Vyhrajte jeden z nejočekávanějších románů roku

Zasnuby-perex
Diamanty jsou symbolem luxusu a bohatství, ale také lásky a pevného manželského pouta, protože jsou velmi často součástí zásnubního prstenu. V příběhu J. Courtney Sullivanové jsou i tím, co spojuje osudy čtyř vztahů. Jak překvapivé bude jejich rozuzlení?

 

Příběh diamantů a nadějí na věčnou lásku

V roce 1947 vytvořila mladá reklamní textařka Mary Frances Geretyová v kampani pro firmu De Beers slogan, který časopis Advertising Age později nazval sloganem století: „Diamanty jsou věčné“.
Životní příběh Mary Frances Geretyové a diamantů jako symbolu zásnub a lásky spojuje osudy čtyř zcela odlišných partnerských vztahů.
Evelyn je za svého manžela provdaná čtyřicet let – čtyři desetiletí uplynula od doby, kdy jí z prstu stáhl její první zásnubní prsten a navlékl místo něj svůj. Delphine zažila obě tváře lásky – vznášení se v překrásných, radostných výšinách svádění i dopad hořké, nenávistné zloby, když je po všem. James je záchranář, který tvrdě pracuje, aby uživil svou milovanou Sheilu a rodinu, a přitom dobře ví, že si Sheila mohla najít někoho lepšího. Kate, spokojeně žijící po boku svého partnera Dana, už zažila všechny možné svatby a zařekla se, že ona se nikdy nevdá. Životy těchto postav se ubírají svými cestami k překvapivému rozuzlení.
Zásnuby jsou bohatý a mnohavrstevnatý román, který překlenuje dvacáté století a zasahuje i do století jednadvacátého. Zachycuje čtyři jedinečné partnerské vztahy a spojuje je příběhem o tom, jak začaly diamanty postupně symbolizovat naše nejhlubší naděje na věčnou lásku.

 

Zásnuby

Autorka: J. Courtney Sullivanová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lenka Adamíková
Počet stran: 512
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7294-955-7

Přečtěte si více o knize Zásnuby, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A rozhodně nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

O tři hodiny později ji probudil budík. Ze všeho nejdřív se podívala na slova, která si zapsala: Diamanty jsou navěky.
Pomyslela si, že je to docela dobré.
Když se nohama dotkla chladné dřevěné podlahy, zaslechla v předsíni Ann, která měla právě namířeno do koupelny. V případě její spolubydlící nebylo na zasnoubení nikdy dost brzy.
Frances rychle posnídala a osprchovala se. Oblékla si hnědé šaty s dlouhými rukávy a ani se neobtěžovala podívat se pro kontrolu do zrcadla. Stejně to pro ni vždy bylo určité zklamání: široké ploché tváře a praštěný úsměv od ucha k uchu. Byla na pár schůzkách s muži, kteří jí říkali, že je hezká, ale ona věděla, jak se věci mají. Tyčila se nad polovinou mladíků v kanceláři. Byla opakem toho, co se od žen v této době a v tomto věku očekávalo: něžné pohlaví mělo být zdrženlivé, tiché a drobné.
Cestou vlakem do města svírala v ruce útržek papíru z minulé noci. Dojela na Washingtonovo náměstí a pospíchala do Ayerovy budovy. Hrozilo, že přijde pozdě. (str. 25)

 

O autorce

JC-SullivanovaJ. Courtney Sullivanová (nar. 1982) je americká autorka bestsellerů Commencement (Začátek, 2009) a Maine (2011), jichž se ve Spojených státech amerických prodalo přes půl milionu výtisků. Časopis Time označil román Maine za nejlepší knihu roku a v deníku The Washington Post získal titul Významná kniha roku 2011. Sullivanová píše i pro The New York Times Book Review, Chicago Tribune, New York Magazine, Elle a další. Žije v newyorském Brooklynu. Román Zásnuby byl jedním z nejočekávanějších knih roku 2013. Filmová práva koupila Reese Witherspoonová a Fox 2000 Pictures.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Zásnuby

Průřez celým stoletím, životem reklamní textařky, čtyřmi vztahy a věčností diamantů najdete v románu z pera úspěšné autorky bestsellerů J. Courtney Sullivanové. Ta si své čtenáře dokáže připoutat nejen zajímavým a bohatým dějem, ale především hravostí a uměním spojit několik příběhů do uceleného děje. Přesvědčte se o tom sami a při té příležitosti odhalte nejen tajemství třpytivých drahých kamenů, ale i známého sloganu, který tvrdí, že „diamanty jsou věčné“.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zásnuby vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zásnuby
probíhá od 24. prosince 2014 do 6. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Zásnuby

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZásnuby

Sullivanová, J. Courtney

Host, 2014

Napsat komentář