačí se přidat k Mie a Chloe na jejich vzrušující a napínavé cestě za pokladem v městečku Heartlake. Tato stavebnice LEGO® Friends obsahuje 103 dílků a dvě minifigurky, přičemž jedna z nich je k dispozici pouze v této knize! Podle návodu si můžete postavit modely pro každou ze čtyř kapitol dobrodružství – na konci kapitoly vždy stačí stavby rozebrat a můžete pokračovat dál.

––––––––––––––––––––––––

 

Oblékačky jsou velmi populární jako počítačové hry. Především holčičky se na nich učí ovládat počítačovou myš. Tyto papírové mají zase jiné přednosti, tentokrát se děti učí pracovat s papírem, a to se předškolákům vždy hodí. Titul Oblékačky s nálepkami vydalo nakladatelství Fragment a je určen dětem od 5 let.

Oblékačky s nálepkami

Ilustrace: Pulsar Estudio

Počet stran: 16
Vazba: brožovaná
Formát: 210×297
ISBN: 978-80-253-0782-3

 

Holky POZOR! Udělejte si módní přehlídku u vás doma! Užijte si spoustu legrace! Vytvořte si nekonečné množství variant oblečení, kombinujte barvy i tvary a staňte se nejlepší návrhářkou! Co si obléknou tvoje modelky dnes?

 

ukázka_oblékačka

––––––––––––––––––––––––

 

Rodiče předškoláků by mohlo zaujmout leporelo Kreslíme domácí zvířátka z cyklu Nakresli a smaž, které je vyrobeno se záměrem usnadnit dětem první zkušenosti s kreslením zvířátek. Pokud si nevíte rady, jak dítě naučit kreslit třeba králíka, můžete nalézt pomoc právě v této pomůcce. Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Kreslíme domácí zvířátka


Počet stran: 14
Vazba: leporelo
Formát: 215×270
ISBN: 8594155750641

 

Nauč se kreslit nejmilejší zvířátka! Vezmi do ruky přiložený fix, postupuj podle jednoduchého návodu a králíček, pejsek nebo kočička jsou hned na světě! A pozor! Můžeš kreslit rovnou do knížky! Každá kresba se dá velmi lehce smazat hadříkem, takže můžeš zkoušet svoje oblíbené domácí zvířátko tak dlouho, dokud se ti nepovede.

 

Kreslíme domácí zvířátka – Nakresli a smaž

Chcete-li děti naučit kreslit exotická zvířata, podívejte se na tento titul:

––––––––––––––––––––––––

 

V edičním plánu nakladatelství Fragment můžete najít také spoustu knih zaměřených na potřeby dětí s poruchami učení. Některé z těchto titulů jsou již prověřené lety praxe a vycházejí stále v nových vydáních. Jednou z těchto knih je i cvičebnice Dyslexie – Detektivní úlohy pro malé čtenáře. Cílovou skupinou jsou děti od devíti let.

Dyslexie – Detektivní úkoly pro malé čtenáře



Počet stran: 80
Vazba: vázaný blok
Formát: 280×200
ISBN 978-80-253-1278-0

 

Pomozte svým dětem odstranit problémy se čtením novou netradiční metodou.

S naší knížkou se stanou bystrými detektivy, kteří luští záhady skryté v textech a hrají si s písmenky a slovíčky v celé řadě nápaditých cvičení.

Čtenář detektiv si hravě poradí s každým textem!

 

Dyslexie – Detektivní úkoly pro malé čtenáře

 


 

 Máte tip na nějakou hravou knihu, která je zaměřena na rozvoj dětských schopností?

Dejte nám vědět v komentářích!

Tyto a další knihy nejen pro děti můžete vydražit v našich aukcích.

Autorka úvodní fotografie: Nisha A (Creative Commons licence).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLego Friends Brickmaster
Hledání pokladu v městečku Heartlake

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeOblékačky s nálepkami – žlutá

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeKreslíme domácí zvířátka – Nakresli a smaž

Fragment

zobrazit info o knizeDyslexie – Detektivní úkoly pro malé čtenáře

Fragment, 2011

Napsat komentář