Vítejte ve světě sci-fi

Sci-fi knihy
Ohromující technologie, roboti, fantastický svět. Toto a mnohem více možná lidstvo v blízké budoucnosti skutečně čeká. Pro čtenáře, kteří ale neradi čekají, pak máme dva tipy na skvělé sci-fi knihy. Sáhnout můžete po poctě velmistrovi žánru nebo po románu s varovným podtónem.

Spisovatelka Mickey Zucker Reichertová navázala na devatero povídek legendy sci-fi literatury Isaaka Asimova a napsala trilogii, které jeho sbírce předchází. Kniha s názvem Já, robot: poslouchat je již druhým svazkem série. Stejně jako předchozí díl se dějově odehrává v době před Asimovovou knihou. Zaměřuje se na postavu doktorky Calvinové, která se dostává do styku s velmi rozvinutou robotickou technologií. Titul přináší nakladatelství Triton ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Já, robot: poslouchat

Autorka: Mickey Zucker  Reichertová

Vydalo: nakladatelství Triton a Argo
Počet stran: 400
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Já, robot: poslouchat.

2036: Robotická technologie se natolik rozvinula, že vzniklo množství umělých bytostí schopných vnímat a uvědomovat si sebe sama. Lidstvo se potýká s důsledky svého nejúžasnějšího výtvoru, a najdou se i tací, kdo mají s roboty své vlastní záměry: zotročení nebo úplné zničení. Susan Calvinová vstupuje do druhého roku své praxe v nemocnici, když dojde k těžkému zločinu, jenž se jí silně dotkne. Ještě jako dítě ztratila matku při autohavárii, v níž byl těžce zraněn i její otec. Nyní si uvědomuje, že tato nehoda byla ve skutečnosti pokus o vraždu, zosnovaný jistou vládní frakcí, která si přála smrt jejích rodičů. Susan vždy tušila, že část americké vlády má v úmyslu ukrást práci jejího otce a zneužít ji pro vojenské účely. A zdá se, že tato frakce znovu povstala. Susan se snaží překonat vlastní bolest a zmatek, a současně zvládat požadavky své lékařské praxe a studia. Zjišťuje však, že ji pronásledují fanatičtí odpůrci nových technologií.

Další tituly ze série:

————————————————-

Kdo by netoužil po úžasných schopnostech, které by se lidem otevřely, pokud by dokázali plně využít potenciál mozku? Tímto tématem se v knize Napojení, vydané nakladatelstvím Host, zabývá spisovatel Douglas E. Richards. Autor kromě jiného upozorňuje na fakt, že takováto technologie je snadno zneužitelná a cena za geniální mysl může být až příliš vysoká. Čtenář, který si v podobně laděných sci-fi románech libuje, určitě nebude zklamán. K dispozici je i ukázka.

Napojení

Autor: Douglas E. Richards

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 384
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Napojení.

Jak vysokou cenu jsme ochotni zaplatit za neomezenou inteligenci?
Kira Millerová je vynikající molekulární bioložka, která objeví způsob, jak ve všech oblastech myšlení a tvůrčí činnosti dočasně získat schopnosti génia. Ale co když je tato nadpřirozená úroveň inteligence spojena s bezcitným velikášstvím?
Elitní voják David Desh odešel z armády poté, co byl v Íránu brutálně povražděn jeho tým. Nyní však byl povolán na svou poslední misi: má najít Kiru Millerovou, tajemnou nadanou vědkyni, která údajně stojí za bioteroristickým spiknutím ohrožujícím životy milionů lidí. Útočný komplot je však pouze špičkou ledovce. Při pátrání po Kiře Millerové se Desh ocitne ve spletitém bludišti intrik a stane se klíčovým hráčem ve smrtící hře, v níž musí zvítězit, aby zachránil lidskou civilizaci.

Ukázka z knihy:

Bill Callan natáhl ruku, v níž držel pistoli Ruger 45 opatřenou tlumičem, a začal se nehlučně plížit k ženě, která si říkala Angela Joyceová. Sedělá zády k němu u starého dřevěného stolu a pilně pracovala na drahém laptopu. Callan si znovu pomyslel, že je nepopiratelně hezká. Sám měl ale rád spíš oplzlejší typy a ona mu připadala moc ctnostná – ačkoli jedinou její ctností byl nejspíš právě její vzhled. A kromě toho byla chytrá. Na jeho vkus až příliš chytrá.
Podle řidičského průkazu jí bylo sedmadvacet, vypadala však mnohem mladší, jako by teprve nedávno dokončila vysokou školu. Výjimku tvořily její oči. vyzařovala z nich dospělost a protřelost, které dalece přesahovaly její skutečný věk i vzezření a naznačovaly, že tohle zdánlivě změkčilé děvče si prožilo svoje.


Lákají vás sci-fi knihy? Nebo jste fanoušky jiného žánru? Vybrali byste si z dnešní nabídky? Napište nám do komentářů!

Všechny knihy i další můžete získat v našich aukcích!

(Autor náhledového obrázku Steve Petrucelli; flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá, robot: Poslouchat

Reichertová, Mickey Zucker

Argo, 2014

zobrazit info o knizeNapojení

Richards, Douglas E.

Host, 2014

Napsat komentář