Napínavé příběhy pro kluky v akci

knihy-pro-kluky
Máte doma malého chlapce a přemýšlíte, jaká kniha by mu udělala opravdu velkou radost? Stačí nahlédnout do dnešních literárních tipů, inspirace se jistě dostaví. Vybrané knížky totiž rozzáří oči nejednomu klukovi, který rád čte napínavé příběhy.

 

Kniha kombinující prvky povídky a komiksu s názvem Úžasný deník – Tom Gates – Extra speciální (po)choutky od spisovatelky Liz Pichonové zapadne do knihovničky jakéhokoli kluka s trochou raubířství v duši. Publikaci, kterou připravilo nakladatelství Fragment, si užijí všichni, kteří se nebrání skvělému humoru a netradičním zážitkům.

Úžasný deník – Tom Gates – Extra speciální (po)choutky

Autorka: Liz Pichonová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 240
Doporučený věk: 9+

Přečtěte si více o knize Úžasný deník – Tom Gates – Extra speciální (po)choutky.

Napadly haldy sněhu, takže škola bude jeden den zavřená. SUPER! Škoda, že volno musím trávit s krajně otravným Marcusem.
Vykopávky budou slavit zlatou svatbu. Strýček Kevin si myslí, že skvělým dárkem bude rodinný portrét. To je dost daleko od mojí představy o dokonalém dárku. Delii se ten nápad taky nezamlouvá. Pořád je nevrlá, to ale není nic nového.

Ukázka z knihy:

ukazka-z-knihy-uzasny-denik-tom-gates

Další díly série:

––––––––––––––––––––––––

Zavzpomínat na léto a prázdniny mohou především mladší čtenáři (od 7 let), pro něž je kniha Tajemství dědečkova deníku určena. Příběh, v němž jednu z hlavních rolí hraje příroda, napsala česká autorka Martina Boučková a vydalo nakladatelství Host. V ukázce se můžete dozvědět, jak se původně plánované lenošení může rázem změnit v dobrodružství.

Tajemství dědečkova deníku

Autorka: Martina Boučková

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 192
Doporučený věk: 7+

Přečtěte si více o knize Tajemství dědečkova deníku nebo v našem článku!

Zatímco rodiče odjeli na dovolenou, Karlík tráví prázdniny u babičky Vodněnky v Přelouči. Původně poklidné prázdninové lenošení se ale rázem změní ve velké dobrodružství, když babičku jednou ráno odveze sanitka do nemocnice a městský kluk Karlík se o sebe najednou musí postarat sám. Pustí se do pátrání po svém dědečkovi, o němž ví, že byl námořníkem. Ale nesahají snad jeho kořeny až k pirátům, nebo dokonce vodníkům?

Ukázka z knihy:

Naši se mají. Zatímco oni si odletěli na Kefalonii, já jsem musel zakotvit u babičky Vodněnky v Přelouči. Moje babička, které na hlavě roste cukrová vata, se jmenuje Albína Vodněnská. Tak se totiž jmenovala i moje mamka za svobodna. Teda ne Albína, ale Eva. Vodněnská.
Jakmile babičce její černé havraní vlasy vybělaly, rozhodla se pro ráznou změnu svého zevnějšku. Svou hlavu možná nezodpovědně svěřila dceři paní Kacafírkové, o dva bloky vedle. Vodněnka nejspíš nemá čuch na lidi.

––––––––––––––––––––––––

Známá parta kamarádů, kteří prožívají jeden parádní příběh za druhým, je tady opět s novým pokračováním. Kniha spisovatele Thomase C. Breziny dostala název Klub Tygrů – Po stopách yettiho. Pokud vaše děti patří ke čtenářům, kteří kromě zábavy rády řeší i zapeklité záhady, knížka vydaná nakladatelstvím Fragment je bude jistě bavit. Dostupná je i ukázka.

Klub Tygrů – Po stopách yettiho

Autor: Thomas C. Brezina

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 192
Doporučený věk: 7+

Přečtěte si více o knize Klub tygrů – Po stopách yettiho.

