Nenechte si ujít v týdnu od 26. listopadu do 2. prosince 2018

nenechte_si_ujit
Poslední listopadový týden je před námi. Co přinese? V Praze se bude křtít nová kniha Dominika Landsmana Deníček moderního fotra 3. Zajít můžete i na besedu (spojenou s autogramiádou) se Zdeňkem Pohlreichem, který vydává novou kuchařku. A v Brně se můžete těšit na besedu s Halinou Pawlowskou.

Začneme zmíněným křtem nové knihy Dominika Landsmana. V pondělí 26. listopadu můžete zajít do Paláce knih LuxorPraze, kde bude tento spisovatel křtít nový titul Deníček moderního fotra 3. Třetí díl této oblíbené série o zážitcích otce na rodičovské dovolené je zároveň dílem posledním. Malý Čeněk jde do školky a může se tak zdát, že otec má vyhráno. Jak se ale ukáže, nic nebylo tak daleko od pravdy. Seznámit se s knihou i jejím autorem můžete od 17.00.

Zbystřit by měli ti, kteří si oblíbili básníka Ivana Martina Jirouse. Jeho dcera Františka Jirousová a její kamarádka Jana Bauerová totiž vydávají knihu s názvem Mága – a ta bude v pondělí 26. listopadu představenapražské Knihovně Václava Havla. Kniha je psaná formou deníků, které si obě autorky o „Magorovi“ psaly. Můžete si tak přečíst i o některých momentech z jeho života, které zatím nebyly tak známé.

A do třetice Praha. V Paláci knih v Palladiu proběhne v pondělí 26. listopadu od 17.00 beseda a autogramiáda se Zdeňkem Pohlreichem k jeho nové kuchařce Fresh kuchyně. Jak už název napovídá, vše se v knize točí okolo čerstvých surovin. V dnešní době je totiž právě na čerstvé suroviny kladen mnohem větší důraz. Nečekejte ale jenom soubor receptů, kniha se snaží nabídnout koncept, který vám může celkově vylepšit život. Tak neváhejte a dorazte.

úterý 27. listopadu se v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově sejdou všichni nadšení čtenáři z okolí. Od 14.00 se zde totiž koná pravidelné setkání Čtenářského klubu. Pokud nemáte s kým si popovídat o tom, co právě čtete, je pro vás tato akce jako stvořená. S ostatními můžete sdílet své myšlenky a postřehy o oblíbených knihách, autorech, ale i žánrech. Určitě budete odcházet plní inspirace, co číst příště.

I v Ostravě se v úterý 27. listopadu koná pěkná akce. V Domu knihy bude mít besedu a autogramiádu válečný reportér a zpravodaj České televize Jakub Szántó, kterému nyní vychází kniha Za oponou války. Sám byl očitým svědkem dramatických událostí na Blízkém východě a zážitky a zkušenosti z této oblasti zprostředkoval ve své knižní prvotině. Pokud tedy chcete poznat práci žurnalisty v takto vyhroceném prostředí, neváhejte, akce začíná v 16.00. Váháte-li, zda jít, přečtěte si reportáž z pražského křtu – knihu i autora tak poznáte trošku blíže a rozhodování bude snazší.

Ve čtvrtek 29. listopadu se v Městské knihovně v Praze, na pobočce na Smíchově, uskuteční autorské čtení spisovatelky Aleny Mornštajnové. Určitě od ní znáte román Hana, který se dočkal velkého úspěchu a o kterém si můžete přečíst i na našich stránkách. Nedávno Alena Mornštajnová vydala knížku pro děti o strašidýlku, které se všeho bojí, nazvanou Strašidýlko Stráša. Nyní vychází i audiokniha. Autorka bude právě z této knížky v pražské knihovně dětem od 14.00 předčítat.

pátek 30. listopadu se podíváme do Knihcentra Caffé v OC Olympia v Brně. Od 15.00 zde můžete pobesedovat se scénáristkou a autorkou mnoha knižních bestsellerů Halinou Pawlowskou. Vydává nyní totiž novou knihu Díky za fíky, která je volným pokračováním úspěšného titulu Díky za každé nové ráno. Knížka vypráví o lásce, a jak je u této autorky zvykem, opět se u toho pořádně nasmějeme. A nudit se určitě nebudete ani na besedě s paní Pawlowskou.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář