Spirituální inspirace pro vás

duchovno
Duchovní svět má mnoho barev a odstínů. Každý člověk má tak šanci zvolit si svoji cestu, jak najít vnitřní mír a harmonii. Dnes vám představíme dvě knihy, které odhalí jen nepatrný kousek z toho mnohabarevného spektra.

První z knih vás bude vyzývat, abyste věřili kartám a pokusí se vám předat něco ze speciální disciplíny, jíž je tarot. Knihu Tarot – Cesta hrdiny vydalo nakladatelství Metafora.

Tarot – Cesta hrdiny

22 stupňů zasvěcení

Autorka: Elisabeth Haichová

Překlad: Eduard Světlík
Počet stran: 184

Přečtěte si více o knize Tarot – Cesta hrdiny

Pomocí symbolického zrcadlení motivů karet Elisabeth Haichová mistrně a podrobně osvětluje náš osud a životní úkoly. Esotericko-spirituální tarot slouží vývoji naší osobnosti. Děje se tak prostřednictvím magických duševních výjevů Velké arkány slavné rosenkruciánské Wirthovy tarotové sady, jejíž barevné vyobrazení kniha obsahuje. Symbolický výklad Elisabeth Haichové se dá samozřejmě použít i na jiné verze tarotu (například na Crowleyův nebo na Ryder-Waiteův), neboť symboly jsou univerzálními obrazy v proměnlivých barvách a nuancích, jaké nabízí sám život.

• Tarot je prastarou iniciační cestou a esoterickým systémem zasvěcení pomocí magických duševních obrazů
• „Cesta hrdiny“ představuje spirituální životní pouť každého člověka
• Tajemství Velké arkány tarotu spočívá v tom, že jejích 22 karet představuje dvaadvacet tajných duchovních bran k zasvěcení. Tato klasická forma nás zavádí do hlubin lidské duše.

O autorce

Elisabeth Haichová, první dáma tarotu, legendární mistryně jógy, autorka mystického světového bestselleru Zasvěcení a největší opravdu zasvěcená žena Západu za posledních sto let přináší neuvěřitelný vhled do podstaty člověka. To vše za přispění pradávné síly tarotu…

————————————————–

Druhá kniha se nás pokusí inspirovat zkušenostmi  Edy Kriseové. Její biografická pouť s názvem Duši, tělo opatruj může být čtena jako beletrie, ale i jako duchovní cesta, kterou může nastoupit každý, kdo hledá. Knihu vydalo nakladatelství Práh.

Duši, tělo opatruj

Autorka: Eda Kriseová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Duši, tělo opatruj

 

Tyto bytostné zážitky, stejně jako hluboké reflexe o světě a o bytí autorky v něm mohou být ukazatelem směru pro kohokoliv z nás. Díky meditativní povaze a četbě i studiu náboženských a filozofických děl daleko přesahují autobiografické vyprávění. Jejich nejsilnější linií je pak setkání s moudrostí Východu, jmenovitě s indickou kulturou, kam autorka podnikla řadu cest – nikoliv ovšem turistických – daleko spíše iniciačních.
Vydejme se tedy na cestu spolu s ní. Letenku ani batoh potřebovat nebudeme. Otevřená mysl postačí.

O autorce

Eda Kriseová (*1940) je známá česká spisovatelka. V době normalizace působila v disentu a její knihy vycházely samizdatem. Po zvolení Václava Havla prezidentem byla jeho poradkyní, později ředitelkou odboru Stížností a milostí na Pražském hradě. Její životopis Václav Havel se stal bestsellerem v Čechách i v zahraničí. V posledních letech tíhne k filozoficko-literárním esejím. Inspiraci čerpá na cestách do Indie a do Afriky. Celkem jí vyšlo více než deset knih.


Kde hledáte inspiraci vy? Lahodí vašemu duchu cesta klasického křesťanství, či hledáte raději ve východním učení? Podělte se s námi o své zkušenosti!

Obě knihy i mnohé další můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTarot – Cesta hrdiny
22 stupňů zasvěcení

Haichová, Elisabeth

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeDuši, tělo opatruj

Kriseová, Eda

Práh, 2014

Napsat komentář