Luk s Biggi doprovázejí Patrika, kamaráda z Klubu Tygrů, na hory, kde se má zúčastnit juniorských závodů v jízdě na snowboardu. Zatímco on pilně trénuje, užívají si zbylí Tygři zimních radovánek. Na okraji sjezdovky náhodně objeví podivné stopy ve sněhu, které mohou pocházet jedině od yettiho. Je to první záhada, na kterou narážejí a další na sebe nenechají dlouho čekat. Kolem nich se děje něco zlého a nekalého. Podaří se jim přijít věci na kloub a zabránit nejhoršímu?

Ukázka z knihy:

Teprve když stála na chodbě, uvědomila si, že je napůl nahá. Bojovala sama se sebou. Má se
vrátit do té strašidelné místnosti?
Tu někoho uslyšela přicházet. Rychle trochu pootevřela dveře a nahmátla koupací plášť, který
ležel na křesle hned za nimi. Vytáhla ho ze dveří a hbitě do něj vklouzla. Pak se vyřítila zpátky k recepci.
„Ano, prosím?“ Žena na dívku s údivem pohlédla.
„Krev… v mém pokoji je krev… a vrčí to ve skříni!“ chrlila ze sebe Biggi zmateně.

Předchozí díly série:

––––––––––––––––––––––––

Trable s první láskou zažijí hlavní hrdinové Nik a Hugo spolu se čtenáři v knize Hugo idolem. Veselý příběh napsala německá autorka Sabine Zettová. Jak si dva školou povinní kluci poradí se zamilovanými spolužačkami? Otevřete knížku a nechejte se překvapit. Nalákat ke čtení může i rozsáhlá ukázka na stránkách nakladatelství Grada.

Hugo idolem

Autorka: Sabine Zettová

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 176
Doporučený věk: 8+

Přečtěte si více o knize Hugo idolem.

To ne: Bacha, holky! Lucy a Linda číhají hodiny u Nika před domem. Na co se to tu hraje? A proč se spolužačky najednou můžou potrhat smíchy s každou Hugovou hláškou a Niko v jejich očích vyrostl? Když holky ještě k tomu navrhnou, že by mohli jít všichni do kina jako parta, pojme Hugo podezření: Zabouchly se! A jedou po nich dvou! Jak si s tím poradí sportrakeťák Hugo, odborník přes randění, ztělesněná nepřístupnost a tajuplnost?

Ukázka z knihy:

ukazka-z-knihy-hugo-idolem

Podobné tituly v edici:

––––––––––––––––––––––––

O tom, že i nezbedové občas dokáží zachránit svět, čtenáře přesvědčí publikace Švindlova uličnická akademie – Rošťáci v akci, kterou napsal Terry Deary. Na všechny, kteří knížku vydanou nakladatelstvím Fragment otevřou, čeká neskutečně vtipné vyprávění, u něhož nehrozí, že by se mohli začít nudit.

Švindlova uličnická akademie – Rošťáci v akci

Autor: Terry Deary

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 208
Doporučený věk: 9+

Přečtěte si více o knize Švindlova uličnická akademie – Rošťáci v akci.
Přečtěte si i naši recenzi části Lumpárny začínají.

Žáky proslulé Švindlovy uličnické akademie v čele s Tomášem Fukem a Alicí čeká další lekce rošťáren. A to od odbornice s velkým O – samotné Peggy Paprikové. Ta dokáže unést rukojmí s takovou elegancí, že si daný nebožák ani nevšimne, že už zase sedí doma u večeře. Převleky ovládá natolik dokonale, že ji ani její vlastní dvojče nepozná (kdyby ho tedy měla). S ní nuda rozhodně nebude…

Ukázka z knihy:ukazka-z-knihy-svindlova-ulicnicka-akademie

 

Další díly série:


Zaujala vás některá z dnešních? Pořídili byste ji svým dětem? Zanechte nám komentář.

Tyto knihy a také další můžete získat v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚžasný deník – Tom Gates – Extra speciální (po)choutky

Pichon, Liz

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeHugo idolem

Krause, Ute - Zett, Sabine,

Grada, 2014

zobrazit info o knizeTajemství dědečkova deníku

Boučková, Martina

Host, 2014

zobrazit info o knizeKlub Tygrů – Po stopách yettiho

Brezina, Thomas

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeŠvindlova uličnická akademie – Rošťáci v akci

Deary, Terry

Fragment, 2014

Napsat komentář